• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe göre sıralama

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba arkadaşlar
Ekli dosyada bazı ürünlere ait liste yer almakta. Bu listedeki ürünleri en son alınış tarihine göre nasıl sıralayabilirim. Listeye dikkat ederseniz ilk başta dana antrikot var. Ama bu ürün bir kaç farklı tarihte alınmış. Ben en son alınış tarihi yazılsın istiyorum. Tüm listedeki ürünleri en son alınış tarihine göre listelemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ? Şu ürün en son şu tarihte alınmış şu kadara alınmış listesi oluşturmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyin..
(yanlış anlamadıysam eğer)
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Bu gönderdiğiniz tabloyu nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. Bu sürekli karşıma çıkacak. Ne yapabilirim ?

Bu gönderdiğiniz tabloyu nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. Bu sürekli karşıma çıkacak. Ne yapabilirim ?

selam
Listeleme makro ile yapıldı. Alt+F11 yaparak (ya da sekme üzerine Mouse sağ tık yaparak) kod görüntüle ile kodları görebilirsiniz...
Listelemedeki Hücre dolguları ve kenarlıklar ise koşullu biçimlendirme ile yapıldı. (liste üzerinde herhangi bir hücre seçili iken koşullu biçimlendirme > kuralları yönet ile uygulamayı görebilirsiniz)
kolay gelsin..

Dediğiniz gibi gördüm makroyu ancak bunun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Makro eğitimine ihtiyacım var mutlaka. Site üzerinden link verebilir misiniz kendimi geliştirmek adına çünkü makroya bakınca bazı şeyleri anladım bir çok kısmına yabancıyım. Nerden neyi nasıl seçiyo, nereye yazılacağını nasıl seçiyo gibi. Keşke biri yaparken görebilsem.

Makrodaki yazılan kod kısmına tamamen baştan sona biz mi yazıyoruz ? yoksa bu hazır şablon mu ? Tam olarak ne yapmam gerekiyor ?

selam,
ne yazık ki, ben de Makro VBA yı iyi bilmiyorum. Yavaş yavaş bir şeyler yapmaya çalışıyorum o kadar. Sitede araştırma yapın derim.. En başta Excel Dersanesi nden başlayın...

Geri