• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe göre işlem numarası oluşturmak

=EĞER(B2="";"";B2&"-"&EĞERSAY($A$2:B2;B2)) formülü uygulayın lütfen

Formülü yerine kopyaladım yerine yapıştırdım fakat istenilen sonuca ulaşamadım.
Yıl değiştiğinde sıra numarası 001 den başlamalı

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz ancak formülün düzgün çalışması için Fatura Tarihlerinin sıralı olması gerekmektedir:

Kod:
=YIL(B2)&"/"&METNEÇEVİR(TOPLA.ÇARPIM((YIL($B$2:B2)=YIL(B2))*1);"000")

sn YUSUF44 ilginize teşekkürler. fatura tarihleri sıralı değil, dolayısıyla yazılan formül uygun değil.

Benim bilgim formülle çözüm için yeterli değil maalesef. Makroyla ve formülle belki çözülebilir ama hem makroyla hem de formülle çözüm muhtemelen çok zor olacaktır. Verilerin sıralı olmaması çözüme engel olur/zorlaştırır.

Tavsiyem verilerinizi sıralamanızdır.

ben çözümü formülle arıyorum zaten.
fatura tarihleri malasef sıralı değil unu sıralı tutmak oldukça zor.
istediğim fatura tarihine sıra (işlem) numarası vermesi.
(fatura yılı değiştiğinde tekrar 001 den başlaması)

Takipteyim. İnşallah çözüm bulunur. Ben de yeni bir şey öğrenmiş olurum.

=RANK(B2;B$2:B$15000;1)+EĞERSAY($B$2:$B2;B2)-1
bu formülle doğru sıralama yaptırıyorum. fakat yıl değiştiğinde 001 den başlatamıyorum.

Dosyanızı dosya yükle sitelerinden birine yükleyerek linki burda vermeniz mümkün müdür? Görmek isterim.

Son düzenleme:
dosya 1. mesajda ekli müdür. (üslup hiç uygun değil)

Sayın Yucel baygul Altın üyeliğim olmadığını için dosyanızı göremiyorum.İlgilenmek görmek istedim . Yanlış bir ifadem mi oldu Sayın Yucel baygun , 800 fazla mesajım da ilk defa böyle bir ithamla karşılaşıyorum.Şayet bilmediğim bir yanlışım olmuşsa forum üyelerinden ve şahsınızdan özür dilerim.Sizin ithamızı hak edecek bir üslubum olmadığını düşünüyorum.Hoş çakılınız.Dosyanızı da görmek istemiyorum.

Sanıyorum soru eki olan "müdür" ile "idareci" ve zaman zaman "hitap amaçlı" kullanılan "müdür"ler birbirine karışmış.

dosya 1. mesajda ekli müdür. (üslup hiç uygun değil)

.

Sayın yucel baygul,

Burada Sayın çıtır'ın "mümkün müdür?" ifadesi yazım kurallarına göre yazılmıştır. Yazım kurallarına göre, mi, mı, mu, mü soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle, ona bir özür borcunuz var.

Asıl konuya gelelim.

Kod:
=IF(YEAR(B2)=2017;2017&"/"&TEXT(RANK(B2;$B$2:$B$12;1)+COUNTIF($B$2:B2;B2)-1;"000");2018&"/"&TEXT(RANK(B2;$B$2:$B$12;1)+COUNTIF($B$2:B2;B2)-1-SUMPRODUCT(--(YEAR($B$2:$B$12)=2017));"000"))

gibi bir formül çözüm olabilir.

Dosyanız ekte.

Ayrıca dosya burada.

http://www.dosya.tc/server10/r7rb8h/arihe_gore_islem_numarasi_olusturmak__1_.xlsx.html

.

Ekli dosyalar

sn İdris SERDAR çok teşekkürler yine yardımcı oldunuz.

Geri