• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihleri aynı olan iş emirlerinin miktarlarını büyükten küçüğe sıralama

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar herkese merhaba :) benim sorunum şöyle; dosyamda A sütununda iş emirlerimin hazırlanma tarihleri var D sütunumda da iş emirleri için belirlenen miktarlar var. bunun gibi ne yazıkki 12 ay mevcut. Ben A sütununda aynı tarihli olan iş emirlerinin miktarlarını (sadece aynı tarihli olanların arasında)büyükten küçüğe sıralamak istiyorum. Acaba nasıl yapabilirim :( ?

Ekli dosyalar

Datalar sayfasının bir kopyasını alın ve sayfa adına Emre yazın. Sonra da şu kodlar bir deneyin;

Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
    Application.ScreenUpdating = False
    With Sheets("Emre")
        .Range("F1:F100").ClearContents
        .Range("A3:A500").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
        CopyToRange:=.Range("F1"), Unique:=True
        .Range("A4").Select
        .AutoFilterMode = False
    For i = 1 To .Range("A65536").End(3).Row
        .[A3].AutoFilter field:=1, Criteria1:=.Cells(i, "F")
        .Sort.SortFields.Clear
        .Sort.SortFields.Add Key:=.Range("D4:D" & .Range("D65536").End(3).Row) _
        , SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, DataOption:=xlSortNormal
    With .Sort
        .SetRange Range("A3:D" & Range("D65536").End(3).Row)
        .Header = xlYes
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
            Next i
         .AutoFilterMode = False
         .Columns(6).Delete
    End With
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox " ..::.. Sıralama Tamalandı ..::.. ", vbInformation + _
    vbMsgBoxRtlReading, "gozdeyagci"
    i = Empty
End Sub

Dilerseniz kodlardaki Application.ScreenUpdating = False ve True kodlarını silip, kodların nasıl çalıştığını görebilirsiniz..
Hatta VBE penceresindeyken View menüsünden Locals Window'u seçin aşağıda bir pencere daha açılacaktır. Makronun olduğu bölümü seçip, F8'e tek tek basarak Locals penceresinden adım adım nasıl sıraladığını izleyebilirsiniz..

Son düzenleme:
beni işten atılmaktan kurtardığın için çok teşekkürler. Resmen beni makro mühendisi yaptılar beni :) ellerinize sağlık :) Bu arada Emre kim :)

Son düzenleme:
:D Rica ederim. Bilmeden böyle bir şeye sebep olduğum için iki kat daha sevinçliyim. :) Ama ben bir şey yapmadım. Kodlar sizindir...
wink.gif
yes.gif

İyi günler...

Arkadaşlar tekrar merhaba ben yine sizi rahatsız ediyorum; benim konuyla ilgili tek sıkıntım kaldı o da ilk 8 satırla ilgili işlem yapmaması ama 9. satırdan itibaren devam ediyor :( ben Emre olarak sayfayı düzenledim başka yapmam gereken birşey var mıydı gözden kaçırmış olduğum :(

03-04-05 tarihlerinin formatlarında sorun var, filtreden seçmi yaptığınızda göreceksiniz sizde zaten. Onları ayarlarsanız sorun kalmaz...

Son düzenleme:
Sorun etmeyin düzelecek işler bunlar..

İyi geceler..

Geri