Ömer BARAN
Uzman
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Konunun ilk mesajlarında RENK olayı ile ilgili yazışmalar mevcut bu nedenle biraz tereddüte düştüm doğrusu.
Şayet istenilen, mevcut belgenin sayfalarındaki ilgili alanların (renk ile ilgi kurulmaksızın) temizlenmesi ise;
Module5'teki Düğme1_Tıklat kodunu aşağıdakiyle değiştirin, ardından da AÇIKLAMA sayfasındaki düğmeye fareyle sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçin,
açılacak küçük ekrandan Düğme_Tıklat'ı seçerek işlemi onaylayın.
Şayet isteğinizin renk ile bir ilgisi varsa tavsiyem AÇIKLAMA isimli sayfada uygun hücrelerin arka plan renklerini silinmesini istediğiniz hücre renkleri neyse o şekilde ayarlayın ve bu hücrelerin renklerine göre örnek belgeyi yenileyin ki ben de aşağıdaki kod'a ekleme yapabileyim.
Şayet istenilen, mevcut belgenin sayfalarındaki ilgili alanların (renk ile ilgi kurulmaksızın) temizlenmesi ise;
Module5'teki Düğme1_Tıklat kodunu aşağıdakiyle değiştirin, ardından da AÇIKLAMA sayfasındaki düğmeye fareyle sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçin,
açılacak küçük ekrandan Düğme_Tıklat'ı seçerek işlemi onaylayın.
Şayet isteğinizin renk ile bir ilgisi varsa tavsiyem AÇIKLAMA isimli sayfada uygun hücrelerin arka plan renklerini silinmesini istediğiniz hücre renkleri neyse o şekilde ayarlayın ve bu hücrelerin renklerine göre örnek belgeyi yenileyin ki ben de aşağıdaki kod'a ekleme yapabileyim.
Rich (BB code):
Sub Düğme1_Tıklat()
Dim Hucre As Range
For t = 1 To Sheets.Count
If Sheets(t).Name = "AÇIKLAMA" Then GoTo 10
For Each Hucre In [F3:G112,K3:K58]
If Hucre.Interior.Color = RGB(235, 248, 224) Then
If Hucre.MergeCells Then
Hucre.MergeArea.ClearContents
Else
Hucre.ClearContents
End If