• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tc kimlik nosunun yanına sicil girme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sunkid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar.. çok karmaşık bir sorunla karşı karşıyayım elimde binlerce kişilik bir aile listesi var liste yakınlık ad soyad tc ve sicil no dan oluşmakta. sicil no hariç tüm bilgiler girilmiş. yakınlık kolonunda kendisinden sonra varsa yakınları gelmekte eş çocuk anne baba vs. elimde bir liste daha var bu listede kendisi olan kişilerin sicil numaraları yazmakta. istiyorum ki kendisi yazan kişilerin yanına sicil nolarını gelsin ve altındaki yakınlarınada aynı sicilleri yazdırtabileyim her aile bir satır boşlukla ayrılmış durumdadır. Ekte tam olarak ne yapmak istediğimi belirten örnek dosyayı gönderiyorum. Kardeşler Cuma gününe kadar dosyayı teslim etmem gerekiyor binlerce kişi ve yakınları var teker teker elle sicil yazmam demek günlerimi alması demek. yardım edebilecek üstadlarıma rica ediyorum. Umarım fantastik birşey istemiyorumdur. Bu da olmaz diyemiyorum ben burada olmaz görmedim. İlgiliniz için şimididen sonsuz teşekkürler..

Ekli dosyalar

Selam Dostum,

Sorunu Makro ile çözmek zorunda mısın? Düşeyara (VLOOKUP) ile çözmek işini görür mü?

Kolay gelsin.

Selam Dostum,

Sorunu Makro ile çözmek zorunda mısın? Düşeyara (VLOOKUP) ile çözmek işini görür mü?

Kolay gelsin.

Hocam hiç fark etmez makro ve ya formül ama vlookup benzersiz kayıtları getiriiyor eklemiş olduğum dosyayı inceleyebildiniz mi?

hocam ellerine sağlık inanki nasıl mutlu oldum Allah senden razı olsun. çok fazla makro bilgim yok rica etsem yazdığın makronun türkçesi nedir yani butona bastığımda makro neye bakıyor? tekrar çok çok teşekkür ederim..

Merhaba;
Kısaca;
-E2 den itibaren sütun temizleniyor.
-ana dosya 2.satırdan son veriye kadar for next ile taranıyor ve eğer 1 sütun döngü satırı "kendisi" değil ve ve boş değer değilse f sütunundaki i döngü satırının üst değeri f sürununda ilgili satıra atanıyor.
-F sütunu için tek ihtimal kaldı O da A sütununda döngü satırının "kendisi" olma ihtimali bunun içinde tc nosu f sütununda döngü satırına atanıyor.

ilk döngü bitti

-sonra iç içe 2 for next döngüsü başlıyor.
-ilk döngü ANADOSYA sayfasını son satırına kadar, ikinci döngü ise yine SİCİL LİSTESİ sayfasının son satırına kadar iç içe döndürülüyor.
-ve if mukayesesi ile sicil listesi sayfasındaki döngü satırının TC no'su anadosya sayfasında aranıyor bulunan değerin ilgili satırındaki sicil nosu ilgili yere atanıyor.

Bu kadar.
İyi çalışmalar.

Hocam Allah senden gani gani razı olsun.. Eğer bu makroyu yazmasaydın yaklaşık 80.000 satıra tek tek sicil girecektim makro satır çokluğundan olsa gerek çok kastı ama çok şükür çalıştı. Hocam elle manuel olarak kontrol yaptım hepsi doğruydu.. ama ne yaptığını tam anlamıyla öğrenmek maksadıyla yukardaki açıklamandan şunu anlıyorum;

-butona bastığımda a hücresine gidiyor
-"Kendisi" ibaresini gördüğünde d sütunundaki tc kimlik no ya bakıyor
-oradan SİCİL NO sayfasından ilgili tc kimlik nosunu bulup hemen yanındaki sicili ANADOSYA da ki ilgili tc kimlik'in yan kolonu e sütununa sicili yerleştiriyor
-ve bu işlem a kolonunda yeni bir kendisi ibaresi buluna kadar tüm tc kimliklerin karşındaki satırlara aynı sicili yazıyor.
-Yeni bir "Kendisi" ibaresi gördüğümde yukarıdaki işlemleri tekrarlıyor.

umarım doğru anlamış ve anlatmışımdır.. :)

Geri