• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihlere göre hücreler renklensin

Tersanede kullandığım ve siteden bilgiler toplayarak hazırladığım Gemi bakım hareketlerini takip ettiğim listem var. Hem başkaları faydalansın istedim hemde takıldığım bir yer var destek olmanızı rica edeyim dedim.

Ekteki dosyada A sütununda renkler var bu renklere göre AI-AJ-AK-AL-AW hücreleri AW ye girilen bilgiye göre renklensin istiyorum. Kriterleri veriyorum.

AW=Havuzlanmadı ise = AJ-AK-AW Kırmızı
AW=Yüzer Havuz ise = AJ-AK-AW Açık mavi
AW=Taş Havuz ise = AJ-AK-AW Gri
AW=? ise AW ye Beklenen siparişler yazsın ve AI-AJ-AK-AL-AW Sarı olsun

Açılış Kullanıcı adı= admin Şifre=1
Sayfa korumalıdır ama şifre yoktur kaldır derseniz kalkar. VBA ya giriş şifresizdir.

Ekli dosyalar

Merhaba
Şifreli dosyaları indirmek ve açmak hiç adedim değildir.
Çözüm
Boyanacak alanı seçin
Biçim - Koşullu Biçimlendirme - Formül Bölümüne
=$AW1="havuzlanmadı"
Biçim'i Kırmızı olarak.

=$AW1="Yüzer Havuz"
Biçim'i Açık Mavi olarak.

=$AW1="Taş Havuz"
Biçim'i Gri olarak. Ayarlayın ve tamam deyin.

Bir Module içine yerleştirin.
Kod:
Sub RenkVer()
For i = 4 To [aw65536].End(3).Row
Select Case Cells(i, "aw")
Case "HAVUZLANMADI": Range("AJ" & i & ":" & "AW" & i).Interior.Color = vbRed
Case "Yüzer Havuz": Range("AJ" & i & ":" & "AW" & i).Interior.Color = vbBlue
Case "Taş Havuz": Range("AJ" & i & ":" & "AW" & i).Interior.Color.ThemeColor = xlThemeColorDark1
Case "?": Cells(i, "aw") = "Beklenen Siparişler": Range("AI" & i & ":" & "AW" & i).Interior.Color = vbYellow
End Select
Next
End sub
Sonra da kod başlığını, Worksheet_Change olayı içine yerleştirin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) ' Veri girişi sayfasında veri tamamla

Dim cel As Range, match1 As Range, match2 As Range, rg As Range, targ As Range
RenkVer
'....Kodlar
end sub

iki çözüm de beni hedefe ulaştırdı iki arkadaşıma da çok teşekkürler..

Şİfre olayı firmada standanrt kullandığım ve başka kullanıcılara yetki vererek kullandırdığım bir program olduğu için mecburen şifreli olması gerekiyor. Buna da açıklık getirmek istedim arkadaşım genede yardımcı oldu tekrar teşekkür.

iki çözüm de beni hedefe ulaştırdı iki arkadaşıma da çok teşekkürler..

Şİfre olayı firmada standanrt kullandığım ve başka kullanıcılara yetki vererek kullandırdığım bir program olduğu için mecburen şifreli olması gerekiyor. Buna da açıklık getirmek istedim arkadaşım genede yardımcı oldu tekrar teşekkür.

Rica ederim
benim demek istediğimi yanlış anlamışsınız buraya eklerken şifreyi kaldırıp eklerseniz daha iyi olur demek istemiştim.
:keyif:

Bir ricam daha olacak

Veri_Girişi Sayfasında

AI4= "_" ise AL4 Renk yok
AI4= Tarih var ise AL4 sarı
AL4= Tarih var ise AL4 gene sarı

Ekli dosyada bunu nasıl yaparım acaba..

Amacım tersaneye gelmiş ama tersaneden gitmemiş olanları sarıya boyamak..ama bunu ben tarih girince otomatik yapsın istiyorum yani düğmeyle felan değil.

Ekli dosyalar

Veri_Girişi Sayfasında

AI4= "_" ise AL4 Renk yok
AI4= Tarih var ise AL4 sarı
AL4= Tarih var ise AL4 gene sarı

Ekli dosyada bunu nasıl yaparım acaba..

