• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akarsum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba. E2,G2,I2,K2,M2 Hücreleri söz konusu tarih yani o güne ulaştığında F2,H2,J2,L2,N2 hücrelerinde "YAPILDI" yok ise dolgu rengi kırmızı olabilir mi?
Yapıldı olarak değiştirildiğinde ise kırmızı dolgu rengi kalkabilir mi? Sanırım koşullu biçimlendirmeden yapılacak ama beceremedim.
Ayrıca Adı soyadı sekmesi boş olduğunda yani isim silindiğinde diğer satırındaki tüm veriler silinebilir mi?

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

"YAPILDI" kelimesini "ÖDENDİ" olarak değiştirdim.

Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.

Not:Tarih hücrelerindeki formülle ilgili herhangi bir işlem yapmadım

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

şöyle bir formül olmalı. Tabi ben Türkçesini yazacağım. Anlayanlarda excelcesini :)

E2'deki tarih bugüne eşit ise ve F2'deki değer "ÖDENDİ" değil ise E2 hücre dolgu rengi kırmızı, F2'deki değer "ÖDENDİ" ise F2'deki değer yeşil olmalı.

Merhaba,

Formülü Excel ingilizce için yazıyorum:

A1 kutusuna =TODAY() formülü ile günün tarihini girdikten sonra E2 kutusunda:

Conditional formatting → Format only cells that contain seçtikten sonra alttaki menüde

Edit the rule description bölümünde specific test' i seçiniz,

Formül kutusuna yeşil renk için aşağıdaki ifadeyi yapıştırınız:

=IF(AND($E$2=$A$1;$F$2="ODENDI");0) yapıştırıp yeşil' e formatladıktan sonra bir new rule daha açarak, aynı yolla specific test kutusuna bu

kez kırmızı için aşağıdaki formülü yapıştırınız:

=IF(AND($E$2=$A$1;$F$2="");0)

Daha sonra kırmızıya formatladıktan sonra ok' lere basarak çıkın.

İyi çalışmalar,

Son düzenleme:
oldu tşk ederim. Şu an için tarih kısmı 30 mart olduğu için kontrol edemiyorum :) ama sanırım doğru yaptım

Tarihler geçtikten sonra da renklerin kalmasını isterseniz aşağıdaki formülleri ilgili yerlere

yapıştırın:

=IF(AND($E$2<=$A$1;$F$2="ODENDI");0) → yeşil için

=IF(AND($E$2<=$A$1;$F$2="");0) → kırmızı için

İyi çalışmalar,

merhaba, söylediklerini ekledim. doğru yapıp yapmadığımı kontrol eder misin?
ayrıca son söylediğin mantıklı geldi. eğer 2 deki tarihte ödeme yapmadıysa ertesi gün eski haline gelmesin. hala kırmızı kalması daha doğru. bu tablo üzerinden düzenleme yaparsan sevinirim.

Ekli dosyalar

Dosyanızı oradan indiremiyorum. Çalıştığım dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. E2 ve G2' deki renkler F2 ve H2' deki veriye göre şekilleniyor.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/F_UBht5IfccwP

Dosyanızı bir siteye yükleyip gönderiniz, üzerinde çalışıp link olarak gönderebilirim.

Geri