• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TCMB Döviz Kurlarını Excele alma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 / 2007 /2016 Türkçe
Arkadaşlar merhaba;

Ekteki tabloya göre tarihi yazdığım zaman döviz kurlarını otomatik olarak nasıl alabilirim.

Yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sadece B5 hücresine tarih girdiğinizde bütün ayın kurlarınımı sorgulamak istiyor sunuz?

Yoksa B sütunundaki hücrelere tek tek elle tarih girdiğinizdemi sorgulama yapmak istiyor sunuz?

Korhan Bey Merhaba;

Sitede daha önce anlatmış olduğunuz konuları inceliyordum. gerçekten güzel çalışmalar. elinize dilinize sağlık.Çalışmalarınızı takip etmeye devam edeceğim. Uzun zamandır excel kullanıyorum fakat bu kadar kapsamlı işlerle uğraşmamıştım. Yeni yeni başlıyorum VBA ya inşallah birşeyler öğrenirim.

B sütununda her satıra tarih girdiğimde karşısına ilgili kurları getirmesini istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Korhan bey teşekkür ederim. Çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Benim istediğim bunun biraz sade hali aslında. Sizin daha önceki iki tarih arası döviz çalışmanızı da inceledim. Çok güzel bir çalışma elinize sağlık. Fakat şöyle bir sorun var iki tarih arasında güncelleme işlemi çok uzun sürüyor. Benim yapmak istediğim çalışmada her günün kurunu getirecek ve böylece fazla beklemek zorunda kalmamış olacağız.

Çalışmalarınız gerçekten çok güzel. takip ediyorum. elinize sağlık

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey elinize sağlık çok güzel olmuş. istediğim gibi olmuş. fakat şöyle bir sorun var. Kurun açıklandığı günün kurunu getiriyor. Mesela 21.09.2010 da açıklanan kur 22.09.2010 ait kurdur bildiğiniz üzere. Ama 21.09.2010 tarihini verdiğim zaman 20.09.2010 da açıklanan kuru getirmesi gerekirken 21.09.2010 da açıklanan kuru getiriyor. Bu hatayı düzeltebilirseniz çok sevinirim. Benim VBA kodları hakkında bilgim olmadığı için yazılan kodlardan anlamıyorum.

Teşekkür ederim.

Selamlar,

Ekli dosyalar

Korhan Bey çok teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş. Bir süre cevap yazamadım çünkü profil güncellemesi yaptım ve yaptığım bir hata sonucu cevap yazma hakkım bloklandı. Neyse ki hatayı buldum ve ancak cevap yazabildim. Kusura bakmayın.

Kolay Gelsin

Korhan Bey Merhaba, Siz ve diğer değerli üstadların çalışmaları çok güzel ve faydalı , bilgileriniz bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu örnek çalışmaya birde EUR/USD ve GBP/USD paritelerini de ekleyebilirmiyiz. Zahmet olmazsa Teşekkürler, kolay gelsin

Selamlar,

satın orhan ayhan bu dosyaya çarpaz kurlarıda eklememiz mümkünmü...otomotik getirmesi örnekteki gibi
8 numaralı mesajınızdaki dosyaya
PARİTELER(ÇARPAZ)
EUR/USD GBP/USD
1,3607 2,0160
1,3620 2,0177
1,3640 2,0169
1,3594 2,0100
1,3594 2,0100
1,3594 2,0100
1,3629 2,0141

örneginiz ekte

PARİTELER(ÇARPAZ)
EUR/USD GBP/USD
kısmını ekleyerek yapabilmemiz mümkünmü...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
orjinal dosya bu buna üstteki mesajımdaki gibi sutun eklemek istiyorum..çarpaz kurları

Ekli dosyalar

Selamlar,

Çapraz kurlarıda güncelleyen örnek dosya ektedir. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Başka sayfadan tarih girip kur çekmek

Merhaba Korhan Bey. Bu son yolladığınız excel örneğindeki kod benim de çok işime yarıyor. Elinize sağlık fakat yapmak istediğim bir şey var. Başka bir sayfadan tarih girip, girdiğim tarihin bu kuru getiren tarih bölümüne atadığımda kur bilgileri güncellenmiyor. Bu kur bölümünü kopyalayıp kendi sayfama koyduğumda da çalışmıyor. Nasıl yapabiliriz?

Teşekkürler

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Dosyanızı eklerseniz yardımcı olabilirim.

merhaba kolay gelsin
Korhan beyin 8 nolu mesajındaki örnekte bir iki değişiklik yapmak ve başka sayfadan veri alıp o tarihe göre kur sorgulama mümkünmüdür saygılarla

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba;

Bu çalışmayı Excel 2010'da açtığım zaman hata veriyor. Yardımcı olurmusunuz?

Kurları internetten tarih bazlı excell e alma

Merhabalar,

Ben excell 2010 sürümü kullanıyorum, tarih bazlı euro kurlarını excell e almak istiyorum ama bu dosya bende çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz.

Tşk.

Geri