• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TCMB Sitesinden Günlük Kur Alma

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Beyler ve Bayanlar

Öncelikle herkese Selamlar, Siteyi biraz inceledim ve şunu gördüm ben hiç bir şey bilmiyorum. Ama şu kesin ben bu siteden çok şey öğreneceğim inş.

Sitede emeği geçen herkese şimdiden tşk ederim.

Soruma gelince www.tcmb.gov.tr sitesinden gün gün kur almak istiyorum.
yani bugünün tarihini atsın karşısına döviz kurlarını getirsin. ertesi gün bir alt satıra kurları getirsin bu böyle her gün devam etsin sistem kendini gün içinde saat 17:05 gibi tetiklesin gibi. yani anca bu kadar anlatabildim. eke çalışma sayfası ekledim o formatta olabilirse benim için yeterli olur. yardımcı olursanız müteşekkir olurum. (Dipnot: Makro konusunda cahilim şimdiden kusuruma bakmayın onun için başlangıç düzeyinde anlatırsanız sevinirim. 2010 excel versiyonunu kullanıyorum.)
aeo.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan Bey ilginiz için tşk ederim. vermiş olduğunuz linkleri incelemeye çalıştım. ekli liste deki dosya benim işime bire bir yarıyor fakat bir iki sorunla karşılaştım. bunlar da

hata 1, tcmb web sitesini açıyor ve öylece kalıyor. ilk veri aldığımda aldı sonra ki denemelerimde takılıp kalıyor. bilgisayarı açıp kapattım yine ilk veri aldığımda aldım sonraki tekrarlarımda alamadım.
hata 2, birinci hatanın devamında web sayfasını kapatınca bir pencere açıyor.

Run-time error '-2147417848 (80010108)2:
Automation error

burdan da Debug yani ilerleyince kod sayfasına atıyor ve sarı renkte

Do Until ie.ReadyState = 4

kısmını gösteriyor. konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

ikinci bir konu hafta sonu yazan yerlere de kur geçerli olan önceki günün kurunu alabilir mi.

iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Eklediğiniz dosya Sn. Halit beye aittir. Kendisi size daha iyi bir şekilde yardımcı olacaktır.

Korhan Ayhan üstadım paylaşımlar için çok teşekkürler

Geri