• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihin ay bilgisini YAZI ile diğer bir hücreye nasıl yazdırabiliriz?

Excel Vers. ve Dili
Office 2011 for MAC
Merhaba;

1. hücrede tarih var. 2. hücreye bu tarihin hangi aya (sadece ay) ait olduğunu yazı (Ocak, Şubat...vs) ile nasıl yazdırabiliriz?

Şimdiden teşekkürler

Kendin pişir kendin ye oldu :))
- D3 hücresinde tarih var
- E3 hücresinde =MONTH(D3) komutu ile kaçıncı ay olduğu yazıyor
- F3 hücresinde aşağıdaki formülle E3 hücresindeki rakama bakarak hangi ay olduğu YAZI ile yazıyor
=IF(E3=1;"Ocak";IF(E3=2;"Şubat";IF(E3=3;"Mart";IF(E3=4;"Nisan";IF(E3=5;"Mayıs";IF(E3=6;"Haziran";IF(E3=7;"Temmuz";IF(E3=8;"Ağustos";IF(E3=9;"Eylül";IF(E3=10;"Ekim";IF(E3=11;"Kasım";IF(E3=12;"Aralık";"Değer Yanlış"))))))))))))

Muhtemelen daha pratik bir çözüm vardır. Yazarsanız çok memnun olurum...

merhaba
mesela
A1 hücresine 01.01/2010 yazın. ( girerken tarih formatına çevirmezseniz 1/1/10 olarak tarih formatına çevirirseniz 1/1 olarak girin )
B1 hücresine
TÜRKÇE
=METNEÇEVİR(A1;"AAAA")
İNGİLİZCE
=TEXT(A1;"MMMM")
yapın
yada
hücre biçimlendir - isteğe uyarlanmış - tür kısmına
tükçe
aaaa
ingilizce
mmmm
yazın

Son düzenleme:
:cool:
=ARA(AY(A1);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12};{"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık"})

Merhaba,

A1 Tarih olduğunu varsayalım
B1 = A1

ve B1 hücresini Özel Hücre Biçiminden aaaa olarak biçimlendirin.

(Burada soru sormuştum ama sonra cevabını buldum. Ancak mesajımı silme yerini göremedim :). 21 yıllık internet kullanıcısıyım ama göremedim napalım:eek:)

Son düzenleme:
YADA;

Tarih hücresine sağ tıkla biçimlendir e girin.
isteğe uyarla
tür; için gg.aaaa.yyyy yerine aaaaaaa girin.

Bbu kadar

:cool:
=ARA(AY(A1);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12};{"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık"})

Girilen tarihi en kral ve net olarak gösteren formulasyon için teekkürler... Çok işime yarıyor sizin bu formulasyon

Merhaba.

Alternatif olsun.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];"aaaa")

Geri