Tek Dosya Web Sayfası Olarak Kaydetme

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Tek Dosya Web Sayfası Olarak Kaydetme (Hala Çözülemedi)

Çalışma kitabım 15 sayfadan oluşuyor. Yalnızca seçili olan sayfayı tek dosya web sayfası olarak farklı kaydetmem gerekiyor. Ancak
PublishObjects ile ilgili sorun yaşıyorum. hangi makroyu kaydedersem kaydedeyim PublishObjects değişik değerler alıyor. ben herhangi bir sayfada iken makroyu çalıştırdığımdada maalesef aktif sayfayı değil PublishObjects deki değerde belirtilen sayfayı kaydediyor.

Örnek olarak kullandığım kod aşağıdadır. Ve sorun yaratan kısım renkli gösterilmiştir. (Ayrıca Dosya Adım Teklif İsteme'dir o soındaki rakamların neye göre geldiğini anlamadım. )

Özetle tek dosya web sayfası olarak seçili sayfayı sorunsuzca kaydedebileceğim bir kod yardımında bulunursanız çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
Kod:
sub Mht_Kaydet ()
    fName = Worksheets("Sabitler").Range("g4").Value 'Mevcut Dosyanın Adı Alınıyor fname değişkeni olarak tanımlanıyor
    With ActiveWorkbook.PublishObjects [COLOR="Sienna"]("Teklif İsteme_594")[/COLOR]
        .HtmlType = xlHtmlStatic
        .Filename = "\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif İsteme\2009\" & fName & ".mht"""
        .Publish (False)
        .AutoRepublish = False
    End With
End Sub
Dosya ekleyemiyorum çünkü boyutu çok büyük.

Son düzenleme:
With ActiveWorkbook.PublishObjects("SUPPLIER PERFORMANCE EVALUATION_14497")
.Filename = "C:\Documents and Settings\onder.kokumer\Desktop\DENEME1\a\" & x & ".xls"
.HtmlType = xlHtmlStatic
.Publish (False)
.AutoRepublish = False
End With

'x dosya adı olacak sekilde deneyebilirsiniz ben bu sekilde kullanıyorum
'bu kodu isterseniz bir dongu ıçinde kullanabilirsiniz
'bastaki SUPPLIER PERFORMANCE EVALUATION_14497 dosya adi

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
sanırım yanlış anlaşıldı. Benim dosya adı ile ilgili bir sorunum yok. Benim sorunum sayfa adı ile ilgili. çünkü her başka bir sayfa seçimimde PublishObjects ("........") ... ile belirttiğim alan adı değişiyor. örneğin "sayfa1_2536" gibi.
Asıl istediğim şey ise aktif olan sayfamın (Kitabın değil sadece aktif olan sayfanın) tek dosya web sayfası olarak kaydedilmesini sağlamak. Yaptığım programda Aktif sayfa hiç bir zaman görüntülenmiyor. yani userform üzerinden çalışılıyor. ben userform üzerinden o an aktif olan sayfanın mevcut kitap ismi ile istediğim bir yere farklı kaydedilmesini istiyorum.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bu kodu denermisiniz

Sub kayıtet()
fName = Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("g4").Value
deger = InputBox("Sayfanın adını değiştirebilirsiniz.", "UYARI!", fName)
ActiveWorkbook.PublishObjects.Add(xlSourceSheet, ThisWorkbook.Path & "\" & deger & ".xls", ActiveSheet.Name, "", xlHtmlStatic, ThisWorkbook.Name, "").Publish (True)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
kısmen çözüldü diyebilirim ancak; değere gireceğim isimle belgem kaydediliyor. Ben mevcut belgenin ismi ile kaydedilmesini istiyorum Örn:teklif isteme ya da sabitler sayfasında g4 hücresindeki isimle kaydedilmesini. çünkü oraya belgenin ismi yazılıyor. (sabitler g4 e) bu bilgi programda başka alanlardada kullanıldığı için sabitler g4te zaten açık olan çalışma kitabının adı var.
yani bana herhangi bir soru sorulmadan bu yapılabilir mi (Örn inputbox gelmeden mevcut çalışma kitabı ismi ile)

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bunu denedmisiniz

Sub kayıtet()
deger = Worksheets("Sabitler").Range("g4").Value
ActiveWorkbook.PublishObjects.Add(xlSourceSheet, ThisWorkbook.Path & "\" & deger & ".xls", ActiveSheet.Name, "", xlHtmlStatic, ThisWorkbook.Name, "").Publish (True)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
tam sizin cevap yazdığınız anda bende bulmuştum .:) çok teşekkür ederim.
Bu işlem programın kapanış ve son aşamasıydı. Buraya kadar getirip tıkanmıştım. Çooook teşekkürler

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
iyi akşamlar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Bir sorun var hocam. Dün akşam vakitsizlikten bakamadım ama yukarıda verdiğiniz kodla aktif sayfa kaydı başarı ile gerçekleşiyor. Ancak çalışma kitabı nerede ise aynı yere kaydediliyor. Benim istediğim şey kaydedilen bu mht dosyasının ağda "\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif İsteme\2009\" yoluna kaydedilmesi.
kodda bazı değişiklikler yaptım ama beceremedim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bir sorun var hocam. Dün akşam vakitsizlikten bakamadım ama yukarıda verdiğiniz kodla aktif sayfa kaydı başarı ile gerçekleşiyor. Ancak çalışma kitabı nerede ise aynı yere kaydediliyor. Benim istediğim şey kaydedilen bu mht dosyasının ağda "\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif İsteme\2009\" yoluna kaydedilmesi.
kodda bazı değişiklikler yaptım ama beceremedim.

bu kodu denermisiniz

Kod:
Sub kayıtet()
dosyayolu = "[URL="file://\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif"]\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif[/URL] İsteme\2009\" & deger & ".xls"
ActiveWorkbook.PublishObjects.Add(xlSourceSheet, dosyayolu, ActiveSheet.Name, "", xlHtmlStatic, ThisWorkbook.Name, "").Publish (True)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
bu kodu denermisiniz

Kod:
Sub kayıtet()
dosyayolu = "[URL="file://\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif"]\\Home\but_sat\SATINALMA\Teklif[/URL] İsteme\2009\" & deger & ".xls"
ActiveWorkbook.PublishObjects.Add(xlSourceSheet, dosyayolu, ActiveSheet.Name, "", xlHtmlStatic, ThisWorkbook.Name, "").Publish (True)
End Sub
kod sorunsuz çalışıyor. yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
iyi çalışmalar