• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe göre topla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asilme
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar kolay gelsin elimdeki excel dosyasının A sütununda manuel olarak tarih yazıyorum.gün/ay/yıl şeklinde C sütunundada para miktarı var.ben B stununa =EĞER(A5="";"";AY(A5) yazarak B sütununa A daki tarihin ayını sayı olarak düşürüyorum.A5 te 01.01.2014 yazıyorsa B sütununa 1 yazıyor 01/02/2014 yazarsam B sütununa 2 yazıyor ayrı bir yere mesala F1 sütununa =TOPLA.ÇARPIM ((1=B5:B1000)*(C5:C1000) FORMÜLÜ İLE ocak ayında kaç para kaydettiğimi veya formüle 2 yazarak şubat ayında kaç para kaydettiğimi toplayabiliyorum.buraya kadar bir sorun yok.ancak liste 2014 te başladı ve 2015 yılı geldiğinde 2014 ocak ile 2015 ocak her ikisindede ay 1 olduğundan birleşiyor.ben 2014 ocak ı ayrı yerde 2015 ocak ayrı yerde toplamak istiyorum.B sütununa ay olarak gelen rakamı yıl olarakta ayırırsam herhalde sorun çözülür ancak nasıl yapacağım konusunda bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz.

Sayın asilme
=EĞER(A5="";"";AY(A5) yazdığınız yere =EĞER(A5="";"";METNEÇEVİR(C5;"aa/yyyy")
Yazıp aşağıya çekin diğer kısmını siz halledersiniz.
Kolay gelsin

Sayın asilme
=EĞER(A5="";"";AY(A5) yazdığınız yere =EĞER(A5="";"";METNEÇEVİR(C5;"aa/yyyy")
Yazıp aşağıya çekin diğer kısmını siz halledersiniz.
Kolay gelsin

hocam yardım etmeye çalıştığınız için elinize sağlık ancak yazdığınız formülü çalıştıramadım kontrol etmeniz mümkünmü

Buraya herhangi bir dosya yükleme sitesi aracılığıyla örnek dosyanızı yüklerseniz, doğru ve tez zamanda cevap alabilirsiniz

.

Kod:
=EĞER(A5="";"";AY(A5)

Buna gerek kalmadan.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(AY(A5:A1000)=1);--(C5:C1000))

şeklinde deneyin.

.

çok teşekkür ederim elinize sağlık

Geri