Amacım tersaneye gelmiş ama tersaneden gitmemiş olanları sarıya boyamak..ama bunu ben tarih girince otomatik yapsın istiyorum yani düğmeyle felan değil.

Merhaba
AI4'den itibaren nereye kadar işlem yapacaksanız tarayın. Koşullu biçimlendirme - yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan - formül kutuçuğuna -
Kod:
=VE($AI4<>"";$AI4<>"_")
Bu formülü yazın ve biçim'i Sarı olarak ayarlayın.
AL4'den itibaren nereye kadar işlem yapacaksanız tarayın. Koşullu biçimlendirme - yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan - formül kutuçuğuna -
Kod:
=VE($AL4<>"";$AL4<>"_")
Bu formülü yazın ve biçim'i Sarı olarak ayarlayın. ve tamam deyin.

Merhaba..

Söylediklerinizi uyguladım ama zannedersem çelişiyor bilgiler o yüzden tam olarak çalışmıyor.
Herhangi birini yapınca oluyor ama öbürünü de ekleyince hep hücrelerde _ olana kadar hep sarı kalıyor ama ben şunu istiyorum.

AI4 tarih AL4 de "_" ise AL4 sarı olsun
AI4 tarih AL4 de tarih ise AL4 renksiz olsun

Burada ikisinden de ters koşullarda renksiz olduğundan çakışıyorlar zannedersem.

Merhaba
AI4'den itibaren nereye kadar işlem yapacaksanız tarayın. Koşullu biçimlendirme - yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan - formül kutuçuğuna -
Kod:
=VE($AI4<>"";$AI4<>"_")
Bu formülü yazın ve biçim'i Sarı olarak ayarlayın.
AL4'den itibaren nereye kadar işlem yapacaksanız tarayın. Koşullu biçimlendirme - yeni kural - biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan - formül kutuçuğuna -
Kod:
=VE($AL4<>"";$AL4<>"_")
Bu formülü yazın ve biçim'i Sarı olarak ayarlayın. ve tamam deyin.

yaptım olllleeeyyyy

birinci formül =EĞER($AI466:$AL466="_";1;0) Renk Sarı
ikinci formül =EĞER($AI466<>"";EĞER($AL466="_";1;0);0) Renk Beyaz

belkide 500 kombinasyon denedim ama sonunda oldu ama nasıl oldu bende anlamadım :D

Merhaba..

Söylediklerinizi uyguladım ama zannedersem çelişiyor bilgiler o yüzden tam olarak çalışmıyor.
Herhangi birini yapınca oluyor ama öbürünü de ekleyince hep hücrelerde _ olana kadar hep sarı kalıyor ama ben şunu istiyorum.

AI4 tarih AL4 de "_" ise AL4 sarı olsun
AI4 tarih AL4 de tarih ise AL4 renksiz olsun

Burada ikisinden de ters koşullarda renksiz olduğundan çakışıyorlar zannedersem.

Üstte yazdığınız ile bu yazdığınız aynı değil sebebi bu olmasın.
Tam net açıklama yaparsanız formülleri düzenlerim tekrardan. Kısa ama detaylı bilgi istiyorum.
AI4 "_" bu ise ne olacak
AL4 "_" bu ise ne olacak
AI4 tarih AL4 "_" bu ise ne olacak
AI4 "_" AL4 tarih ise ne olacak
AI4 tarih AL4 tarih ise ne olacak.

AI4 "_" bu ise ne olacak ( AL4 Beyaz )
AL4 "_" bu ise ne olacak ( AI4 de _ ise Beyaz AI4 tarih ise Sarı )
AI4 tarih AL4 "_" bu ise ne olacak ( AL4 Sarı )
AI4 "_" AL4 tarih ise ne olacak ( bu olmaz ama olursa AL4 e Giriş Tarihini yazın yazsın )
AI4 tarih AL4 tarih ise ne olacak. ( AL4 Beyaz )

Amacım
giriş tarihi var çıkış tarihi yoksa sarı
giriş tarihi var çıkış tarihi varsa beyaz
Giriş tarihi ve çıkış tarihi _ ise beyaz

