• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih ve ili şartlandırıp Diğer sayfadan veri alma

Excel Vers. ve Dili
excel 360 TR 64bit
EK'TE pano sayfasında "u"-"v" sütununda aynı satırındaki tarih gününün pist sayfasındaki tarihle eşlendirip ordaki hava durumu raporunu "U" ve "V"sütunundaki ilgili satırına veri alıyorum .ANCAK pist sayfasında aynı tarihli birçok ilin hava raporu olduğu içinilgili ilin hava raporunu alamıyorum... panodaki ilgili satırın L sütünundaki tarihi "M" Sütunundaki aynı satırdaki kısaltılmış il ile ilişkilendirip o şekilde pist sayfasında ilgili hava raporunu alabilmek için yardımcı olurmusunu

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.
DİZİ formül kullanılmıştır.
(Formül yazıldıktan sonra CTRL+SHIFT ve ENTER tuş kombinasyonu ile girilmelidir.)

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim yardımlarınız için.yararlı oldu.formülü kendi programımada entegre ettim sadece excel çok çok fazla kasmaya başladı.toplu olarak 300-400 satırlık toplam bir işlemde 15 dk yapmasını bekliyorum

Formüllerdeki örnek C:C veya G:G gibi alanları, ihtiyacınıza ve liste boyutuna göre;
C2:C1500 G2:G1500 gibi değiştirebilirsiniz.(Bunu yaparken Formüllerdeki $ işaretlerine dikkat edin, $ işareti olan yerlere dokunmayın.)

Formüllerdeki örnek C:C veya G:G gibi alanları, ihtiyacınıza ve liste boyutuna göre;
C2:C1500 G2:G1500 gibi değiştirebilirsiniz.(Bunu yaparken Formüllerdeki $ işaretlerine dikkat edin, $ işareti olan yerlere dokunmayın.)

merhaba hocam dediğiniz gibi 2: 1500 gibi sayılar belirtiyorum fakat birtürlü yapamadım.2: ile 1000 satır arsında sabitlesek yapabilirmisiniz rica etsem

Dosyanız ektedir.
Lütfen değişen alanları dikkatlice inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba aynen ben bunu denemiştim fakat formülü yukardan aşağıya çekince kopyala yapıştırda mesela c2,c3,c4,c5,c6,c7 diye sayıyor ozamanda pist sayfasında üst satırda kalan tarihi görmüyor.yani pano sayfasında aşağı satırlara indikçe pist sayfasındaki üst satır tarihleri kapsam dışı kalıyor..yani burda c2;c1500 sabit kalmalı

merhaba aynen ben bunu denemiştim fakat formülü yukardan aşağıya çekince kopyala yapıştırda mesela c2,c3,c4,c5,c6,c7 diye sayıyor ozamanda pist sayfasında üst satırda kalan tarihi görmüyor.yani pano sayfasında aşağı satırlara indikçe pist sayfasındaki üst satır tarihleri kapsam dışı kalıyor..yani burda c2;c1500 sabit kalmalı

6. mesajdaki dosyaya tekrar bakınız.
(Acele ile cevap verirken, formüllerdeki $ işareti eksik kalmış)
Sanırım siz de bu vesile ile $ işaretlerinin hücreleri "SABİTLEYİCİ" özelliğini kavramış oldunuz.

İyi çalışmalar...

Çok teşekkürler emeginiz için

Geri