• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihle İlgili İşlemler

RedStar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Dil Türkçe
Arkadaşlar hayırlı ramazanlar.Ufak bir liste yaptım fakat tarihle ilgili olmak üzere bazı çözemediğim yerler oldu.Ustalara bir soralım istedim.

Ekli Dosyadaki çalışma sayfasındaki

Üreten Birim (C Hücresi) Otomatik Tamamlama yapılması gerekiyor. 15-20 tane birim var belli harf veya rakamlara tanımlanarak kullanılacak.Otomatik düzeltme seçenegi her sayfada geçerli olduğundan kullanılmayacak. Örneğin 1.Ekip Mustafa B. Metni 1.E olarak kısaltılıp yazıldığında 1.Ekip Mustafa B. otomatik olarak gelsin.

H (Garanti Süresi) sütununda rakam varsa D (Tarihi) sütunundaki tarihin sadece yıl kısmını alarak bunu H (Garanti Süresi) da bulunan rakamla toplayarak ve çıkan sonuca +1 ekleyerek J (Garanti Bitiş Tarihi) sütununa yazdırsın.

H (Garanti Süresi) hücresinde metin varsa Garanti Bitiş Tarihi (J Sütunu) hücresine aynı metni otomatik olarak yazsın.

buralarda takıldım yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.Kendi yazdığım satırlarda tarih toplaması yapmıyor veya daha önce yazılmış olan tarihler silindiğinde J sütunu olduğu gibi kalıyor.Acaba bu üretim birimi bölümünü kaldırıp sadece tarihle ilgili bölümlerine tekrar bakarmısınız.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

kolay gelsin arkadaşlar bir sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum.
elimde bir excel tablosu var ve bu tabloda 500 satır isim var. bu isimlerin karşısına sütünlara otomatik olarak hergün tik atacak bir formule ihtiyacım var. kısacası bir kira takip sistemi yapıcam gün üzerinden takip yapıyorum. ben dosyayı her açtığımda o güne ait sütuna komple tik atsın
biraz uğraştım ama eksikler ve yanlışlar oluyo kaçırdığım bi yer var sanırım yardımlarınızı bekliyorum

by101 benim konumla senin sorunun ne alakası var arama yap varsa konu altına yaz uygun konu yoksa yeni başlık aç bir zahmet

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.Kendi yazdığım satırlarda tarih toplaması yapmıyor veya daha önce yazılmış olan tarihler silindiğinde J sütunu olduğu gibi kalıyor.Acaba bu üretim birimi bölümünü kaldırıp sadece tarihle ilgili bölümlerine tekrar bakarmısınız.Teşekkürler.

Değiştirdim denermisin.

Ekli dosyalar

Süleyman242 emekleriniz için tşk ederim kod çalışma sagfasındaki satırlarda çalışıyor fakat ekstradan içinde veri olmaya bir satırda deneyince çalışmıyor.

Süleyman242 emekleriniz için tşk ederim kod çalışma sagfasındaki satırlarda çalışıyor fakat ekstradan içinde veri olmaya bir satırda deneyince çalışmıyor.

H sutununa önce verilerinizi yazınız
Eğer H sutununda yazılı rakam veya metin yoksa J sutununu boş değeri döndürecektir.
Ben denedim Önce H sutununa 5 YIL .... yazınız sonra D sutununa tarih girerseniz işlem yapıyor
H sutununu boş geçmeyin 5 YIL veya "SÜRESİZ" vb ifadeleri yazınız.

Geri