tarih yazıyorum rakama dönüşüyor?

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
Arkadaşlar öncelikle merhama excelde çok basit sadece takip amaçlı bir listem var ve bu listede neyin ne zaman gönderildiğinin yazdığı yani giden tarihin yazdığı bir sütunum var. Hiçbir şekilde formul yok vb. makro falan hiçbirşey yok.

Sorunum şu taih yazıyorum örnek 05.02.2009 hücrede otomarik olarak 39489 yazıyor. Hücre özelliklerinden tarih sekmesindeki bütün seçenekleri denedim olmuyor hep aynı şey anladığım kadarıyla ben bu sütuna hatta bu excel sayfasına hiçbir şekilde tarih yazamıyorum. Çünkü sayfanın neresine tarih yazarsam yazayım hep rakama çeviriyor. Bu arada hücrede rakam yazıyor ama hücrenin üzerine tıkladığımda formül çunuğunda yine 05.02.2009 görünüyor. Çok basit bir sorun ama olmuyor bir türlü yapamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - türkçe
Hücre biçim

Arkadaşlar öncelikle merhama excelde çok basit sadece takip amaçlı bir listem var ve bu listede neyin ne zaman gönderildiğinin yazdığı yani giden tarihin yazdığı bir sütunum var. Hiçbir şekilde formul yok vb. makro falan hiçbirşey yok.

Sorunum şu taih yazıyorum örnek 05.02.2009 hücrede otomarik olarak 39489 yazıyor. Hücre özelliklerinden tarih sekmesindeki bütün seçenekleri denedim olmuyor hep aynı şey anladığım kadarıyla ben bu sütuna hatta bu excel sayfasına hiçbir şekilde tarih yazamıyorum. Çünkü sayfanın neresine tarih yazarsam yazayım hep rakama çeviriyor. Bu arada hücrede rakam yazıyor ama hücrenin üzerine tıkladığımda formül çunuğunda yine 05.02.2009 görünüyor. Çok basit bir sorun ama olmuyor bir türlü yapamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
Sn. AdReNaLiYn
Hücrenizin biçimi genel olduğu için 39489 rakamını görüyorsunuz.
Hücre üzerinde sağ klik yapın hücre biçimlendir deyip sayı kısmından tarih, tür kısmından en üsttekini seçin . hücrenizin 05.02.2009 a dönüşmesi gerekir.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
hücrenin özelliklerine tıkladım. sayı yapıyorum 39489 yazıyor, genel yapıyorum 39489 yazıyor, tarihin bütün çeşitlerini seçiyorum 39489 yazıyor, isteğe uyarlanmış diyorum 39489 yazıyor, metin diyorum 39489 yazıyor, daha bir sürü alanı seçmeme rağmen hep 39489 yazıyor. Sorun şu sanki excel'e bir komut verilmiş kesinlikle tarihleri gösterme ve excel kesinlikle bu sayfanın hiçbir yerinde tarih göstermiyor. Yazıyor ama dediğim gibi hemen rakama çeviriyor. Ve örneğin A1 hücresine 05.02.2009 yazdınız hücrede rakam görünüyor ancak hücrenin üstüne tıkladığınızda formül çubuğunda 05.02.2009 yazıyor.Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Dosya ekleyiniz, bakalım bizde de aynı şekilde davranıyor mu xl.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
çözümü buldum bu kadar basit olabileceğini düşünmemiştir. Bütün verileri kopyaladım yeni bir sayfaya yapıştırdım düzeldi. Tarihlerin rakam olarak çıktığı sayfayı da sildim. Oldu. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Excel Formüller bölümünde formülleri göster aktif duruma geldiğinde belirttiğiniz durum oluşmaktadır. Bu bölümde formülleri göster alanını pasif duruma getirmelisiniz

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Excel Formüller bölümünde formülleri göster aktif duruma geldiğinde belirttiğiniz durum oluşmaktadır. Bu bölümde formülleri göster alanını pasif duruma getirmelisiniz
TEŞEKKÜRLER HOCAM BU İŞE YARADI...