• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihler arası gün sayısı bulunması. Hk.

Slm hocam.ben tarihler arası gün sayısının bulunmasını yapmak istiyorum, bu normal şartlarda tek tek girildiğinde olmasına oluyor ama, ben her seferinde bu şekilde tek tek giriş yapmam zaman alıyor. o yüzden örneğin:= V5-V304 satırları arasında yazdığımda.istediğim sonuçu alamıyorum.ekteki taplodaki verileri başka bir internet sitesindeki ana taplosundan alıyorum.burada aldığımdan dolayı bi taploda (C , D,) satır yada sutun tek bir satırmış gibi oluyorlar otomatikman yani. ben bunlları yan tarafta başka bir satırda örneğin;=V5 ila V304 satırları arasında fark bulmaya gittiğimde ise ortaya çok farklı sonuçlar cıkıyor.taploda.=V5-V86 aralığındaki gün sayısı 752 evt oluyor ama, diğer türlü = V5-V304 girdiğimde ise 41755 sayısı çıkıyor,benim istediğim. =V5-V304 aralığını girdiğimde (00.01.1900) bu tarihleri hesaba katmadan, normal tarihler olan,zamanlama arasındaki gün farklarını bulmak istiyorum. bu =V5-V86 aralığı ise V5 sabit ama V86 aralığı sabit olmuyor. başka sayfalarımda bu 50 olur 100 olur 304 e, kadar değişebiliyor o yüzden bu =V5-V304 aralıklarını gün farkıı bulamıyorum. çok özür dilerim hocam böyle uzun yazdımki kendimce tam izah edebilmek adına yani. yardımlarınızı bekliyorum bu konuda. şimdiiden çok tşk edrim hocam her birinize.

Ekli dosyalar

Denedim,olmuyor.siz denermisiniz birde hocam.

Slm hocam, verdiniz yardımcı olmak adına iki tane değişik formülle denedim ama bir türlü aynı sonucu vermiyor,devamlı tek tek denedim. sonucu bazen YANLIŞ, DEĞER, gibi sonuclar çıkıyor.hocam verdiğiniz iki formülüde 2 sayfa da. ayrı ayrı yazıp yerleştirdim. her iki sayfadada hocam,asıl olan tam sonucu olan bendeki ana taplomda = CO305 . satırında sabit yerinde son sonuç olarak bulunacak. o yüzden hocam mümkünse taplodaki bu son satır olan =CO305. yerde formülü yapabilirmisniz hocam. ben inanın kaç kere kendi bildiğimce denedim. sizi tekrar rahatsız etmemek için ama beceremedim. aynı konu içinde tekrar rahatsız ettiğim içinde özür dilerim hocam. yardımınız bekliyorum. teşekkürler.hocam.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ne yapılmasını istiyorsunuz. Daha sade ve anlaşılır yazar mısınız?

Formülün düzenlenmesi. hk.

Slm hocam benim sorunum,daha önce forma yolladığımda saolsun turist hocamız iki tane değişik olmak üzere yardımcı olmak için iki tane formül vermiş ama ben bu iki formülüde uyguladım bir türlü V5 ila V304 satırları arasındaki, değişen tarihlerin aralarındaki gün sayısını bulamıyorum. V5 ila V304 aralığında şimdiki gibi V86 gibi bu satır ve sayıda basit diğil, başka sayfalardada bu V5 ila V304 arasında bazen 20 olur bazende 250 olur sonuc belli olmadığında genellemede sadece V5, V304 arasındaki tarihlerin gün sonucunu =V305 te mesela 752 gibi göstermek istiyorum.buradaki bu asıl =V305 teki sonucun,benim kendi taplomdaki asıl son yeride =CO305. satırdadır yani ben bu sonucun =CO305. satırda göstermek istiyorum.o yüzden bu formülü veren kod adı turist olan hocama kendisinin deneyerek yapabilmesi için cevap olarak geri yollamaya çalıştım.ama bu cevap falan yazma konusundada pek fazla beceriklide diğilim acıkcası.verilen bu formüüller içinde hocam bana istediğim bu =CO305 satırındaki sonucunu deneyerek yapabilirseniz. çok tşk ederim. saygılarımla.kendimce inanın en kısa izahımda bu şekildeydi hakkınızı helal ediniz hocam tekrar saygılarımla.

Ben yazdığınızdan birşey anlamadım.

Daha sade ce dosya üzerinde açıklama yapınız.

=CO305 satırına açıklama eklenmesi.

hocam özür dilerim sizide böyle uğraştırdığım içinde ayrıca. hani ben ilk mesajıma cevap veren hocamızın aynı kendii verdiği formülü deneyerek kendisinin yapacağını umarak birazda ondan aradaki anlatımlı bağlantıyı kurmaya çalıştım,yani bunu yaparkende tabikide sizinde asıl özeti anlamızda güçleşmiş oldu istemeden hocam. ben =CO305. satırda bir açıklamayla izah etmeye istediğim sonucu ve sonuçları dediğiniz gibi izah etmeye çalıştım. eğerki hocam buda yetersiz gelirse sizden ricam lütfen formunuza yolladığım ilk mesajımdada ne istediğimi orada izah ettim. olmazsa oradaki bu sayfanın ilk başındaki mesajımı okursanız,zahmet olarak görmesseniz.dahada net olabilir sanıyorum.tekrar forma yeni bir konu gibide yollamak istemiyorum,elinizden geleni zaten aynı şekilde buradanda yapıyorsunuz.saolunuz hocam. umarım açıklamadaki yerim yeterli gelir umarım istediğime. saygılarımla hocam.

O zaman turit Beyi'incevabını bekleyiniz.

