- Excel Vers. ve Dili
- 2013 - TR & EN
Aslinda baslikta cok da iyi anlatamadim. Bu sitede daha hic sormadan arayip buldugum cok yararli bilgiler oldu fakat bunun icinden cikamadim. Yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok minnettar olurum. Kisaca ve basitce anlatmaya calisacagim. Ornegin 1 numarali tablomda A sutununda a,b,c,d adresleri olsun. B sutununda o adreslere yapilan ziyaretlerin tarihleri olsun. A ve B sutunlarinda daha once ziyaret edilmis adres yeniden ziyaret edildiginde de ayni adres ve ziyaret edildigi tarih giriliyor olsun. ornegin Baslangicta A sutununda sirasiyla a,b,c,d adresleri; B sutununda da sirasiyla 20.02.2000 , 20.02.2000 , 20.02,2000, 20.02,2000 gibi ziyaret tarihleri yazili olsun. 1 hafta sonra ben a,b,c adreslerini ziyaret ettigimde manuel olarak A sutununda yeniden ekliyoruz bu adresleri ve yine B sutununda ziyaret edildikleri tarihleri. boylece son durumda A sutununda sirasiyla a,b,c,d,a,b,c ; B sutununda ise sirasiyla 20.02.2000, 20.02.2000, 20.02.2000, 20.02.2000, 27.02.2000, 27.02.2000, 27.02.2000 .
Uzun uzun acikladim. ne kadar kisa olursa o kadar anlasilmasi zor olur diyerekten.Soruma gelecek olursam, sorum su:
Kendi olusturmus oldugum source gibi kullanmak istedigim BASKA bir tabloda (2 numarali tablom ) A sutununda sabit ziyaret edilen adreslerin isimleri yazili olsun, a,b,c,d olarak . Yine bu yeni tabloda B sutununda ise o adreslerin EN SON ziyaret edildigi tarihi 1 numarali tablodan baktirarak yazdirmak istiyorum.
Makro ile yapmaktan kaciniyorum , bu zamana kadar hep formul ile yaptim her seyi ve bunu da formul ile halletmek istiyorum. Yine de makro olarak da olsa onerisi olan varsa yardimlarinizi bekliyorum. cok tesekkur ederim.
Uzun uzun acikladim. ne kadar kisa olursa o kadar anlasilmasi zor olur diyerekten.Soruma gelecek olursam, sorum su:
Kendi olusturmus oldugum source gibi kullanmak istedigim BASKA bir tabloda (2 numarali tablom ) A sutununda sabit ziyaret edilen adreslerin isimleri yazili olsun, a,b,c,d olarak . Yine bu yeni tabloda B sutununda ise o adreslerin EN SON ziyaret edildigi tarihi 1 numarali tablodan baktirarak yazdirmak istiyorum.
Makro ile yapmaktan kaciniyorum , bu zamana kadar hep formul ile yaptim her seyi ve bunu da formul ile halletmek istiyorum. Yine de makro olarak da olsa onerisi olan varsa yardimlarinizi bekliyorum. cok tesekkur ederim.