• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihi Gelenleri Hatırlatma-Access-

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet114
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba personel kayıt programım var ben doğum günü gelen personelin doğum gününden 2 gün önce bana hatırlatmasını istiyorum programda bunun için nasıl bir kod nereye yazmam lazım ..teşekkürler

Edit xxrt:"hatırlatıcı"İsmi "Tarihi Gelenleri Hatırlatma-Access-"Olarak değiştirildi.

aşağıdaki işlev sanırım istediğinizi gerçekleştirecektir. Doğum günü bilgisini A1 hücresinden aldığı kabul edilmiştir.

Kod:
=EÐER(VE(GÜN(BUGÜN())=GÜN(A1)-2;AY(BUGÜN())=AY(A1));"DOÐUM GÜNÜ YAKLAÞTI";"")

Haklısınız hiç farkında değilim. Neyse excelde ihtiyacı olanlara belki yardımcı olur.

Not:Son 10 mesajı gösteren kayan tabelada sorunun hangi bölüme sorulduğu görülse sanırım bu hataya düşmezdim.Böyle bir düzeltme yapılamazmı?

Not:Son 10 mesajı gösteren kayan tabelada sorunun hangi bölüme sorulduğu görülse sanırım bu hataya düşmezdim.
:oops:

selam

jale hanım örneği inceledim ama hiç bir şey anlamadım anlayan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim

ahmet114' Alıntı:
jale hanım bu linkte access örneği bozuk çalışmıyor

Ahmet Bey,

Bende hiçbir sorun olmadan çalıştı.Bakıp öyle göndermiştim..Yalnız vba yada bakarsanız 10 gün öncekileri gösteriyor siz isteğinize göre günü değiştirin...

Edit:Tablodaki son tarihi (jon meyer ) 12.01.1952 olarak değiştirin.Sonra formu açın..

bende de çalıştı ama orada sadece sorgu çalıştır kısmı tablodan bilgiyi girdiğinizde sorgu çalıştırıldığında ekrana hi bir şey gelmiyor

accessde hatırlatma konusunda yeterli bilgi ve kaynak bulamadım.bu konuda bilgi verebilecek ve konu hakkındaki web adreslerini paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Geri