• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek bir formül ile bir kaç sayfadan veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar,

Başlık istediğim yardım için uygun oldumu bilmiyorum.
Ek te örnek olarak 3 sayfa mevcut.DÖKÜMAN 1 kullanmak istediğim ana tabloyu temsil ediyor.DÖKÜMAN 2 ve 3 ise veri almak istediğim tablolar. "DÖKÜMAN 1 DE C4 hücresine tek bir formül yazarak B4 hücresine bak DÖKÜMAN 2 deki B4 hücresine eşit ise DÖKÜMAN 2 deki C4 hücresinde bulunan veriyi al eşit değil ise DÖKÜMAN 3 deki B4 hücresine bak eşit ise DÖKÜMAN 3 deki C4 hücresinde bulunan veriyi al değil ise boş bırak " şeklinde bir formül oluşturmak istiyorum.

=EĞER(EHATALIYSA(ARA(B4;'[DÖKÜMAN 2.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$B$6;'[DÖKÜMAN 2.xlsx]Sayfa1'!$C$4:$C$6));"";ARA($B4;'[DÖKÜMAN 2.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$B$6;'[DÖKÜMAN 2.xlsx]Sayfa1'!$C$4:$C$6))

=EĞER(EHATALIYSA(ARA(B4;'[DÖKÜMAN 3.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$B$6;'[DÖKÜMAN 3.xlsx]Sayfa1'!$C$4:$C$6));"";ARA($B4;'[DÖKÜMAN 3.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$B$6;'[DÖKÜMAN 3.xlsx]Sayfa1'!$C$4:$C$6))

Yani yukarıdaki iki formül tek bir formül haline gelirmi kısaca.

Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konuya bakan çok olmuş ama cevap veren olmamış. Sanırım istediğim şey Excel ile mümkün değil.Oluyor mu olmuyor mu en azından bunu bilseydim duruma göre başka çareler arardım.Bilgisi olan var ise olup olmayacağını söyleyebilirse sevinirim.

=EĞERHATA(EĞERHATA(DÜŞEYARA(B4;'[DÖKÜMAN 2.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$B$6;2;0);DÜŞEYARA(B4;'[DÖKÜMAN 3.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$B$6;2;0);""))

Formülüyle olur diye düşünüyorum. Ancak eğer çok önemli bir mecburiyet yoksa farklı dosyalar kullanmayı ben sevmiyorum. Çünkü her seferinde bağlantıların kontrol edilmesi, biri eksikse hata vermesi canımı sıkıyor. Onun yerine aynı dosyada farklı sekmelerin kullanılmasını tercih ediyorum.

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.Eklediğim dosyalar da deneme fırsatınız oldumu.Ben formülü denedim çok fazla değişken girdiniz uyarısı aldım. Maalesef ki iki farklı dosyadan duruma göre veri çekmem gerekiyor.Bu formül benim çok işime yarayacak eğer çalışırsa.

Çift tırnak işaretini yanlış yere yazmışım :(

Kod:
=EĞERHATA(EĞERHATA(DÜŞEYARA(B4;'[DÖKÜMAN 2.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$C$6;2;0);DÜŞEYARA(B4;'[DÖKÜMAN 3.xlsx]Sayfa1'!$B$4:$C$6;2;0));"")

Evet bu şekliyle istediğim gibi çalışıyor.Ama sanırım tek bir sütun için çalışıyor.Sonuç sütunu birden fazla olunca ne yapmak lazım
Yeni eklediğim dosyalara bakabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Siz tek sütun sorunca ben de tek sütuna göre cevap verdim doğal olarak.

Çok sütundan kastınız nedir? Tek sütun için kullandığınız yöntem gibi çok sütun için bir yönteminiz var mı? Tam olarak nasıl bir çözüm istiyorsunuz?

Verdiginiz formulu biraz kurcalayarak problemi çözdüm. Elinize sağlık.
Teşekkürler

Geri