--

Son düzenleme:
slm. hocam ben zaten kendisine karşılık cevap nasıl ve nereden verildiğini tam bilmediğim için,bukadar sıkıntı yaşadım yani,kişilerin verdiği cevaplara karşılık sadece aynı kişiden tekrar yardım istemek için nereye ve nasıl cevab yazılacağını bilmediğimden böyle kendimde sizleride sıkıntıya soktum,yani. yoksa bilsem zaten böyle tekrar tekrar yeni konuymuş gibi kimseleride rahatsız etmek istemezdim.inanın.burasıda umarım size cevabınıza cevap verilecek yerdir diye umuyorum.size yazdığım cevaplar sizinde kafanızı karıştırdığını biliyorum.asıl ilk mesajıma bakabilirseniz orada çok daha kolay ve net bi şekilde izah ettim . tabii sizde konunun ortasında kalınca baştan bilmediniz bir konu olduğunda sizde anlamakta güçlük çektiniz doğal olarak.hani genel bir tanı vardıryaa,her doktor kendi hastasını bilir ve sorununu bilir mantığı gibi, yoksa sizide böyle kaç kere arada nalamak zorunluluğunda bıraktığım içinde hakkınızı helal ediniz. hocam aslında çok basit bir sorunum doğru yerde,doğru zamanda olmadığı içinde böyle kafa karıştırdı sadece hocam . bunun için sizden özür diliyorum. hakkınız helal ediniz. hocam.

slm. hocam ben özür dilerim buradaki karşılıklı mesajlaşmayı bilemediğim için size cevap yazıyorum diye tekrar tekrar forma yeni giriş gibi duruma düştüm.genede saolsun mahir hocamız istediğimi anlamaya çalıştı ama konunun ortasında girdiği için baştan bilmediğinden kendiside arada bende ona karşı mahçup durumlara düştüm.ancak bu karşılıklı yeni cevab yazma yerini yeni buldum.bu sayfadaki diğer izahlarım mahir hocama konuyu anlatabilmekten ibaretti,hocam ben kısaca,bana verdiğiniz iki tane formülü tekrar tekrar denedim ama olmadı yapamadım. bende size iki tane sayfada sizden verdiniz formülü deneyerek nasıl olduğunu yapabilirmisniz hocam.benim kendi ana taplomdaki bu 752 gibi değişik sonuçların son gösterilme yeri =CO305. satırmda olucak bu formülü hocam taplo üzerinde böyle deneyerek yapabilirmisniz hocam. çok minnettarım her türlü gösterdiniz yardıma vede böyle iki taneli formüllede yardımcı olmanızada hocam. saygılarımla yardımınızı bekliyorum hocam.

Ekli dosyada;
Her iki sayfada da, T ve V ile CL ve CO sütunlarına yazılan formülleri silmeyin.
Bu formüllerle CO305 hücresinde 752 sayısını görceksiniz.
Ayrıca;Z5 ve AB5 hücrelerinde de aynı sonuçları göreceksiniz.

Not:CM sütununda yazılan formüller, CD, CE ve CJ sütunlarında veri olmadığı için HATA veriyor, bu durum sizin verilerinizle ilgili, 752 sonucunu değiştirmeyecektir.

Ekli dosyalar

slm.sayın hocam,herşeyden önce mübarek BERAAT kandilinizi canı gönülden kutlarım.ALLAHım, nice nice kandillere sevdiklerinizle mutlu huzurla gecirmeni.dilerim. hocam bikaçgündür cevabınızı aldım .saolunuz,tam istediğim, gibi oldu rabbim becerilerinizi her daim arttırarak sonsuz eylesin inşallah.size ve sizin gibi böyle diğer hocalarımda olsunlar,sizlerin vesilenizle teşekkür edebilmek için bikaçgün bekleyip bu mübarek kandil günüzü beklemiştim.hani işimiz olmayınca tekrar tekrar ısrarla ararız ya hani. ama işimizde bitince bi daha kim kimi ararki muhabbeti genelde sizlerde olağan bir durumdur,gerçi sizlerde zaten böyle bir karşılıklılık beklentisi içinde olmayan gönüldaş larsınız,ama her ne kadar insanız böylede olsa,insan bazen küçük bir anımsan maktan bile,büyük mutluluklar duyabiliyor,bu vesileylede olsa ben sizlerin böyle yardımcı oldunuz nice tanımadınız insanlar adınada bir temsilçilik misyonu gibi kendimi buna asla mecbur diğil,bütün kalbimle bir vefa borcu gibi hissederek,bu yardımlarınızı gönülden sizlere duyguğum en kalbi duygularımla,iyiyki varsınız diyerek bundan sonraki çalışmalarınızdada rabbim yar ve yardımcınız olsun diyerek,inanın her faydanızın dokunduğu bir kalp sizn haberiniz olmasada bir vefa ve minnet duygusuyla size içinden tşk ediyordur,bunu kendi adıma bilmenizi istirham ediyorum sevgili hocam.ayrıca verdiniz formülde formülün işlem görmemesi diğil asıl sorunun, bizim sıkıntımız olan konuyu sizin anlayabileceğiniz şekilde bizim sizlere doğru şekilde anlamamızdan kaynaklanıyor,yaa, bakın doğru anlatabildiğimizde nasıl oluyormuşş bunu kendimde birkez daha yaşayarak öğrenmiş bulunan canlı örneğim kendi adıma yani. neyse canım hocam kafanızı çok şişirdim hakkınızı helal ediniz. allahım hayatınızda sizlerinde başka başka konularda ki;sıkıntılarınızdada yar ve yardımcınız oolsun inşallah hocam .saygı ve diğer insanlar adına.insanlık öldü dedirmemek için,herkes adınada sevgilerimle.....

Sayın muratazadem.

İyi düşünceleriniz ve temennileriniz için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın....

Geri