Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yapmak istediğim şuydu: hücreye hangi tarih girilirse (ekteki excelde A1 hücresi), o tarihin yılın kaçıncı günü olduğunu yazmasını (ekteki excelde C2 hücresine) hesaplamak. Ancak o yılın kaçıncı günü olduğunu değil de ilk girilen yıldan (A8 hücresi) itibaren kaçıncı gün olduğunu gösteriyor.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, sağolun.
1.1.2012 den 1.1.2012 çıkarsa 0 kalır.
Formüldeki parantezlerin yerlerini başka amaçla koymadıysanız, doğru formül =EĞER(YIL(A1)=2012;A1-A8;EĞER(YIL(A1)=2013;A1-A9;EĞER(YIL(A1)=2014;A1-A10)))
Denedim, günü başında eksi (-) işareti olarak verdi. Ben de formülü ters çevirdim ve o yıl kaç günse fazlalık günleri ekledim ve sonuç çıktı, formülünüzü şu şekilde değiştirdim:
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.