• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe göre plakalardan araç sayısı çıkarma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Herkez iyi günler iyi hafta sonları diliyorum. Ekte gönderdiğim dosyada tarihe göre toplam kaç sefer atıldığı ve toplam kaç arabanın çalıştığını görmek istiyorum. Not: şöyle bir durum var aynı plakalı araç aynı tarihte 3 seferde atmış olabilir. bu seferler araç sayısını etkilememesi lazım. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

Kod:
=SUM(IF(FREQUENCY(IF(LEN(INDIRECT("D"&MATCH(H7;$B$1:$B$125;0)&":D"&SUMPRODUCT(MAX(($B$5:$B$125=H7)*(ROW($B$5:$B$125))))))>0;MATCH(INDIRECT("D"&MATCH(H7;$B$1:$B$125;0)&":D"&SUMPRODUCT(MAX(($B$5:$B$125=H7)*(ROW($B$5:$B$125)))));INDIRECT("D"&MATCH(H7;$B$1:$B$125;0)&":D"&SUMPRODUCT(MAX(($B$5:$B$125=H7)*(ROW($B$5:$B$125)))));0);""); IF(LEN(INDIRECT("D"&MATCH(H7;$B$1:$B$125;0)&":D"&SUMPRODUCT(MAX(($B$5:$B$125=H7)*(ROW($B$5:$B$125))))))>0;MATCH(INDIRECT("D"&MATCH(H7;$B$1:$B$125;0)&":D"&SUMPRODUCT(MAX(($B$5:$B$125=H7)*(ROW($B$5:$B$125)))));INDIRECT("D"&MATCH(H7;$B$1:$B$125;0)&":D"&SUMPRODUCT(MAX(($B$5:$B$125=H7)*(ROW($B$5:$B$125)))));0);""))>0;1))

I7 hucresine yukaridaki formulu girip CTRL+SHIFT+ENTER tusuna basarsaniz aradiginiz sonucu verir.

Son düzenleme:
dediğiniz gibi formülü burdan kopyaladım ve ı7 hücresine tıklıyarak formülü yapıştırdım ve CTRL+SHIFT+ENTER tusuna bastım ama olmadı. formülün aynısını kopyaladım ve dediğiniz gibi yaptım. olmuyor. sorun ne olabilir.

hocam özür dilerim bende vinzip yok winrar kullanıyorum. ziplemeden gönderme şansınız varmıdır. çok özür dilerim.

Onceki mesajimi guncelledim. Dosyayi .rar uzantili olarak degistirdim. Toplam Sefer altina yazdigim formulde B5:B125 araligini sabitlemeyi unutmusum. Onu duzeltmeniz gerekiyor.

çok teşekkür ederim . çok saolun. bu çok işimi görecek beni büyük bir zahmetten kurtardınız. iyi günler iyi çalışmalar.

arabadan çalışma sayısı nakliyeciler

hocam son olarak bir ricam olacak. Ekteki dosyada gerekli açıklama mevcuttur. nakliyecileride yanına ekledim. yani hangi gün hangi nakliyecinin toplam kaç arabası çalışmış ve o nakliyeci o gün toplam kaç sefer atmış. birde kümülatif toplamdaki toplam araç ve sefer sayısı. bunu da yapabilirsem çok iyi olacak. yardımcı olursan çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Dosyayi guncelledim. Lutfen islerinizde kullanmadan once dogru sekilde calisip calismadigini test ediniz. Hata var ise bildiriniz.

Arac Say butonuna tikladiginizda sizden firma ve tarih secmenizi isteyecek. Ardindan o firmaya ait toplam kac essiz arac o tarihte calismis ise o numarayi size bir mesaj kutusu ile bildirecek.

Son düzenleme:
hocam denedim ama sefer sayısını veriyor kaç araba çalıştığını vermiyor.

Kontrol edip dosyayi tekrar guncelledim. Butona bastiktan sonra ilgili secimleri yaptiginizda, o gun o firmaya ait kac ayri plaka calismis mesaj kutusu ile size veriyor. 0 aracin calistigi gunler icin calistirirsaniz hata verir. 0 disindakiler icin elimdeki veriye gore dogru olarak calisiyor.

Ekli dosyalar

Geri