• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tc numarası kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oornek1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhabalar formül ile C2 hücresinde C3000 ne kadar olan aralıkta t.c. kimlik numaraları var bunlardan bazıları eksik yazılmış örneğin 10 hane falan bunları nasıl tespit ederek üzerlerini kırmızı yapmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz

Bence, ilave olarak TC No'ların geçerli olup olmadığını yani; 11 haneli rakkamın algoritmasını kontrol etseniz iyi olur.

Forumun arama motorunu kullanarak buna ilişkin çözümlere ulaşabilirsiniz.

.

Dosya ektedir, T.C.kimlik numaları C2:C3000 aralığına yapıştırın, 10 haneden aşağı olanların kırmızı renklendirilir.
...
Merhaba,
TC Kimlik Numaraları 11 hanedir. 10 Hane kontrolü telefon numarası için kullanılabilir.

Bu işlemi formül ile yapmazmıyız

Formülle yapılır tabii...

Yine bazıları dosyayı arşivine atıp bir kelâm etmeden gider ama; TC Kimlik No algoritmasını kontrol edin diye ben ortaya çıktığım için konuya ilişkin dosyayı da mecburen ekliyorum. (Amme hizmeti görmek adına ....)

Not: Dosyada örnek olarak gerçek bir TC kimlik No kullanılmıştır.

===============================================================

Düzenleme
(22/01/2018): Dosyayı sistemden siliyorum, nedeni ise; dosyayı indirip de bir teşekkür etme zahmetinde bulunmayan kişilerdir. Amme hizmeti yapmak da bir yere kadar ..... Bir teşekkür etmek bu kadar mı zor geliyor?
.

Son düzenleme:
@ oornek1;

Herhangi bir yanıt vermediğiniz için soruyorum ..... 9. mesajda eklediğim dosya işinize yaradı mı?

.

Rica ederim, kolay gelsin ....

Not: Dosyadaki örnek olarak kullanılmış olan TC Kimlik No'yu belki siz araştırmışınızdır.

.

Merak edenler için belirteyim;

Dosyadaki örnek olarak verilen TC Kimlik No, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e aittir.

.

Geri