• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mstfayan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
:yardim: Selam arkadaşlar

Excel de " 2 yıl 4 ay 5 gün" ve " 3 yıl 4 ay 2gün " gibi iki tarihi sonucu da " 5 yıl 8 ay 7 gün " olarak verecek şekilde nasıl toplatabilirim.
Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkürler......

Normal toplama yapar gibi fakat

yy "Yıl".aa "Ay".gg "Gün"

Hücre biçimlendirmelerini bu şekilde kullan.

:yardim: Selam arkadaşlar

Excel de " 2 yıl 4 ay 5 gün" ve " 3 yıl 4 ay 2gün " gibi iki tarihi sonucu da " 5 yıl 8 ay 7 gün " olarak verecek şekilde nasıl toplatabilirim.
Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkürler......

Selam

Ekteki dosyayı incelermisiniz

Kolay gelsin

doğru anlamışsam,
şöyle olacak galiba,

tarih toplama

Selam arkadaşlar
zamanını ayırıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Ancak ben sorunu tam ifade edememişim.
ETARİHLİ formülü kullanarak birinci ve ikinci tarihleri " 2 yıl 4 ay 5 gün" formatında elde ediyorum...daha açık ifade edecek olusam
A1= 16.03.2007 B1= 01.01.2004 C1= ETARİHLİ formül ile sonucu 3 yıl 2 ay 15 gün gibi alıyorum.. Aynı işlemler A2 B2 C2........şeklinde devam edyor..
Sorun c1, c2, c3 hücrelerinde verilen sonuçları aynı formatta toplatabilmek...

ekli dosyada sorunum daha iyi anlaşılacaktır

bir acemi olarak ve sorun XLS dosyasına bakarak :)) şunu diyebilirim.

=ETARİHLİ(B1;A1;"y")+ ETARİHLİ(B2;A2;"y")& " YIL " & ETARİHLİ(B1;A1;"ym") + ETARİHLİ(B2;A2;"ym")& " AY "& ETARİHLİ(B1;A1;"MD") + ETARİHLİ(B2;A2;"MD") & " GÜN"

tabi bu sadece C1 + C2 daha fazlası için bakınız profesyoneller.:mrgreen:

C1 Formül :

=DATE(DATEDIF(B1;A1;"y");DATEDIF(B1;A1;"ym");DATEDIF(B1;A1;"MD"))
=TARİH(ETARİHLİ(B1;A1;"y");ETARİHLİ(B1;A1;"ym");ETARİHLİ(B1;A1;"MD"))

C2 yi C1 den kopyalayın

c3 = c1+c2

C1, C2 ve C3 ün Hücre Biçimlendirmesi Özel:

yy "YIL " aa "AY " gg " GÜN"

İlgilenen tüm arkadaşlara ve özellikle "Necdet yesertener" beye çok teşekkür ederim.

Sayın Necdet bey
sorunu hala tam olarak çözemedim.İKiden fazla tarihi toplamak isterken boş olan değerlerde "#sayı! " hatası veriyor. Bu durumu nası çözebilirim.Ekli dosyada sorunum daha iyi anlaşılabilir.
Teşekkürler

Dosyanız ekte.

DOSYANIZI GÜNCELLEDİM.

..

Son düzenleme:
Sayın yurttas
Toplamlarda eğer tek değer var ise işlem yapmıyor ve #değer! hatası veriyor..Örnek dosya ekte..eğer bunu da çözer isek sorunumu halletmiş oluyorum...
Teşekkürler

Üstadım
Zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde birşeyler öğrendim. "Eğer"ve "ve" nin bu tür işlevleri olduğunu sayenizde daha iyi anladım..
Saygılar

Sayın yurttas

eğer sakıncası yok ise bir sorum daha var..Yazdığınız formülde 3 değil 5 hücre olsaydı yani A1,B1,C1,D1,E1 hücrelerini toplayacak olsaydık formülünüzde EĞER(VE(C2="";F2="");I2;EĞER(VE(C2="";I2="");F2;EĞER(VE(F2="";I2="");C2;EĞER(C2="";F2+I2;EĞER(F2="";C2+I2;EĞER(I2="";F2+I2;C2+F2+I2)))))) kısmı nasıl yazılacaktı.

saygılar

6'dan fazla EĞER olacağı için aşağıdaki linkte yer alan dosyaları inceleyin.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?goto=newpost&t=17327

Ancak, bununla birlikte, 5 hücre için muhtemelen 5!=120 EĞER kullanmanız gerekebilir. Bunun hücreye sığması da pek mümkün görünmüyor.

Son düzenleme:
Yıl ay gün

=ETARİHLİ(A2;A1;"y")&"yıl"&ETARİHLİ(A2;A1;"ym")&"ay"& ETARİHLİ(A2;A1;"MD")&"gün"

Ekli dosyalar

=ETARİHLİ(A2;A1;"y")&"yıl"&ETARİHLİ(A2;A1;"ym")&"ay"& ETARİHLİ(A2;A1;"MD")&"gün"

Ekli dosyalar

Geri