• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe Göre Toplam Alma

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Bir stok programı hazırladım Excel'de. Günlük 20,30,40 lira çalışanlarıma para veriyorum ay sonunda ne kadar aldıklarına bakıyorum ve maaşlarının üstünü tamamlayıp maaşlarını veriyorum. Örneğin ilkay tank isimli çalışanımın Ocak ayında aldığı toplam maaşın ne kadar olduğunu nasıl hesaplayabilirim formülle. size Excel örneğini yolluyorum. Excel Anasayfasında Sağda Ne yapmak istediğimi detaylı yazdım. yardımlarınız için şimdiden Telekkür ederim.

Ekli dosyalar

Foruma hoşgeldiniz.
Dosyanız eklidir.

Ekli dosyalar

Hoşbuldum, Allah Razı olsun sizden Üstadım, Nasıl yaptığınızı Anlatabilmeniz yada anlamam için tavsiye ettiğiniz bir yer var mı ?

TOPLA.ÇARPIM fonksiyonunu araştırıp inceleyin.
Ayrıca; formülün içinde kullanırken;
Kod:
(METNEÇEVİR(Kasa!$A$3:$A$1000;"AAAA")=B$1)
kısmında, KASA sayfasının A sütunundaki Tarihleri "Aaaa" formatında, Yani "Ocak", "Şubat", "Mart"..... gibi seçerek kullanmak içindir.Çünkü Maaş Detay sayfanızın B1:M1 başlıkları Metin Şeklinde "Ocak", "Şubat", "Mart"..... gibidir.
Eğer bunlar 1,2,3.... gibi ay sayıları olsaydı;
(METNEÇEVİR(Kasa!$A$3:$A$1000;"AAAA")=B$1) yerine
Kod:
(AY(Kasa!$A$3:$A$1000)=B$1)
olarak kullanılabilirdi.
Formülün içindeki diğer ifadeleri de bu mantıkla değerlendirmek gerekecektir.

Yapmaya çalıştım ama olmadı, hata nerdedir. Size zahmet bakabilir misiniz.
https://drive.google.com/file/d/0Bw977boEXvdgX3RjZTdqTEhFZUU/view?usp=sharing
Dosya boyutu biraz büyük olduğundan googledrive'a yükledim.

Soruyu Tekrar yazıyorum. hakkınızı helal edin.
Cari Hesap Sutununda Eğer İlkaytank, Tip Sutununda Çıkan ve Masraf sutununda Maaş yazıyorsa Çıkan sutunundaki değerlerin Ocak ayı içerisindeki değerleri toplasın, Personel Sayfasında ''ocak ve ilkaytank'' kesişimine yazsın Hücresine yazsın.
Kolay gelsin.

"Personel" isimli sayfanızda, B2 hücresindeki formül
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Kasa!$C$3:$C$1000=A2)*(Kasa!$E$3:$E$1000="Çıkan")*(Kasa!$F$3:$F$1000="Maaş")*(METNEÇEVİR(Kasa!$B$3:$B$1000;"Aaaa")=B$1)*(Kasa!$H$3:$H$1000))

şeklindeydi.
Bu formülü;
Kod:
=TOPLA:ÇARPIM((Kasa!$C$3:$C$1000=[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]A2)*(Kasa!$E$3:$E$1000="Çıkan")*(Kasa!$F$3:$F$1000="Maaş")*(METNEÇEVİR(Kasa!$B$3:$B$1000;"Aaaa")=B$1)*(Kasa!$H$3:$H$1000))

olarak düzeltin.Kopyalayın diğer hücrelere yapıştırın.
Formülün içindeki (Kasa!$C$3:$C$1000=$A2) kısmında Personel isimlerini sayfanın A sütunundan alacağımız için; sütunu sabitlemek için A 'nın başına $ işareti koyduk.Örneğin, M11 hücresine gidip bakarsanız $A11 olark görürsünüz. Yani Sütun sabit satır dinamiktir.

Bunun tam tersini ise;
(METNEÇEVİR(Kasa!$B$3:$B$1000;"Aaaa")=B$1)
kısmında görürsünüz.
Formülün bu kısmında da B1 den M1 e kadar olan başlıkları referans olarak kullanacağımız için, bu defa Sütunun(B'yi ) değil, satırın; yani 1'in önüne $ işareti koyduk.
Formüllerde $ işareti sütun veya satırdan önce yazıldığında onu sabitler.

Örneğin; bir formülde $A$1:$B$10 şeklinde bir bölüm kullanıyorsanız, formülün kullanıldığı heryerde A1:B10 alanı SABİT kalır.

Abicim valla hakkını helal et, ama olmadı. Verdiğin kodu yerleştirdiğimde şöyle bir hata aldım ;
Gv0v3r.png

İlk defa böyle bir program yapıyorum mazur görün. Benim yerime siz kodu hücrelere yerleştirebilir misiniz. hakkınızı helal edin. Allah razı olsun

Allah Razı olsun,

Geri