• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tc ve vergi nolarını ayırmak

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ; KİTAP1 DE A1 sütünu TC KİMLİK VE VERGİ NOLARINDAN OLUŞUYOR . KİTAP2 DE İSE A1 SÜTUNDA TC KİMLİK NOLARI
B1 SÜTUNDA VERGİ NOLARI OLMASI GEREKİYOR .

TC KİMLİK 11 RAKAM
VERGİ NO 10 RAKAMDAN OLUŞUYOR

BEN KİTAP1-A1 SÜTUNUNA YAZILAN BİLGİLERİ KİTAP2 DEKİ İLGİLİ SÜTUNA ( TC İSE TC SÜTUNUNA - VERGİ İSE VERGİ SÜTUNUNA) ATMASINI İSTİYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ .

Merhaba,

Verileriniz ardışık (1236549877526507519) mı yazılı?

Not: Mesajınızın tamamını büyük harfle yazmayınız. Bağırmak anlamına gelmektedir.

Yazım kurallarına uymanız dileğiyle:
B2 hücresine TC kimlik için;
Kod:
=EĞER(UZUNLUK(Sayfa1!A2)=11;Sayfa1!A2;"")
C2 hücresine Vergi Kimlik için;
Kod:
=EĞER(UZUNLUK(Sayfa1!A2)=10;Sayfa1!A2;"")
formüllerini uygulayıp yeteri kadar aşağıya doğru çoğaltınız.

Eğer formülü ile kolayca yapabilirsiniz.

Eğer uzunluk 10 ise veya 11 ise olarak formülleye bilirsiniz.

İlk mesajımda soruyu yanlış yorumlamışım.

Peki Hocam her iki cevap içinde uyarınız içinde teşekkür ederim . Şöyle bir durum var etkileyeceğini düşünmediğim için yazmamıştım ama belirtmekte fayda var sanırım. Ben S > Şirket-Müşteri sayfasındaki bilgileri

=EĞERHATA(DÜŞEYARA($B7;'S > Şirket-Müşteri'!$B$7:$AD$16944;2;0);"")

formülünü kullanarak diğer sayfaya aktarıyorum. Bu tc ve vergi numarasını da burda ayırmam gerekiyor.
Formülümde bir bozulma olurmu . Veya yukarıdaki örneklerinizi bu formülün içine yerleştirebilirmiyim. Örnek ektedir .

S > Şirket-Müşteri sayfasına bilgileri giriyorum daha sonra
Dış Poliçe Aktarım sayfasına sadece B7 den başlayan poliçe numaralarını diğer taraftan kopyalayıp yapıştırdığım zaman komple bilgileri alıyorum diğer tarafa .
Sarı ile işareledim ilk sayfa ile ikince sayfada tc ve vergi nolarını

W7 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(UZUNLUK(DÜŞEYARA($B7;'S > Şirket-Müşteri'!$B$7:$AD$16944;16;0))=[B][COLOR="Red"]11[/COLOR][/B];DÜŞEYARA($B7;'S > Şirket-Müşteri'!$B$7:$AD$16944;16;0);"");"")
formülünü, hemen yanına X7 hücresine de formüldeki 11 sayısını 10 olarak değiştirerek kullanabilirsiniz.

Ömer hocam aynı dosyada 'Dış Poliçe Aktarım' sayfasında C-D-N-O ve T Sütunlarında sabit veriler var. Ben en baştaki hücreye poliçe numaralarını girdiğimde sabit bilgilerin olduğu sütündaki verilerde otomatik olarak o kadar satırı doldurabilirmi .

Merhaba, aşağıdaki formülü C7 hücresine uygulayın, sonra tablonun en sağına kadar 7. satıra kopyalayın. Ardından bu sayfadaki başlıklardan veri sayfanızdaki başlığı taşıyan sütunlara gerekli bilgiler gelecektir. Sonra formülü yazdığınız 7. satırdaki formüllerden, başlığı veri sayfanızda olmayanları silin. Bundan sonra da satırın tümünü kopyalayıp aşağı doğru çoğaltırsınız.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS('S > Şirket-Müşteri'!$B$7:$AJ$11;KAÇINCI('Dış Poliçe Aktarım'!$B7;'S > Şirket-Müşteri'!$B$7:$B$11;0);KAÇINCI('Dış Poliçe Aktarım'!C$6;'S > Şirket-Müşteri'!$B$6:$AJ$6;0));"")
Artık sadece Poliçe No bilgisini yazdığınızda diğer sayfadaki ilgili bilgiler buraya çağrılmış olacaktır. Önemli olan iki tablodaki başlıkları aynı olan sütunlardaki bilginin çağrıldığını bilmeniz.

