• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe göre veri sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ordulu82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ordulu82

Altın Üye
Arkadaşlar ekteki örnekte de belirttim. kişilerin çıkış tarihlerine listeletmeye çalışıyorum. Aslında sadece çıkış tarihleri kısmına göre listeleme yapıyorum fakat işin içine tarihler girince tıkandım kaldım. yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Makro ile çözüm isterseniz eğer; aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz.

Kod:
Sub Aktar()

Dim i       As Long, _
        j       As Long, _
        Yil     As Integer, _
        Ay      As Integer, _
        ShV     As Worksheet, _
        ShS     As Worksheet, _
        BTar    As Date, _
        STar    As Date, _
        Aylar

Application.ScreenUpdating = False

Set ShV = Sheets("Veri")
    Set ShS = Sheets("Sayfa2")

Aylar = Array("Ocak", "Şubat", "Mart", "Nisan", "Mayıs", "Haziran", "Temmuz", "Ağustos", "Eylül", "Ekim", "Kasım", "Aralık")
    Ay = Application.Match(ShS.Range("I5"), Application.Transpose(Aylar), 0)
    Yil = ShS.Range("I4")

BTar = DateSerial(Yil, Ay, 14)
    STar = DateSerial(Yil, Ay + 1, 15)

j = ShS.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
    If j < 9 Then j = 9

ShS.Range("C9:I" & j).ClearContents
    j = 8

For i = 6 To ShV.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
        If Not ShV.Cells(i, "H") = "" Then
            If ShV.Cells(i, "H") > BTar And ShV.Cells(i, "H") < STar Then
                j = j + 1
                ShV.Range(ShV.Cells(i, "C"), ShV.Cells(i, "I")).Copy ShS.Cells(j, "C")
            End If
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

If j - 8 = 0 Then
        MsgBox "Şartı sağlayan veriye rastlanmadı", vbCritical, "Excel.web.tr"
    Else
        MsgBox j - 8 & " Adet Kayıt Listelenmiştir...", vbInformation, "Excel.web.tr"
    End If

End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Makro ile çözüm isterseniz eğer; aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz.

Kod:
Sub Aktar()

Dim i       As Long, _
        j       As Long, _
        Yil     As Integer, _
        Ay      As Integer, _
        ShV     As Worksheet, _
        ShS     As Worksheet, _
        BTar    As Date, _
        STar    As Date, _
        Aylar

Set ShV = Sheets("Veri")

Aylar = Array("Ocak", "Şubat", "Mart", "Nisan", "Mayıs", "Haziran", "Temmuz", "Ağustos", "Eylül", "Ekim", "Kasım", "Aralık")
    Yil = ShS.Range("I4")

If j < 9 Then j = 9

j = 8

j = j + 1
            End If
        End If
    Next i

If j - 8 = 0 Then
    Else
    End If

End Sub

Necdet Bey;

Benimde aylık bir raporum var ve bu rapordan günlük rapor almak istiyorum.Yardımcı olabilir misiniz?

Bu bir uçuş operasyon bilgi raporu.Günde 2 uçuş var

Yani aylık istatistik olarak girdiğim günlük rapora yansıtmak istiyorum.Formül kullanmadan Hergün 2 uçuş olduğu için, aylık 62 adet günlük rapor oluşturmak gerekiyor.

Buradaki bazı arkadaşlardan öğrenerek; Veri Doğrulama ile açılır listeden tarih seçebiliyorum. Hem aylık tabloya hemde günlük tabloya (Tarih & Uçuş) işaretiyle seri numaraları oluşturdum , böylece her uçuşun benzersiz bir seri numarası mevcut.

Yapmak istediğim işlemi ancak 62 kez EĞER formülünü bağlayarak yapabildim. toplamda 7-8 veri çekeceğim için 500 civarında EĞER formülünü girmek gerekiyor.Bu bilgisayarlar için sıkıntı yaratıyor.

Bunun başka bir yolu var mı? indis ve kaçıncı formülünü inceledim kafam karıştı :). Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
Sub Aktar()

Dim i       As Long, _
        j       As Long, _
        Yil     As Integer, _
        Ay      As Integer, _
        ShV     As Worksheet, _
        ShS     As Worksheet, _
        BTar    As Date, _
        STar    As Date, _
        Aylar

Set ShV = Sheets("Veri")

Yil = ShS.Range("I4")

If j < 9 Then j = 9

j = 8

j = j + 1
            End If
        End If
    Next i

If j - 8 = 0 Then
    Else
    End If

End Sub

Üstadım sanırım makroda sorun var. çünkü mesela mayıs ayını sorguladığımda 3 kayıt geliyor. ilgili aya 2012 mayıs yazdığımızda giriş tarihi mayıs ayından önce olup da çıkışı olmayan kişilerin hepsi, çıkış varsa da 15 mayıs-14 haziran tarihleri arasında ise yine buraya aktarması gerekli.

