• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek bir hücrede kalanı oransal ve grafiksel olarak nasıl gösteririm?

.

Merhaba.

1.Buradaki sorunuza ben dahil bir kaç arkadaş yanıt verdik ama geri dönüş yapmadınız.

http://www.excel.web.tr/f14/bu-ekilde-toplama-yontemi-varmydyr-t153468.html

2.Sorularınızı resim veya dosya ekleyerek sorabilirsiniz. Ancak soru başlığını sorunuzu yansıtacak biçimde olması gerekir. Aksi takdirde sorularınız çöp kutusuna taşınır.

Bu şekildeki durumlar Forumun kurallarına aykırı bulunmaktadır. Gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemlilik arz etmektedir. Bilgilerinize...

İyi akşamlar...

.

.

benim burada demek istediğim o sorunun cevabı değil
bu başka bir soru sorunun isminin ne olacağını bilmediğim için böyle yazdım
yani üretilen miktar sütununa girilen değer kadar kalan bölümünden düşecek ve yüzde ilerlemesi bölümüne yüzde bilmem kaçı bitti ğibi birdeğer yazması ve hücre renkli birşekilde yüzde çoğalınca renk te ilerlemesi gerekiyor

.

Ben anlatamadım herhehalde.

1. Buradaki sorunuza çözüm buldunuz mu? Nezaket gereği olarak bir şey yzamanız gerekir.

2. Herkes bir resim koyup, " resimdeki gibi işlemi nasıl yapabilirim" diye soru sorsa Forumun hali ne olur? Düşündünüz mü?

Bakın ilk yerde sorduğunuz sorunun başlığı koyduğunuz resimle birlikte 200+34, 234+45 işlemler nasıl toplanır?"

Buradaki konu başlığınız da; "Tek bir hücrede kalanı oransal ve grafiksel olarak nasıl gösteririm?" gibi olmalıdır.

Bu sorunuzun yanıtını buradaki örnekleri inceleyin

http://www.excelgurusu.com/rept-yinele-islevi-ile-tek-hucrede-grafik-yapma/

.

koşullu biçimlendirme bölümünden rengin yüzde çoğaldıkça ilerlemesini nereden ayarlıyoruz

koşullu biçimlendirme bölümünden rengin yüzde çoğaldıkça ilerlemesini nereden ayarlıyoruz

bu konuda bilgisi olan varmı teşekkürler hazır dosya eklenmiş foruma fakat kendim hangi yolu izleyerek yapabilirim.

Sayın İdris Serdar'ın 7 nolu mesajını incelediyseniz ordaki örnek dosyada veri çubuğu ile bu işlemin yapıldığını görebilrisiniz. O dosyada örneğin E5 hücresini seçin ve Koşullu biçimlendirme menüsünden kuralları yönet kısmına bakın.

Geri