• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe göre listeleye miyorum

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar yapmış olduğum çalışmada data sayfasındaki listeden, ana sayfada girdiğim tarih aralığında liste oluşturarak hazırlamasını istiyorum. forumu çok aradım ancak iki tarih arasında listelemeyi bulamadım.

örneğin: temmuz 2012 ayı içerisinde 20, ağustos ayı içerisinde 15, eylül ayı içerisinde 26 adet veri girişi yapılmış olsun. ana sayfada tarih aralığına 01.07.2012-15.08.2012 tarihlerini girdiğimde ana sayfadaki yerleri sırası ile listelemesini istiyorum

yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

Ekli dosyalar

arkadaşlar lütfen yardımcı olacak arkadaş yok mu lütfen yardım edin takıldım kaldım?

Data sayfasına 15 - 20 satır veri giriniz.:cool:

tarih sütunundaki verileriniz tarih görünümünde metinmiş.Onları düzelttim.

Ekli dosyalar

SAYIN ORİON1 çok teşekkür ederim yardımların için.

Fakat BİLGİ GİRİŞİ butonu sadece arama olmuş. Onu tekrar BİLGİ GİRİŞİ şeklinde kalması ve aramayı sizin yaptığınız gibi ilk ve son tarih olarak düzenlemeye çalıştım fakat olmadı.

Yani istediğin tam olarak BİLGİ GİRİŞİ nden istediğim kadar bilgileri girmek, ikincisi Arama ya da listeleme butonu ekleyerek oluşturduğum kayıtlardan sadece 14 ad. değil liste sonuna kadar arama yapıp girdiğim ilk ve son tarih kriterine uygun olacak şekilde listelemesini istiyorum.

Anlatım biraz uzun oldu ancak kusura bakmayın. İlgilenirseniz sevinirim.

Dosyayı 6 nolu mesajda güncelledim.:cool:
SAYIN ORİON1 çok teşekkür ederim yardımların için.

Fakat BİLGİ GİRİŞİ butonu sadece arama olmuş. Onu tekrar BİLGİ GİRİŞİ şeklinde kalması ve aramayı sizin yaptığınız gibi ilk ve son tarih olarak düzenlemeye çalıştım fakat olmadı.

Yani istediğin tam olarak BİLGİ GİRİŞİ nden istediğim kadar bilgileri girmek, ikincisi Arama ya da listeleme butonu ekleyerek oluşturduğum kayıtlardan sadece 14 ad. değil liste sonuna kadar arama yapıp girdiğim ilk ve son tarih kriterine uygun olacak şekilde listelemesini istiyorum.

Anlatım biraz uzun oldu ancak kusura bakmayın. İlgilenirseniz sevinirim.

Ellerin Dert Görmesin.

Çok çok teşekkür ederim.

Yalnız bir şey daha var TIKLA butonunun koduna baktığımda çözemedim. Data sayfasına eklediğim 14. sıradan sonraki verileri tarhi aralığı girsem dahi TIKLA dediğimde listelemiyor. benim istediğim Data sayfasında kaç adet veri olursa olsun girdiğim tarih aralığında listelenmesi.

Bunun kodunu verseniz yeter ben eklerim.

Tekrar denedim.

Ancak data sayfasındaki verileri sildim. Tekrar 16 adet kayıt yaptım. bu sefer hiç listelemedi.

İlgilenir misin? Sana da çok zahmet verdim kusura bakma.

Son düzenleme:
Ellerin Dert Görmesin.

Çok çok teşekkür ederim.

Yalnız bir şey daha var TIKLA butonunun koduna baktığımda çözemedim. Data sayfasına eklediğim 14. sıradan sonraki verileri tarhi aralığı girsem dahi TIKLA dediğimde listelemiyor. benim istediğim Data sayfasında kaç adet veri olursa olsun girdiğim tarih aralığında listelenmesi.

Bunun kodunu verseniz yeter ben eklerim.
eğer userformdan veri giriyorsanız.
Userformda tarih girilen değeri metin olarak sayfaya kaydediyor.
hizalamayı kaldırıp bakın.sola yanaşıksa metin ,sağa yanaşıksa sayı ve-ya tarih tir.
textboxlar devamlı metin olarak verileri girerler.
bizde metin değilde tarih olduğunu bildirmek için cdate fonksiyonuyla birlikte kullanırız kayıt larımızda.
örnek Range("A1").value=cdate(Textbox1.value)

Peki Sayın Hocam ne yapmak gerekiyor?
userformdaki tarih kısmını nasıl ayarlamak gerekiyor.

Dosyayı 6 nolu mesajda güncelledim.:cool:

Hocam çok teşekkür ederim ellerin kolların dert görmesin.

çok iyi olmuş.sağolasın

Tarihleri değiştirip kontrol edermisiniz.

Formuller C8 hücresi değişince çalışır.

Merhabalar Hüseyin bey,
Benzer bir tabloya ihtiyacım var. Dosya ektedir yardımlarınızı bekliyorum.
İSİM VE TARİH KRİTERLİ VERİ ALMA!
Buraya İlk Tarih ile Son tarih arasındaki Cinsi aynı olan verilerin Girişler sayfasından alınmasını nasıl yapabiliriz.
Örnek olarak Kırtasiye masrafının 10.07.2012 ile 30.08.2012 tarihleri arasındaki ekstresini manuel el ile yazdım. Bunu formül ile veya makro da olur nasıl getirebiliriz.
NOT: Başlangıç ve son tarihler ile masraf adı değişkendir . Farkı liste alınmak istendiğinde bu kriterler dikkate alınması gerekiyor.
D1 hücresindeki tarih DEVİR tutarını bulmak için yazılmıştır. Nakli yekün tutarı ise K L M 7 hücrelerine gelecektir
B7 ile O7 satırı sabittir değiştirilmeyecektir.

Yukarıda ve dosyada yapmak istediklerimi açıkladım.
ilgi ve yardımlarınız için teşekkürler
Yb®

Ekli dosyalar

Geri