Üstadım sanırım makroda sorun var. çünkü mesela mayıs ayını sorguladığımda 3 kayıt geliyor. ilgili aya 2012 mayıs yazdığımızda giriş tarihi mayıs ayından önce olup da çıkışı olmayan kişilerin hepsi, çıkış varsa da 15 mayıs-14 haziran tarihleri arasında ise yine buraya aktarması gerekli.

Kodları kontrol ederek gönderdim. Ay adlarını yazarken Baş harflerini büyük yazmalısınız. Makro büyük küçük harf duyarlı değil.

Ona dikkat ettiniz mi?

Kodları kontrol ederek gönderdim. Ay adlarını yazarken Baş harflerini büyük yazmalısınız. Makro büyük küçük harf duyarlı değil.

Ona dikkat ettiniz mi?
Evet hocam harflere dikkat ettim.
mesela mayıs yazdığımda 3 tane kayıt geliyor ama ocak şubat mart ve nisan aylarında da griş var onları da getirmesi gerekirken getirmiyor.

Evet hocam harflere dikkat ettim.
mesela mayıs yazdığımda 3 tane kayıt geliyor ama ocak şubat mart ve nisan aylarında da griş var onları da getirmesi gerekirken getirmiyor.

Siz aynı dosyadan mı sözediyorsunuz?

Ben sadece çıkış tarihlerini kontrol ettim.

Kontrolü çıkış tarihine göre yapmıştım, ilk sorunuzdan öyle anlamıştım. Şimdi giriş tarihine göre diyorsunuz.

E bunu da düzeltmek kolay, kodlardaki çıkış tarihlerini giriş tarihine çevireceksiniz. H sütunu değil G sütununu dikkate alacaksınız.

Tabi yine yanlış anlamadıysam. Bunu da yaparsınız herhalde.

Kontrolü çıkış tarihine göre yapmıştım, ilk sorunuzdan öyle anlamıştım. Şimdi giriş tarihine göre diyorsunuz.

E bunu da düzeltmek kolay, kodlardaki çıkış tarihlerini giriş tarihine çevireceksiniz. H sütunu değil G sütununu dikkate alacaksınız.

Tabi yine yanlış anlamadıysam. Bunu da yaparsınız herhalde.

Üstadım aslında ilk soruda giriş tarihinden bahsetmemin sebebi zaten o kayıtların listelelenecek olmasıdır. çünkü ocak ayında giriş yapılan bir kişi zaten çıkış verilmediği sürece sürekli listelenecek :) söylediğinizi yaptım ama olmadı..

Üstadım aslında ilk soruda giriş tarihinden bahsetmemin sebebi zaten o kayıtların listelelenecek olmasıdır. çünkü ocak ayında giriş yapılan bir kişi zaten çıkış verilmediği sürece sürekli listelenecek :) söylediğinizi yaptım ama olmadı..

Arkadaşlar ekteki örnekte de belirttim. kişilerin çıkış tarihlerine listeletmeye çalışıyorum. Aslında sadece çıkış tarihleri kısmına göre listeleme yapıyorum fakat işin içine tarihler girince tıkandım kaldım. yardımlarınızı rica ediyorum.

İlk sorunuzda böyle demişsiniz.

ARKADAŞLAR VERİ SAYFASINDAKİ VERİLERİ ı5 HÜCRESİNDEKİ AYA GÖRE BU LİSTEYE GETİRMEK İSTİYORUM.BURDA EN ÖNEMLİ KRİTER ÇIKIŞ TARİHİ.VERİ SAYFASINDA ÇIKIŞ TARİHİ DOLU OLAN KİŞİLERİN BURAYA AKTARILMASINI İSTEMİYORUM. AŞAĞIDA İLGİLİ AYA AİT DÖENMLERİ BELİRTTİM. MESELA KİŞİNİN ÇIKIŞ TARİHİ 10 NİSAN İSE BU KİŞİ 15 MART-14 NİSAN DÖNEMİNE YANİ MART DÖNEMİ İÇİNE GİRİYOR BU KİŞİYİ MART AYINA KADAR LİSTEYE ALABİLİRİZ FAKAT NİSAN DÖNEMİNE ALAMAYIZ.
.

Dosya içindeki açıklamanız.

Şimdi ne demek istiyorsunuz, meramınızı açıkça anlatın bir arkadaş kesin yapar.

Benden bu kadar.

Geri