• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih ve Saat Eklemeli Hatırlatma Excelli

Excel Vers. ve Dili
2010 Turkce
Hatalı başlık ve başlık açmış isem özür dilerim ve gerekirse kaldırabilirsiniz konuyu.

Arkadaşlar formda birçok tarih alarm excelli yapılmış fakat benim tarih ve saati olan excellde alarm üretebilmem gerekiyor. Fakat oluşturamadım.

Ekli dosyayı incelediğinizde açıklama mevcuttur. Konu ile ilgli olarak takvim gerçekleştirdim fakat takvimin içine saat ekleyemedim ve alarm üretemedim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yeni öğreniyorum excelli desteğiniz rica ederim.

Kolay gelsin herkese...

Ekli dosyalar

Hatalı başlık ve başlık açmış isem özür dilerim ve gerekirse kaldırabilirsiniz konuyu.

Arkadaşlar formda birçok tarih alarm excelli yapılmış fakat benim tarih ve saati olan excellde alarm üretebilmem gerekiyor. Fakat oluşturamadım.

Ekli dosyayı incelediğinizde açıklama mevcuttur. Konu ile ilgli olarak takvim gerçekleştirdim fakat takvimin içine saat ekleyemedim ve alarm üretemedim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yeni öğreniyorum excelli desteğiniz rica ederim.

Kolay gelsin herkese...

Yardımcı olabilecek var mı?

En son aşağıdaki ekli dosyamda saat ve takvim ekledim fakat bir şey rica ediyorum eklemiş olduğum dosyada takvim butonuna basınca excell de istediğim satıra ekleyebiliyorum. Ben bu şekilde Saati de aynı şekilde takvim gibi açılır pencere yapıp istediğim satıra eklemek istiyorum nasıl yapabilirim? Yani saat butonu yapıp tıkladığımda saat penceresi açılacak ve ben ekle dediğimde seçili olan satıra ekleme yapacak. Hatta kolay olsun saat sütunundaki herhangi bir satıra eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Kolay gelsin. örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Kod:
Dim SchedRecalc As Date
Sub Recalc()
Range("F1").Value = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
Range("G1").Value = Format(Time, "hh:mm:ss")

Call SetTime
End Sub

Sub SetTime()
SchedRecalc = Now + TimeValue("00:00:01")

Application.OnTime SchedRecalc, "Recalc"
End Sub

Sub Disable()
On Error Resume Next
Application.OnTime EarliestTime:=SchedRecalc, Procedure:="Recalc", Schedule:=False
End Sub

Yukardaki kod da ben excelli açtığımda saat otomatik başlasın istiyorum. Saati başlat ve durdur dediğimde işlem yapabiliyorum. ama ben her excelli açtığımda saat otomatik başlasın sonra açıkken istediğim zaman başlatayım istediğim zaman durdurayım istiyorum. Kaydedip çıktıktan sonra excelli açınca saat yine otomatik başlasın istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?

Arkadaşlar ekteki örnek dosyadaki gibi bir işlem yapabilirmiyiz?

2 farklı sütuna değer giricem o değler geldiğinde veri girdiğim satırı komple boyamasını istiyorum mümkünmüdür?

yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

J1 hücresine tarih, K1 hücresine saat girdiğinizi varsaydığımızda ilgili satırı komple seçtikten sonra Koşullu Biçimlendirme formül kutusuna =VE($J$1>$C$2;$K$1>$G$2) yazıp alt taraftan istediğiniz rengi seçiniz.

J1 hücresine tarih, K1 hücresine saat girdiğinizi varsaydığımızda ilgili satırı komple seçtikten sonra Koşullu Biçimlendirme formül kutusuna =VE($J$1>$C$2;$K$1>$G$2) yazıp alt taraftan istediğiniz rengi seçiniz.

teşekkür ederim ilginiz için. Bu koşullu formülü her satır için ayrı ayrı girmem gerekiyor sanırım değil mi?

yani C2 ve G2 satırı için geçerli C3 ve G3.... şeklinde tek tek yapmam gerekiyor sanırım koşulu doğrumu anladım acaba?

Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var :( ekteki dosyayı inceleyip açıklamalar mevcut. 2 sütundaki veriye göre alarm üretemiyorum. Konu çok önemli benim için :( yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

En son aşağıdaki ekli dosyamda saat ve takvim ekledim fakat bir şey rica ediyorum eklemiş olduğum dosyada takvim butonuna basınca excell de istediğim satıra ekleyebiliyorum. Ben bu şekilde Saati de aynı şekilde takvim gibi açılır pencere yapıp istediğim satıra eklemek istiyorum nasıl yapabilirim? Yani saat butonu yapıp tıkladığımda saat penceresi açılacak ve ben ekle dediğimde seçili olan satıra ekleme yapacak. Hatta kolay olsun saat sütunundaki herhangi bir satıra eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Kolay gelsin. örnek dosya ektedir.

ek hangi formatta acaba açamıyorum

Geri