• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TCMB-Döviz Kuru aldırma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba. Forumda bir çok konu var çözümüde var fakat benim bahsedeceğim konu biraz daha farklı. ihracat ve ithalat yapan bir firmanın muhasebesinde çalışıyorum. aylık ortalama 100-150 adet giriş çıkış oluyor. özellikle yapılan yurt dışı satışlar TCMB nın kapanış tarihi (kapanış tarihi= gümrükten çıkış tarihi) kuruna göre değilde, o tarihin 1 gün öncesine göre hasılat ve ya gider hesaplamaları yapılıyor. örneğin 15.05.2013 te gümrükten çıkan ürün 14.05.2013 kuruna göre değerlendirilecek. Bu konuda TCMB kurlarını (sadece usd ve euro döviz alış ) otomatik aldırabilir miyim. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. daha açıklayıcı olsun diye ex koyucam. şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Forumdaki hocaların hazırlayıp paylaştıkları pek çok kur alma çalışmalarından birinin, sizin formatınıza sadece düşeyara ile aktarılmış ekteki örneği inceleyin
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Bedri hocam cevabın için teşekkür ederim. Tam olarak aradığım cevap bu olmasada dikkate aldım. Üstatlardan birisinin güzel bi çalışması var bunu uyarlayabilir miyiz. Eki hazırlayan müthiş bir iş başarmış bunu uyarlamak çok zor olmasa gerek. Bu makro bilmemek çok kötüymüş faydalarını görünce anladım.

Ekli dosyalar

Bedri hocam cevabın için teşekkür ederim. Tam olarak aradığım cevap bu olmasada dikkate aldım. Üstatlardan birisinin güzel bi çalışması var bunu uyarlayabilir miyiz. Eki hazırlayan müthiş bir iş başarmış bunu uyarlamak çok zor olmasa gerek. Bu makro bilmemek çok kötüymüş faydalarını görünce anladım.

Bahsettiğim forumdaki pekçok çalışmadan bir tanesi de bu sizin eklediğiniz çalışma, yine bu çalışma ile getirilecek Merkez bankası kurlarını tablonuza düşeyara ile taşıyabilirsiniz. Direk tarihlerin yanına getirtmeye çalışacağınız kurlar tekrarlanan tarihlerde problem olacaktır. Ama düşeyara ile filan uğraşmayayım derseniz ekteki örneği inceleyin
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

bedri hocam çok teşekkür ediyorum. mesele düşey ara ile uğraşmak değil maalesef formül bilmemek. bu son gönderdiğiniz çalışma gayet güzel olmuş aradığım tamda bu. tek eksiği var bir günün öncesinin kurunu alması lazım. Onuda çözebilirsek benim sorumun cevabını tam olarak vermiş olacaksınız. Bu mübarek günde çok sevaba girdiniz. Saygılarla...

bedri hocam çok teşekkür ediyorum. mesele düşey ara ile uğraşmak değil maalesef formül bilmemek. bu son gönderdiğiniz çalışma gayet güzel olmuş aradığım tamda bu. tek eksiği var bir günün öncesinin kurunu alması lazım. Onuda çözebilirsek benim sorumun cevabını tam olarak vermiş olacaksınız. Bu mübarek günde çok sevaba girdiniz. Saygılarla...

Bir gün öncesini alacak şekilde formülde değişiklik yaptım.
Ekteki dosyanızı inceleyin
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

hocam Allah razı olsun. Allah ne muradın varsa versin. Erinmedin sıkılmadın uğraştınya ne desem az.

Sistem entegre olmuyor

Verdiğiniz kodları kendi sistemime entegre etmeme rağmen çalışmadı sorun bende galiba :) bakabilirmisiniz ???

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanıza gerekli eklemeleri yaptım. İki sayfa ekledim. EUR ve USD kurlarını aldırdım. Size hangisi lazımsa onu kullanabilirsiniz. Kuru aldırmak istediğiniz hücreye DÜŞEYARA formülü ile bilgileri aktarabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey teşekkür ederim sizede zahmet verdik hakkınızı helal edin. düşeyara formulunu çözdüm mü işlem tamamdır.

merhaba , yapmış olduğunuz listeyi inceledim yalnız döviz kuru çalışmıyor bu liste tam istediğim gibi yardımcı olurmusunuz :(

örnek çalışma listesi

merhaba , yapmış olduğunuz listeyi inceledim yalnız döviz kuru çalışmıyor bu liste tam istediğim gibi yardımcı olurmusunuz :(

Çalıştığını test ederek dosyaları ekliyoruz. Makroları etkinleştirdiğinize emin olunuz.

merhaba,
yeni üye oldum konu hortlatmada bu aralar üstüme yok :D

daha önce paylaşmış olduğunuz bir örneğin gerekli kısımlarını kendime aldım. ama birkaç sıkıntım var ekte paylaşacağım dosyayı.
yeni bir arama yaptığım zaman kurlar 2,2234 değil de 22.185,0000 TL şeklinde oluyor hücre biçimlerine baktım ama bir türlü sizin yaptığınız hücre biçimini bulamadım.

bir diğer sorunum sil me işlemini yapmadan tekrar sorgulama yaptığımda mevcut listenin altına ekleme yapıyor kurları. dolayısı ile aynı kurlar tekrar tekrar çıkıyor liste uzuyor. silme yapmadan sorgulama yaptığımızda kurları 6. satırdan başlayacak şekilde sıralama şansımız olmaz mı. ay içerisinde kullanımda sürekli silme işlemi yapmamak için daha kullanışlı olacaktır.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyayı deneyiniz.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyayı deneyiniz.

çok teşekkür ederim. tam istediğim gibi olmuş benim için daha kullanışlı olmuş.

valla şuana kadar internette en çok faydalandığım site burası oldu.

sürekli yardım istedim forumun katkıları ile hazırlamış olduğum ilk makro çalışmamı yarın baylaşacağım inş. hep yardım talep eden olmamak lazımmış paylaştıkça biryerlere varıyormuşuz onu anladım bu forumda.

cidden teşekkürler.

herkese kolay gelsin.

Arkadaşlar dosya TCMB nın güncellenmesi nedeniyle olsa gerek çalışmamaya başladı. Excel dosyasını güncelleyebilecek arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Korhan Ayhan hocam,ellerine sağlık, Allah razı olsun. Ne sorduysam en az bir cevabını gördüm. Rabbim ne muradın varsa versin.

Geri