• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe denk gelen yemekler aynı ise

cemşir79

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar üniversite yemekhanelerinde Aynı tarihte gerek ana yemek gereksede ara yemek olsun aynı yemekten çıkarmamak için nasıl bir formül veya makro yazılabilir. bu sayfaya veriler konulduktan sonra tarihler yazıldıktan sonra çakışan yemekleri renklendirsin örneğin 19.tarihinde iki defa mercimek çorbası yazılı ise uyarsın

Ekli dosyalar

nasıl yani, aynı tarhite bütün fakülteler için birbirinden farklı yemekler mi olacak, yoksa 1 fakültedeki ana yemek ile ara yemek mi farklı olacak?

Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun ilginize teşekkür ederim. Fakat gerek ana yemek gerekse ara yemekler aynı tarihte olmayacak.20.12.2013 tarihinde dikkat ederseniz 18. Satırda brokili ana yemek 19.satırda ara yemek. Aynı şekilde 15.satırda patates püresi ara yemek, 19.satırda ana yemek. Olayı şu şekilde anlatayım; 24.12.2013 tarihinde Pazara gideceğiz elimizde listemiz var, oradanda çıkıp markete ugrayacağız. Alınmış olan ürünlerin tekrar alınmasının bir anlamı yok. O nedenle bizi uyaracak bir uyarı sistemi olması lazım
Pazar Listesi market listesi
Domates salatalık
Patlıcan havuç
Mandalina domates
Salatalık portakal
Elma roka
Peynir kaymak
Roka kaymak

Yoksa koşullu biçimlendirme ile ilgili sütunları seçtiğim zaman içeren metini seçtiğimde istediğim rengi koyabiliyorum ama aynı tarihi içeren şekilde yani 19.12.2013 tarihinde bu metinler varmı diye yapamıyorum

Sayın muygun ne kadar teşekkür etsem azdır. merak ettiğim bu kadar kodla nasıl baş edebiliyorsunuz anlam veremiyorum, cd leri okadar inceliyorum ama bizim yapmak istediklerimizle çok farklı konular içeriyor. Eğer işimiz cdlere kalsaydı hiç bir konuyu çözemezdik. bu forumda sizin gibi ustalar iyiki varmış.

. . .

Uyarı:

Daha sonra veri kontrolü yaptırılacak olan bu tarz çalışmalarda, veri girişlerini tek bir listeye bağlı olarak yapmak en doğrusudur.

Sebebi ise örneğin tablonuzda Bulgur Pilavı ile Bulgur Piavı nın aynı olduğunu programlama tespit edemez.

Yani bir parametre sayfası oluşturup, yemek isimlerini buraya girmelisiniz.
Daha sonra yemek listesi sayfasında veri doğrulama ile bu listeden isimleri seçmelisiniz.

attachment.php

. . .

Ekli dosyalar

• 1_01.jpg
    1_01.jpg
    69.2 KB · Görüntüleme: 44
. . .

Uyarı:

Daha sonra veri kontrolü yaptırılacak olan bu tarz çalışmalarda, veri girişlerini tek bir listeye bağlı olarak yapmak en doğrusudur.

Sebebi ise örneğin tablonuzda Bulgur Pilavı ile Bulgur Piavı nın aynı olduğunu programlama tespit edemez.

Yani bir parametre sayfası oluşturup, yemek isimlerini buraya girmelisiniz.
Daha sonra yemek listesi sayfasında veri doğrulama ile bu listeden isimleri seçmelisiniz.

attachment.php

. . .
kesinlikle :bravo:

tamam o işi ben hallettim hataları düzelttim fakat 40 satırdan veya 74 satırdan başlamış olsaydı hangi kodları düzenleyebilirim. Ben kodlarla oynama yaptım ama yukarı da L ve T sütunlarına sayı yazdığı için aşağıdaki bilgiler yine doğru ama L2 ve T2 den sonra L74 ve T74 e kadar verilerimi siliyor bunun önüne nasıl geçebilirim ve 74 satırdan itibaren nasıl yapabilirim

ben bu yemek olayını bir türlü beceremedim soganı koysan sarmısak olmuyor tuzu koysam biberi olmuyor. Bunu ben fistür için yapmaya çalıştım ama nedense beceremedim. 75. satırdan sonra hücrelerde birleştirme yapmak istemiyorum. bu olay maximum 100 satırdanda başlayabilir minumum 20 satırdan da başlayabilir.

Ekli dosyalar

Geri