- Excel Vers. ve Dili
- Office 2010Türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba,
Sorunuz bana çok karmaşık geldi, hiç bir şey anlamadım. Bazı sayfalarda takım hücreler söylüyorsunuz ama onlar mevcut değil.
Sorunuzu daha sade ve açık anlatınız.
Sub Grup7_Tıklat()
Dim i As Long, _
j As Long, _
s7 As Worksheet, _
s3 As Worksheet, _
TarB As Date, _
TarS As Date
Set s7 = Sheets("SORGU")
Set s3 = Sheets("İHBAR")
TarB = s7.Range("B8")
TarS = s7.Range("C8")
s7.Range("B11:E" & Rows.Count).ClearContents
If s7.Cells(8, "B").Value = "" Or s7.Cells(8, "C").Value = "" Then
MsgBox "Tarihlerden en az biri boş" & vbLf & "İşlem İptal oldu!!", vbCritical, "U Y A R I"
s7.Cells(8, "B").Select
Exit Sub
End If
Application.ScreenUpdating = False
j = 10
For i = 7 To s3.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
If s3.Cells(i, "A") >= TarB And s3.Cells(i, "A") <= TarS Then
j = j + 1
s3.Range("A" & i & ":D" & i).Copy s7.Cells(j, "B")
End If
Next i
Range("A11") = 1
Range("A11:A" & j).DataSeries
s7.Range("B11:E" & j).Sort Key1:=s7.[B1]
Application.ScreenUpdating = True
Set s7 = Nothing
Set s3 = Nothing
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & "[EMAIL="bdeniz_bilen@hotmail.com"]bdeniz_bilen@hotmail.com[/EMAIL]", vbOKOnly + vbInformation
End Sub
Merhaba,
Doğru mu anladım bilmiyorum kodlarınızda değişiklik yaptım. Deneyiniz.
Kod:Sub Grup7_Tıklat() Dim Sat As Long, _ s7 As Worksheet, _ s3 As Worksheet Set s7 = Sheets("SORGU") Set s3 = Sheets("İHBAR") s7.Range("B11:E" & Rows.Count).ClearContents If s7.Cells(8, "B").Value = "" Or s7.Cells(8, "C").Value = "" Then MsgBox "Tarihlerden en az biri boş" & vbLf & "İşlem İptal oldu!!", vbCritical, "U Y A R I" s7.Cells(8, "B").Select Exit Sub End If Application.ScreenUpdating = False Sat = s3.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row s3.Range("A6:D" & Sat).AutoFilter Field:=1, Criteria1:= _ Format(s7.[B8], "dd.mm.yyyy"), Operator:=xlOr, Criteria2:=Format(s7.[C8], "dd.mm.yyyy") 's3.Range("A6").AutoFilter Field:=2, Criteria1:=">=" & _ 'CLng(CDate(ilk)), Operator:=xlAnd, Field:=2, Criteria2:="<=" & CLng(CDate(son)) s3.Range("A6").CurrentRegion.Offset(1, 0).Copy s7.Range("B11") s3.Range("A6").AutoFilter Application.ScreenUpdating = True Set s7 = Nothing Set s3 = Nothing MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & "[EMAIL="bdeniz_bilen@hotmail.com"]bdeniz_bilen@hotmail.com[/EMAIL]", vbOKOnly + vbInformation End Sub
Merhaba,
6 Nolu mesajımdakı kodları yeniledim, dener misiniz?
Merhaba, teşekkürederim aralığı baz alıyor ancak bir sıkıntım daha var. Tarih aralığındaki verileri aktarırken küçükten büyüğe doğru tarih sırasına dizmesi, veriler karışık girildiği için sıralama yapmak istiyorum.
