DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sayın Murat o ay kaç çekiyorsa dikkate alınacakHer ay 30 gün olarak mı kabul edilecek, yoksa o ay kaç çekiyorsa ona göre mi hesaplanacak?
G5 hücresine bu formülü yapıştırıp sağa ve aşağıya doğru çekin.Sayın Murat o ay kaç çekiyorsa dikkate alınacak
=(EĞER(VE(AY(G$3)>AY($E5);AY(G$3)<AY($F5));GÜN(SERİAY(G$3;0));(GÜN(SERİAY(G$3;0))-GÜN($E5))*TOPLA.ÇARPIM((AY(G$3)>=AY($E5))*(AY(G$3)<=AY($F5))*(G$3<>"")*1)))/GÜN(SERİAY(G$3;0))
Murat bey formülü yapıştırdım ancak şöyle mir sorun oluşuyor çalışan örnek 15.11.2018 çıkış alacağı için sonucu kasım ayı için 15/30=0,5 vermesi lazım diğer aylar içinde geçerli. teşekkürler.G5 hücresine bu formülü yapıştırıp sağa ve aşağıya doğru çekin.
PHP:=(EĞER(VE(AY(G$3)>AY($E5);AY(G$3)<AY($F5));GÜN(SERİAY(G$3;0));(GÜN(SERİAY(G$3;0))-GÜN($E5))*TOPLA.ÇARPIM((AY(G$3)>=AY($E5))*(AY(G$3)<=AY($F5))*(G$3<>"")*1)))/GÜN(SERİAY(G$3;0))
Murat bey formülü yapıştırdım ancak şöyle mir sorun oluşuyor çalışan örnek 15.11.2018 çıkış alacağı için sonucu kasım ayı için 15/30=0,5 vermesi lazım diğer aylar içinde geçerli. teşekkürler.
sayın Murat bey sorunları işaretledim ekteMerhaba, formülde bir sorun görünmüyor..
Ek'teki dosyayı inceleyip ona göre bir dönüş yaparsınız.
Ekli dosyayı görüntüle 200217
İsteğiniz nereye ? ne şekilde yazılmalı dosya üzerinden bir örnek gösterir misiniz?
Sayın murat bey sizi çok yoruyorum kusura bakmayın evet tüm aylara geçerli tüm aylar hesaplanacak. yazmış olduğum örnek .Sizin olması gerek dediğiniz dosya bu şekilde..
Ekli dosyayı görüntüle 200237
Bu olması gerekenlere göre iki sorum olacak;
- 01.01.2018 <> 15.07.2018 tarihleri arasında olan Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran'a herhangi bir veri yazılmayacak mı? Sadece Ocak ve Temmuz ayı için mi hesaplanacak.. Çünkü sadece onlara 1 ve 0,5 yazmışsınız.
- Temmuz Ayı 31 çeker, 31-15=16 gün yapar ve 16/31 dediğimizde 0,52 sonucu çıkar. 0,5 mi olacak 0,52 mi?
Estağfurullah..Sayın murat bey sizi çok yoruyorum kusura bakmayın evet tüm aylara geçerli tüm aylar hesaplanacak. yazmış olduğum örnek .
Murat bey yardımlarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz ellerinize sağlıkEstağfurullah..
Dosyanız ek'tedir. İncelersiniz.
İyi günler.
Çıtır bey yardımlarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz ellerinize sağlıkDosyanız;
Rica ederim, iyi günler.Murat bey
Murat bey yardımlarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz ellerinize sağlık
Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Çıtır bey yardımlarınız için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz ellerinize sağlık