• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihin otomatik olarak **.01.1900 gelmesi

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Office 2013
Merhaba,

exceldeki tarih bazlı yaptığım tablodaki gg.aa.yy olan formatım default olarak gg.01.1900 olarak geliyor.

sağ tıklayıp menüden custom görünüm yaptım, başka date format seçtim, format painter ile eski hücrelerdeki tarihler formatlarını kopyaladım, başka bir alakasız hücreye gg.aa olarak tarih yazdım..

yine de 1900 belasından kurtulamadım.. Hücrelerde herhangi bir formül, makro vs yok. Sadece manuel olarak yazdığım tarihler var.

Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Teşekkürler.

Merhaba,

Dosyayı görmek gerek.

Dosyayı ekledim.

bu arada dünkü son çalışan haliyle ayrıca kaydettiğim dosya üzerinden de tekrar denedim olmadı. bilgisayarın tarih, dil, saat format ayarlarını da kontrol ettim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

sonunda şöyle çözüm bulabildim.

Laptoptan çalıştığım için tarih aralarına nokta koymak işimi hızlandırıyor. Bu sebeple / kullanmama sebebimi düşünen olabilir.

Tarih ve saat ayarlarından tarih formatın seçeneğinde yazan dd/MM/yy, dd.MM.yy ile elle düzelterek kaydettim ve exceldeki bilgilerim de düzeldi.

Böylece hem / hem de . ile tarih girebildim.

Merhaba,

Excel tarih konusunda baya akıllı.

1.6
1/6
1-6 gibi girişlerde de tarihi düzeltiyor. Sizin gönderdiğiniz dosyadaki ilgili hücrenin biçimini değiştirince sorun kalktı.

Necdet Bey merhaba
Biçimi de denemiştim olmamıştı. Hatta yeni bir dosya açtığımda bile aynı hatayı vermişti.

Yine de bilgi için teşekkürler.

Geri