• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

taşıt görev formu oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
Merhaba, ekteki sayfada bazı özelliklerin olmasını istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.

1. taşıt plakası seçildiğinde o plakalı aracın son kilometre bilgisi sarı renkli hücrede yazılacak ve kırmızı hücreye aracın dönüş plakasını yazıp formu kapat butonuna tıkladığımda başka bir sayfada o plakanın son kilometre bilgisine kaydedecek. Yani bir sonraki form doldurduğumda yine o plakayı seçersem son kaydedilen kilometre bilgisi sarı hücreye gelecek.

2. Formu kapat butonuna tıklandığında form sayfası yeşil renkli hücredeki tarihteki ay a ait bir dosya içinde yedeklenebilirmi ?
örnek: ocak ayında düzenlenen 1-40 sıra numaralı formlar ocak ayı dosyasında ayrı ayrı formlar halinde yedeklenebilirmi ?

3. her form doldurduğumda sıra no al butonuna tıkladığımda otomatik sıra numarası alabilirmi.
Bu formdan günde yaklaşık 30-50 civarında dolduracağım için sıra numarasını otomatik alabilecek bir metodda olabilir. Fakat formu kapat butonuna tıklamadan önce almalı bu numarayı..

Ben formu kullanış yöntemimi anlatayım belki kafanızda daha iyi canlanabilir.
yaklaşık 50 civarı araç ve 30 civarı şoför var. yani her şoför herhangi bir aracı kullanabiliyor.
örnek : 1 nolu şoför 5 nolu aracı kullanacak
formda şoför adını seçeceğim sonra aracı, ve aracın son kilometresi forma yansıyacak. formu doldurup bir çıktı alacağım ve şoföre vereceğim. formu kaydedip sayfayı kapatacağım . Diğer araç çıktığında yeni bir sıra numarasıyla form açılacak ve aynı işlemi yapıp çıktı alacak 2. şoföre vereceğim.

araç geri döndüğünde şoför formu bana teslim edecek ben o sıra numaralı formu açıp aracın dönüş kilometresini yazıp formu kaydedip kapatacağım. ve son kilometre bilgisi ilgili aracın km bilgilerinde kaydedilecek.

Ekli dosyalar

bir çalışma örneği

Ekteki çalışmayı deneyiniz ve kendinize göre geliştiriniz.
Sağlıklı günler ve düşünceler dilerim.

Ekli dosyalar

Geri