Sub Listele()
Dim i As Long, _
j As Long, _
ShS As Worksheet, _
Sh1 As Worksheet, _
TarB As Date, _
TarS As Date, _
Kol As Integer
Set ShS = Sheets("SORGU")
Kol = 0
Select Case Application.Caller
Case "Düğme 1"
Kol = 1
Set Sh1 = Sheets("İHBAR")
Case "Düğme 2"
Kol = 7
Set Sh1 = Sheets("PEŞİN")
Case "Düğme 3"
Kol = 13
Set Sh1 = Sheets("PLAKA")
End Select
TarB = ShS.Cells(8, Kol + 1)
TarS = ShS.Cells(8, Kol + 2)
j = ShS.Cells(Rows.Count, Kol).End(3).Row
If j < 11 Then j = 11
If IsDate(TarB) = False Or IsDate(TarS) = False Then
MsgBox "Tarihlerden en az biri boş" & vbLf & "İşlem İptal oldu!!", vbCritical, "U Y A R I"
ShS.Cells(8, "B").Select
Exit Sub
End If
ShS.Range(ShS.Cells(11, Kol), ShS.Cells(j, Kol + 4)).ClearContents
Application.ScreenUpdating = False
j = 10
For i = 7 To Sh1.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
If Sh1.Cells(i, "A") >= TarB And Sh1.Cells(i, "A") <= TarS Then
j = j + 1
Sh1.Range("A" & i & ":D" & i).Copy ShS.Cells(j, Kol + 1)
End If
Next i
MsgBox j
ShS.Cells(11, Kol) = 1
ShS.Range(ShS.Cells(11, Kol), ShS.Cells(j, Kol)).DataSeries
ShS.Range(ShS.Cells(11, Kol + 1), ShS.Cells(j, Kol + 4)).Sort Key1:=ShS.Cells(1, Kol + 1)
Application.ScreenUpdating = True
Set ShS = Nothing
Set Sh1 = Nothing
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & "[EMAIL="bdeniz_bilen@hotmail.com"]bdeniz_bilen@hotmail.com[/EMAIL]", vbOKOnly + vbInformation
End Sub
Merhaba,
Hem tarihleri sıralattım hemde tek bir kod ile 3 işlevi birleştirdim.
3 adet Düğme ekledim ve hepsi aynı kodları çağırıyor. Deneyiniz.
Kod:Sub Listele() Dim i As Long, _ j As Long, _ ShS As Worksheet, _ Sh1 As Worksheet, _ TarB As Date, _ TarS As Date, _ Kol As Integer Set ShS = Sheets("SORGU") Kol = 0 Select Case Application.Caller Case "Düğme 1" Kol = 1 TarB = ShS.Range("B8") TarS = ShS.Range("C8") Set Sh1 = Sheets("İHBAR") Case "Düğme 2" Kol = 7 TarB = ShS.Range("H8") TarS = ShS.Range("I8") Set Sh1 = Sheets("PEŞİN") Case "Düğme 3" Kol = 13 TarB = ShS.Range("N8") TarS = ShS.Range("O8") Set Sh1 = Sheets("PLAKA") End Select j = ShS.Cells(Rows.Count, Kol).End(3).Row If j < 11 Then j = 11 If IsDate(TarB) = False Or IsDate(TarS) = False Then MsgBox "Tarihlerden en az biri boş" & vbLf & "İşlem İptal oldu!!", vbCritical, "U Y A R I" ShS.Cells(8, "B").Select Exit Sub End If ShS.Range(ShS.Cells(11, Kol), ShS.Cells(j, Kol + 4)).ClearContents Application.ScreenUpdating = False j = 10 For i = 7 To Sh1.Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row If Sh1.Cells(i, "A") >= TarB And Sh1.Cells(i, "A") <= TarS Then j = j + 1 Sh1.Range("A" & i & ":D" & i).Copy ShS.Cells(j, Kol + 1) End If Next i ShS.Cells(11, Kol) = 1 ShS.Range(ShS.Cells(11, Kol), ShS.Cells(j, Kol)).DataSeries ShS.Range(ShS.Cells(11, Kol + 1), ShS.Cells(j, Kol + 4)).Sort Key1:=ShS.Cells(1, Kol + 1) Application.ScreenUpdating = True Set ShS = Nothing Set Sh1 = Nothing MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & "[EMAIL="bdeniz_bilen@hotmail.com"]bdeniz_bilen@hotmail.com[/EMAIL]", vbOKOnly + vbInformation End Sub
Teşekkürederim tam istediğim gibi ancak hala "SORGU" sayfasında tarih sırasına göre yerleştiremiyor. Göndermiş olduğunuz ekte 19.01.2012 tarihli veri en altta yer alıyor. Tam ayarlamak mümkünse çok sevinirim.
10 nolu mesajdaki kodları ve dosyayı yeniledim. Kodları biraz daha kısalttım.
Tüm tarihleri sıralayıp 19.01.2012 yi sıralamamasının nedeni tarih görünümlü veri olmasından kaynaklanıyor.
Düzelttiğiniz takdirde sıralayacaktır.
Yardımlarınız için çok teşekkürederim Necdet Bey.