• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe göre sipariş nolu sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esayin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007
sevgili arkadaşlar ekte sorunumu anlatmaya calıştım.
Siparişlerimi termine göre sıraladıgımda siparişin alt kalemleri olan proje numalarının da alt alta sıralanmış olması gerekmektedir.

not:birden cok satırı ayrı ayrı tek satır gibi görüp kendi aralarından sıralamasından bahsediyorum.

Ekli dosyalar

mustafa bey tesekkür ederim çalışmanız için ama sizin yapmış oldugunuz birinci derece sıralama
ben sayfaanın üstünde alelade bir sıralamanın alt kısımda oldugu gibi sipariş noları yan yana gelecek şekilde bir sıralama olabilir mi sorusunun cevabını arıyorum.

mutafa bey cümleyi eksik kurdum sanırım sipariş noları aynı olacak yan yana olacak ayrıca diger sipariş nolarınında da termin sıralanacak.
222558 8adet
222558 10 adet bu iki satırı sıraladı sonrasından diger en yakın terminli siparişe geçiyoruz

478978 6adet
478978 8adet şeklinde sıralama yapacak

Ekteki örneği inceler misiniz ?

Bu şekilde mi istiyorsunuz ?

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim mustafa bey son çalılmanız tam istedgiim gibi sizin kodu kendi sayfamıza adapte etmeye calıştım ama ilk mailinizdeki gibi sıralama yapıyor bizim hatamız nerede acaba?
Size de zahmet verdik kolay gelsin

Ekli dosyalar

Boş bir modülün içersine aşağıdaki kodu yapıştırın ve buton yapıp bu makroyu butona atayın. Sorun çıkmayacaktır.

Sub SIRALA()

Range("A2:E7").Select
Selection.Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, Key2:=Range("C2") _
, Order2:=xlAscending, Header:=xlNo, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, _
Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, DataOption2:= _
xlSortNormal
Range("C1").Select
End Sub

Not: Kendi çalışmanızdaki satır ve sütun yerleri değişik olabilir. Onun için bu ayrıntıyı göz önünde bulundurun.

mustafa bey
eklemiş oldugunuz kodu butona ekledim sıralama yapmakta fakat sip no kolonunda *,-,/ gibi karakter mevcut 2012-38 bu gibi sip no satırlarını uygunsuz sıralamakta bu konuda bi öneriniz var mıdır?.
kolay gelsin.

ekteki dosyada 8. satır sipariş no hücresindeki 2013-04 degerini bu şekilde sıraladıgımızda 8 satırda kalıyor fakat degeri 201304 olarak degiştirip sırladıgımız taktirde 1. satıra çıkmaktadır ki dogru olan sıralamada budur.

Ekli dosyalar

mustafa bey dosyamıza bakma imkanınız oldu mu acaba?

Ben sizin tam olarak ne istediğinizi anlamış değilim yani ilk mesajınıza baktığımda sipariş numarasına göre artan sonra tarihe göre sıralansın istiyorsunuz. Sonra kendi örneğinizi eklediğinizde 2013-4 ün en üstte olmasını 000199 sonra gelmesini istiyorsunuz. Kaldıki kendi örneğinizde iki tane tarih var ve ilk örneğinizde termin denen bir sütun var. Temin ne demek. Yani ben ne ye göre sıralamasını yapacağım. Neyi öncelikli tutacağım. Kendi çalışmanız üzerinde düzgün ve anlaşılır bir şekilde açıklama yaparsanız daha anlaşılır olur...

durumu siz karmaşık hale getirdiniz sizden ricam konu üzerine biraz daha dikkat kesilirseniz anlayacaksınız.
tabi yazıma ile anlatılan konular biraz eksik kalıyor ki benim konum da zannediyorum bu sıkıntılı olan konulardan olsa gerek
size ekte bazı şeyleri anlatmaya çalıştım.
genel olarak bir kez daha ifade edeyim.
her sipariş kendi içinde en erken den en gece olcaka şekilde sıralanacak bu birinci kriter ikinic olarak da ikinci kriter ise birinci kriter bozulmadan yani aynı sipariş kalemleri toplu bir yerde olacak şekilde diger siparişler ile kıyaslanaak.

2. kriterde baz alacagınız nokta ise her siparişin en erken siparişi o siparişi temsil edecek şekilde algortimanızı düzenleyebilirsiniz.( burda size ipucu vermeye çalışıyorum kullanmayada bilirsiniz.)

Ekli dosyalar

Tamam şimdi daha anlaşılır olmuş. Akşam dosyanıza bakma imkanım olacak. Birde en son göndediğiniz dosyamı güncel yani ona göre mi yapayım.

evet en son gönderdiğim dosya guncel ona göre yaparsanız çalışmanızı sevinirim.
yardımızınız için teşekkür ederimn.

Ekteki örneği inceleyiniz. Sanırım bu sefer tamam. Eğer eksik bir durum olursa bildirirsiniz. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

öncelikle çalışmanız için tesekkür ederim.
Ama yine anlaşamadıgımız bir nokta var bu makroyu yazmanıza gerek yoktu excelde basit sıralama yöntemi ile sizin yaptıgınızı yapabilirdik.
Ben normal sıralama yönetemlerinden farklı bişey istiyorum. size en son gönderdigim dosyada dedim ki sarı ile boyalı olan satırların hepsi bir sipariştir ve kesinlikle ayrılmamalı.
Bunu nasıl yapacagız?
Sarı ile boyalı olan satırların hepsi bir satırmış gibi davranmamız yine sarı ile boyalı olan satırların en küçük degerini alıp diger siparişle yani farklı renkteki satır topluluklarının en küçük degeri ile sıralayıp buna göre işlem yapması gerekmektedir.

farklı renkteki iki satır toplulugunu sıralarken teslim tarihleri nizami bir şekilde sıralanmıyor buna katılıyorum.
Sorun da tam olarak burda iki kritere baglı olarak degişen bir sıralama yapıyoruz

Hem aynı sipariş nolu satırlar birbirinden ayrılmadan sıralansın ayrıca farklı sipariş noları da içindeki en küçük tarihi baz alarak diğer sipariş noları ile sıralansın.

Umarım şimdi acık anlatabilmişimdir zor bi konu çünkü beni de mazur görün anlatmakta sıkıntı çekiyorum.
Yanlışım olduysa kusura bakmayın lütfen.

mustafa hocam konuya bakma şansın oldu mu acaba bir daha

Geri