• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek bir girdi ile hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Yeni bir excel kullanıcısı olarak bi sorun yaşadım. Ekte gönderdiğim dosyada user forma elektrik sayaç değerini girdiğimde excel de ilk endeks olarak bir önceki dönemde girilen değeri almasını son endeks olarak da girdiğim değeri alarak sarfiyatı hesaplamasını istiyorum. Ekteki dosyayı incelerseniz anlarsınız. Yardımlarınızı bekliyorum....Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Yeni bir excel kullanıcısı olarak bi sorun yaşadım. Ekte gönderdiğim dosyada user forma elektrik sayaç değerini girdiğimde excel de ilk endeks olarak bir önceki dönemde girilen değeri almasını son endeks olarak da girdiğim değeri alarak sarfiyatı hesaplamasını istiyorum. Ekteki dosyayı incelerseniz anlarsınız. Yardımlarınızı bekliyorum....Kolay gelsin

Şuan çıkmam lazım ama şunu yapmanı tavsiye edeyim. Öncelikle dosya açılırken son sayaç değerlerini ilk sayaç değeri olarak ata. Yani formda görünmez olarak text box ayarla ve ilk sayac değeri olarak belirt. Form açılırken son sayaç değerlerini alsın ve ilk sayaç değerleri text boxına yazsın. Sonrasında bir buton ekle kaydet diye. Text box değiştirildiğinde veri aktarılmasını kullanma bence. Kaydete basınca ilk sayaç son sayaç değerlerini aktarırsın
iyi çalışmalar

Sn. rkoroglu basit bir örnek ekledim üzerinde uygulama yaparak istediğin sonuca ulaşırsın umarım.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim arkadaşlar ama malum yeniyim. :( dolayısyla hryıldırım arkadaşımın dediğini yapamadım, mxaraid ardakaşımın örneğini de anlayamadım. benim yaptığımdan pek fark göremedim. Acaba bilmediğim bi şey mi var :(((

Ya aslında basit bi şey sanırım ama artık düşünmekten kafam bunaldı ve sanırım da burada çözüm bulamayacağım. neyse tüm arkadaşlara teşekkürler

Tam vazgeçmişken aklıma bi şey geldi. Ben sayaç değeri olarak gidriklerimi alt alta kaydetsem de sonra hesap yapsam daha iyi olacak sanırım. Ama tabi bunun için her girdiğim değeri kayıt ettirmem gerek. peki buna yardımcı olabilecek var mı?Yani her elektrik ve su için ayrı ayrı sayfalar yapıp ilk sütuna ayı 2. sütuna da sayaç değerini yazdırıp kaydettirirsem önceki kayıt yaptığım değeri de kullanarak sarfiyatı belirleyebilirim. Ama bunu nasıl kaydettireceğim. Birisi yardımcı olabilir mi?

Geri