Ömer hocam ''Dış Poliçe Aktarım'' sayfasındaki C-D-N-O ve T Sütunlarında veriler aktarma yapacağım sayfada yok. Onlar sadece ''Dış Poliçe Aktarım'' sayfasında var. Aktarma işi tamam . İstediğim sadece mesela 10 tane poliçe numarası yazdıysam ''Dış Poliçe Aktarım'' sayfasındaki sabit olan C-D-N-O ve T Sütunlarındaki verilerinde 10 satıra ile sınırlı kalması.Aşağıdaki satırların boş olması. Daha aşağıya inmesin istiyorum.

Yani poliçelerin olduğu hücre boş ise Sabit bilgilerin bulunduğu sütuna birşey yazmasın. Poliçe numarası yazıyorsa o sütunda hangi sabit veri varsa onu yazsın .

Aynen öyle DIŞ adlı sayfanıza formülleri (başlığı ortak olan sütunlar) uygularsınız, sonra sadece poliçe no bilgisini yazarsınız, diğer bilgiler öteki sayfadan çağrılır. Maksat bir bilgiyi bir kez yazmak. Sütunların sayı/metin/tarih/ renk/kenarlık gibi ayarlarını formül uyguladıktan sonra yapın veya kopyala-> özel yapıştır->formülleri şeklinde yapıştırın.

Ömer hocam hakkını helal et seni uğraştırdım bugün.
Ekte dosyayı tekrar ekledim. Mavi kısımlar sabit veriler . Ben en baştaki sütuna 5 tane poliçe nosu yazdım 5. satırdan sonraki mavi işaretli yerleri yazmasın . Sarı işaretlerdiğim yerde bitsin istiyorum.

Mesela ben poliçe numarası 5 tane yazdıysam C Sütununda yazan '' 0 '' sadece 5 tane satıra yazılsın istiyorum Aynı şekilde N sütunundaki '' TL'' 5 tane yazılsın O Sütunundaki ''1,00'' 5 tane yazsın .

Yani mavi olan sabit olan bilgiler benim yazdığım poliçe adedi ne kadarsa o kadar satırda olsun aşağıya sarkmasın

Ekli dosyalar

Eklediğiniz belgedeki, mavili sütunlardaki değerler elle yazılmış değerler, sanırım orijinal belgenizde siz bunları formül ile elde ediyorsunuz.
Mavili sütunlardaki formülleri "B sütunundaki hücre boş değilse" diye koşula bağlarsanız düzelir.
Örneğin N12'deki formülünüzü " = EĞER(B12="";"";MEVCUT FORMÜLÜNÜZ) " şeklinde değiştirirseniz, B12 boş olduğunda sonuç BOŞ olacaktır. Diğer sütunlar için de aynı yöntemi kullanınız.
İyi günler dilerim.

Ömer hocam formülle elde etmiyorum . Doğru bu değerler elle yazılıyor . Elle yazdığım için mavi olan 5 sütundaki bilgileri yazdığım poliçe numara sayısı kadar tek tek aşağıya kadar kopyalamam gerekiyor. Ben istediğimi biraz karışık anlattım herhalde kusura bakmayın .Bu yazacağımız formülün diğer sayfa ile alakası olmasın. Ordan bilgi çekmesin sadece ''Dış Poliçe Aktarım'' sayfasında kaç tane poliçe numarası girersem o 5 sütündaki bilgiler de o kadar satır yazılsın. Yani eğer poliçe sütunudaki hücre doluysa O sütunlardaki sabit bilgiler gelsin , poliçe sütunundaki hücre boşsa boş kalsın istiyorum .

Yeni en basit herhalde şöyle soracağım.

C7 ve D7 hücrelerine yazacağımız formülde
B7 hücresinde bilgivarsa 0 yazsın , bilgi yoksa hiçbirşey yazmasın .

N7 hücresine yazacağımız formülde
B7 hücresinde bilgi varsa TL yazsın ,bilgi yoksa hiçbirşey yazmasın

O7 Hücresine yazacağımız formülde
B7 hücresinde bilgi varsa 1,00 yazsın bilgi yoksa hiçbirşey yazmasın

Bunlardan bir tanesini formüle ederseniz ben diğerlerini hallederim .

T7 Hücresine yazacağımız formülde
B7 hücresinde bilgi varsa 1 yazsın bilgi yoksa hiçbirşey yazmasın

Bunlardan bir tanesini formüle ederseniz ben diğerlerini hallederim .

Son düzenleme:
Bunları kendiniz yapabilirsiniz bence.
Kod:
=EĞER($B7="";"";YAZILMASINI İSTEDİĞİNİZ ŞEY)

Ömer Hocam ,
Hepsi tamam sadece
=EĞER($B7="";"";TL) yaptığımda #AD? hatası veriyor

TL den dolayı herhalde . Nasıl düzeltebilirim .

TL ibaresi metin olduğundan, çift tırnak arasına alarak yazmalısınız. "TL" gibi.
Söylediğim, tüm metinsel değerler için geçerlidir.

Geri