• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Taşımada Formüller

Excel Vers. ve Dili
2013
Excell üzerinde hazırladığım formüller, kitabı bir başka bilgisayara taşıdığımda hata veriyor. Hatta C üzerinden D ye taşıdığımda da. Bunun sorunu nedir. Bağlantıları güncelle diye uyarı çıkıyor güncellemeye kalktığımda her formül için tek tek yeni bulunduğu yerin adresini göstermemi istiyor. benim tahminim formül oluşturma şeklinde yani ben yapmadığım halde formüllere baktığımda ='C: die başlıyor formüller.

Merhaba,

Bunun nedeni formüller adres ister, ilk belirttiğiniz formülün adresi örnek veriyorum;
=Sayfa1!A1 olsun, bu dosyayı alıp başka bir bilgisayara aktardığınızda formüldeki adres aşağı yukarı şu şekilde olacaktır. =bilgisayarım/c/documentsettings/ali/klasor/aa.xls Bu yüzden dosyayı taşıdığınız farklı bilgisayarda adres yolu farklı olduğu için bu uyarıyı verir.

Yapmanız gereken şey, iki bilgisayarda da dosyayı aynı adreste kullanın örneğin :

D:/Excel klasörü oluşturun bu şekilde sorununuz çözülecektir.

Sayın Bagwell, =sayfa1!A1 formülü başka bilgisayarda aynen durmaz mı? Bu hata aynı dosya içindeki değil de başka dosyalara bağlantılarda oluşmaz mı?

Öncelikle emeğine ve bilgine sağlık; evet sorun böyle ama benim istediğim bi sürü formüllü proje nasıl çözülebilir. Birde bundan sonra yaptıklarımda uygulaya bileceğim çözüm yokmu. Oynı yolları takip etmek tam çözüm değil, sanki bir yolu olmalı gibi geliyor

Geri