AI4 "_" bu ise ne olacak ( AL4 Beyaz )
AL4 "_" bu ise ne olacak ( AI4 de _ ise Beyaz AI4 tarih ise Sarı )
AI4 tarih AL4 "_" bu ise ne olacak ( AL4 Sarı )
AI4 "_" AL4 tarih ise ne olacak ( bu olmaz ama olursa AL4 e Giriş Tarihini yazın yazsın )
AI4 tarih AL4 tarih ise ne olacak. ( AL4 Beyaz )

Amacım
giriş tarihi var çıkış tarihi yoksa sarı
giriş tarihi var çıkış tarihi varsa beyaz
Giriş tarihi ve çıkış tarihi _ ise beyaz

Bilgiler yanlış gibi geliyor bana
AI4 "_" bu ise beyaz tarih var ise Sarı olacak demişsiniz peki Aynı Anda AL4 hücresinde "_" bu varsa ne olacak
tarih varsa ne olacak
Hem AI4 hücresi hemde Al4 Hücresi AI4 sarı oluyorsa AL4 ne olacak kırmızı mı_?

Bilgiler yanlış gibi geliyor bana
AI4 "_" bu ise beyaz tarih var ise Sarı olacak demişsiniz peki Aynı Anda AL4 hücresinde "_" bu varsa ne olacak
tarih varsa ne olacak
Hem AI4 hücresi hemde Al4 Hücresi AI4 sarı oluyorsa AL4 ne olacak kırmızı mı_?

Yanlış anlamışsınız AI4 Hiçbir zaman sarı olmuyor ben de zaten hiç öyle yazmadım.
eğer o şekil anladığınız yer ((((((AL4 "_" bu ise ne olacak ( AI4 de _ ise Beyaz AI4 tarih ise Sarı )))))))) bu ise Siz AL4 ü sordunuz bende AL4 yazdım AI4 sarı olmuyor burda..

Yanlış anlamışsınız AI4 Hiçbir zaman sarı olmuyor ben de zaten hiç öyle yazmadım.
eğer o şekil anladığınız yer ((((((AL4 "_" bu ise ne olacak ( AI4 de _ ise Beyaz AI4 tarih ise Sarı )))))))) bu ise Siz AL4 ü sordunuz bende AL4 yazdım AI4 sarı olmuyor burda..

AI sütununda hiç renk olmayacak mı yani onu mu söylüyorsunuz_?

Evet doğrusunuz...

Basit bir excel ile anlattım yapmak istediğimi ve benim eğer li yaptığım formülleri de uyguladım
AL 4-5-6 hücresine tarih veya "_" yazın anlatmak istediğimi anlayacaksınız aslında..

Ekli dosyalar

Evet doğrusunuz...

Basit bir excel ile anlattım yapmak istediğimi ve benim eğer li yaptığım formülleri de uyguladım
AL 4-5-6 hücresine tarih veya "_" yazın anlatmak istediğimi anlayacaksınız aslında..

Merhaba
AL4 Hücresi ve ne kadar yerde boyama istiyorsanız tarayın
Koşullu biçimlendirme - Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan - Formül Kutucuğuna
Kod:
=VE($AI4<>"";$AI4<>"_";$AL4="_")
Bu formülü yazın ve biçim'i ayarlayın.

hocam sizin yazmış olduğunuz bir formül var

Private Sub CommandButton1_Click()
If Range("A10").Text = Empty Then MsgBox "A10 Hücresi Boş", vbInformation: Exit Sub
Son_Dolu_Satir = Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Sayfa2").Range("A" & Bos_Satir).Value = Range("A10").Text
MsgBox "Sayfa2'ye Kayıt Yapıldı", vbInformation, "İhsan Tank"
End Sub

bu kodu birazcık değiştirebilir misiniz diyelim CommandButton sayfa 2 de olsun sayfa birdeki a10 ve b10 hücrelerini sayfa 2 deki a10 ve be 10 hücrelerine aktarabilirmiyiz.

Kod:
sayfa2.[a10] =sayfa1.[a10]
sayfa2.[b10] =sayfa1.[b10]
bu şekilde yapabilirsiniz.

Sayfa isimleri ile ilgili bir sıkıntı olabilir bu yüzden Sayfa1 ve Sayfa2 yerine Sheets("Sayfa İsmi") şeklinde; dosyanızdaki sayfa isimlerini kullanınız.

Geri