• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe göre hücre renklensin

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar elimde maaş ödeme planı var ödeme tarihi sutununa tarih yazdığım zaman her faklı tarihin satırını farklı farklı renklendirsin yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Tatihe göre hücre renklensin

Merhaba arkadaşlar elimde maaş ödeme planı var ödeme tarihi sutununa tarih yazdığım zaman her faklı tarihin satırını farklı farklı renklendirsin yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyayı inceler misiniz, istediğiniz gibi olmuş mu?
2010 yılı tarihleri için.

Ekli dosyalar

sayın huseyin coban çok teşekür ederim olmuş ama f sutununa tarih yazdığım zaman d sutununa kadar renklendirecek c sutununa tarih yazdığım zaman a sutununa kadar renklendirecek.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar elimde bir maaş ödeme planı vardır ben ekte gönderdiğim dosyada f sutununa tarih yazdığım zaman a sutununa kadar renklendiriyor ben bunun f sutuna tarih yazdığımda d sutununa kadar renklensin ve c sutununa tarih yazdığımda a sutununa kadar renklensin istiyorum yardımlarınızı bekliyorum çok teşşekür ederim saygılarımla.

Ekli dosyalar

yanıt

Kodun başlangıç kısmını bu şekil deneyiniz.

Kod:
If Target = Cells(Target.Row, "f") Then
Sat = "D" & Target.Row & ":f" & Target.Row
End If
If Target = Cells(Target.Row, "c") Then
Sat = "a" & Target.Row & ":c" & Target.Row
End If
Select Case Target
Case "": Range(Sat).Interior.ColorIndex = 0

Teşekkür

Sayın N.Ziya çoooooooooook teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş, sağolun var olun

renk silinsin

merhaba N.Ziya bey c sutunundaki tarihi sildiğimde renginide siliyor fakat f sutununa yazılan tarihi sildiğimde renk silinmiyor bir bakarsanız sevinirim.

Bir acemi sorusu, kusura bakmayın.
Ekte gelen dosyalarda makro kodları nerede saklanıyor.
Normal olarak makrolara baktım görünmedi. Bir de koşullu biçimlendirme kısmından mı yarlanmış diye baktım yine göremedim.
Bil verirseniz sevinirim.

Ekte gelen dosyalarda makro kodları nerede saklanıyor.Normal olarak makrolara baktım görünmedi. Bir de koşullu biçimlendirme kısmından mı yarlanmış diye baktım yine göremedim.
Bil verirseniz sevinirim.

çalışma sayfası üzerinde sağ tıklayıp, kod görüntüle deyin.

"Private sub"
kelimesini daha öncede görmüştüm ama makro içinde denemeye kalkmış, başaramamıştım.
Sanırım kod görüntüle kısmında "Private sub" ile başlayanlar kullanılıyor.

Çok teşekkürler Hüseyin bey.

Geri