• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe Göre Personel listeleme

Katılım
6 Mart 2011
Mesajlar
153
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
Merhaba Arkadaşlar

İşe Giriş sayfasında F1 hücresine yazdığım tarihe göre Veri sayfasında İŞE GİRİŞ TARİHİ sütunundaki aynı tarihli personellerin (adı soyadı, t.c. kimlik numarası, doğum yeri, birimi, durumu, lokasyon) gibi bilgilerini İşe Giriş sayfasındaki 1-2-3-4-5 gibi yazdığım sayfaya sıra ile yazmasını nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olabilir misiniz.

Dosya
 
Merhabalar, İşe giriş sayfanıza bir buton koyun ve buton altına bu kodları ekleyin. Kolay gelsin.

Sub Düğme1_Tıklat()
[B3:K1048576].ClearContents
b = 3
For a = 1 To Sheets("Veri").[L1048576].End(xlUp).Row
If [F1] = Sheets("Veri").Cells(a, 12) Then
Cells(b, 2) = Sheets("Veri").Cells(a, 6) 'Adı
Cells(b, 4) = Sheets("Veri").Cells(a, 4) 'TC
Cells(b, 5) = Sheets("Veri").Cells(a, 9) 'Doğum Yeri
Cells(b, 6) = Sheets("Veri").Cells(a, 21) 'Birimi
Cells(b, 7) = Sheets("Veri").Cells(a, 18) 'Durumu
Cells(b, 8) = Sheets("Veri").Cells(a, 11) 'Görev
Cells(b, 9) = Sheets("Veri").Cells(a, 27) 'Lokasyon
Cells(b, 10) = Sheets("Veri").Cells(a, 14) 'Görev
Cells(b, 11) = Sheets("Veri").Cells(a, 17) 'Görev
b = b + 1
End If
Next a
MsgBox "İşlem Tamam"
End Sub
 
Ama konunuzu makrolar bölümüne açmışsınız.
 
Merhaba

İşe Giriş sayfasında F1 hücresine yazmış olduğum tarih ile aynı olan personellerin aktarılmasını sağlayabilirmiyiz. Göndermiş olduğunuz kod ile Veri sayfasındaki bütün personelleri aktarıyor. Aktarılan personelleri Veri sayfasından silmeden bu işlemi yapabilirmiyiz.
 
Merhaba,

"İşe Giriş" sayfasındaki başlıklarınızı "Veri" sayfasındaki başlıklarla aynı yaptıktan sonra aşağıdaki dizi formülünü kullanabilirsiniz.

Dizi formül oluğu için hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmeniz gerekiyor. Aksi durumda doğru sonuç üretmez.

Formüller 1000 satırlık tablo için kurgulanmıştır. İhtiyacınıza göre düzenlersiniz.

İngilizce;
B3;
C++:
=IFERROR(INDEX(Veri!$A$1:$FL$1000;SMALL(IF(Veri!$L$1:$L$1000=$F$1;ROW(Veri!$L$1:$L$1000));ROW($A1));MATCH(B$2;Veri!$A$2:$FL$2;0));"")

Türkçe;
B3;
C++:
=EĞERHATA(İNDİS(Veri!$A$1:$FL$1000;KÜÇÜK(EĞER(Veri!$L$1:$L$1000=$F$1;SATIR(Veri!$L$1:$L$1000));SATIR($A1));KAÇINCI(B$2;Veri!$A$2:$FL$2;0));"")
 
ADI SOYADI ALANINI ÇEKİYOR AMA DİĞER ALANLARA (C3 - D3) GİBİ KOPYALA YAPIŞTIR DEDİĞİM ZAMAN SADECE ADI SOYADI GELİYOR. DİĞER BİLGİLER GELMİYOR.
2 SAYFADAKİ BAŞLIKLARI AYNI ŞEKİLDE İSİMLENDİRDİM.
 
Başlıkları düzelttiğiniz dosyanızı paylaşın bakalım.
 
Eklediğiniz dosyayı açtım.

D3 hücresindeki formülde B2 hücresine başvuru görünüyor. Bu D2 olmalıdır.

Siz formülü B3 hücresine uyguladıktan sonra sağa doğru sürükleyiniz. Bu şekilde hücre başvuruları doğru şekilde değişecektir ve sonuç verecektir.
 
Teşekkürler İyi Çalışmalar
 
Geri
Üst