• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih listesinde bir koşula göre tarihleri listelemek

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda sorumu ifade etmeye çalıştım
kısaca özeti şudur
bir tarih listesi var düşey devam eden
ben başlangıç ve bitiş tarihleri belirtip arada arada kalanları listelemek
normalde dizi formülüyle yaptığım birşey ama kriter verdiğim tarihleri listede olsada olmasada sonuçta listelenmesi kriteri var
içinden çıkamadım.

Ekli dosyalar

Merhaba
Verdiğiniz kriterler bilgilerle uyuşmuyor lütfen kontrol eder misiniz_?
Ayrıca istediğinizi manuel olarak giriş yapın şu şekilde istiyorum diye ona göre çözüm bulmaya çalışalım.

C4:C32 arasındaki tarih listesinde
H3=08.10.2012
I3=30.12.2012 tarihleri arasında kalanları (bu tarihlerde dahil) eğer bu tarihler aralıkta yoksa bu tarihler yine çözüme alınacak
D sütununun soruma bi etkisi yok silmedim sadece ben sizlerden gelcek çözümle ordan veri çekecem

listeleme şekli ise sarı dolgulu alanda yapılıyo peşpeşe gelen 2 tarih yanyana bulundurulcak
listeleme 2 yazdığım gri dolgulu sütunlarda diğer bir çözüm

kriter verdiğim ilk tarih ve son tarih mutlaka listelemede olcak. tarihler zaten sıralamada varsa bulucaktır formülle

sayın asi_kral ve diğer hocalarım
verilen bir tarih listesinde ama bu tarih sıralaması örneğimde tarihler küçükten büyüğe doğru sıralanıyo. (karmaşıkta sıralanabilirdi.)
seçilen 2 tarih dahim bu tarihler arasında kalan tarihlerin altalta sıralanması sorumun gri dolgulu yerdeki biçimidir

bu sıralamadan önce bir biten bir başlar sıralamasını sordum ben kullanacağım tabloda bu hali mevcut sarı dolgulu yere manuel bunu yazdım.

kendi soruma biraz daha kafa yorarak birşeyle yapmaya çalıştım
ekli çizelgede ben ilk sorduğum sorudaki Gri renkli yani verilerin altalta sıralandığı halini bulmaya çalıştım ama son tarihi listede olmayan tarihi formülde yapamadım

sıralayacağım ilk hücreye başlangıç ve bitiş tarihi iye kriter verdiğim sayıyı direk yazdım
neden aratacağım listede olsada olmasada o tarihin olmasını istediğimden
L4 hücresindeki tarihi sorumda kriter vediğim tarihlerin minimumu diye buldurdum
diğer sıralamaları işe düşeyara n. değer tarzı dizi formülleriyle yapmaya çalıştım ama son tarihi yapamadım.

Ekli dosyalar

kendi soruma biraz daha kafa yorarak birşeyle yapmaya çalıştım
ekli çizelgede ben ilk sorduğum sorudaki Gri renkli yani verilerin altalta sıralandığı halini bulmaya çalıştım ama son tarihi listede olmayan tarihi formülde yapamadım

sıralayacağım ilk hücreye başlangıç ve bitiş tarihi iye kriter verdiğim sayıyı direk yazdım
neden aratacağım listede olsada olmasada o tarihin olmasını istediğimden
L4 hücresindeki tarihi sorumda kriter vediğim tarihlerin minimumu diye buldurdum
diğer sıralamaları işe düşeyara n. değer tarzı dizi formülleriyle yapmaya çalıştım ama son tarihi yapamadım.

L5 hücresine:
Kod:
=İNDİS($I$4:$I$32;KÜÇÜK(EĞER(($I$4:$I$32>=$H$3)*($I$4:$I$32<=$I$3);SATIR($I$4:$I$32)-SATIR($I$4)+1);SATIRSAY($L$4:L5)-1))

Dizi Formül olarak (CTRL+SHIFT+ENTER) uygulayınız.
Kopyalayıp aşağıya kadar yapıştırınız.

sayın turist çözümü yaparken benim sarı dolgulu alana yaptığım kısımdan faydalanmışsınız
oysaki sizin çözdüğünüz altalta sıralama ve benim bir diğer istediğim biri bitip diğeri başlayan altalta sıra yani sarı dolgulu alan o kısımı ben manuel yazdım oda istediğim bir çözümleme
tekrar bakarmısınız.

sayın turist çözümü yaparken benim sarı dolgulu alana yaptığım kısımdan faydalanmışsınız
oysaki sizin çözdüğünüz altalta sıralama ve benim bir diğer istediğim biri bitip diğeri başlayan altalta sıra yani sarı dolgulu alan o kısımı ben manuel yazdım oda istediğim bir çözümleme
tekrar bakarmısınız.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

tek listede çözüm için teşekkür ederim sayın turist
sizin çözümünüzden sonra sarı dolgulu yerdeki kısıma nasıl geçeriz kaydır formülü gibi işlevlerle mi başlangıç bitiş km şeklinde sarı dolgulu alanı formüllemek için

tek listede çözüm için teşekkür ederim sayın turist
sizin çözümünüzden sonra sarı dolgulu yerdeki kısıma nasıl geçeriz kaydır formülü gibi işlevlerle mi başlangıç bitiş km şeklinde sarı dolgulu alanı formüllemek için

Ekli dosyanızı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

yardımlarınız sayesinde yarın kaldığım yerden çalışma dosyama devam edebileceğim
teşekkür ederim sayın turist
sizden hemen sonra tekrar sorduğum bir soru daha var bakabilirmisiniz.

yardımlarınız sayesinde yarın kaldığım yerden çalışma dosyama devam edebileceğim
teşekkür ederim sayın turist
sizden hemen sonra tekrar sorduğum bir soru daha var bakabilirmisiniz.

Bu başlık altında 9.Nolu mesajınızda
başlangıç bitiş km şeklinde sarı dolgulu alanı formüllemek için
demişsiniz, şimdi bir soru daha var diyorsunuz.
KM lerle ilgili dosyanızda hiçbir bilgi yok.Başka bir başlık mı açtınız?
Sanırım soruları ve dosyalarınızı karıştırıyorsunuz.(Yorgunluktan olabilir)

Hangi konu ve hangi soru ise açıklarsanız, yardım almanız daha kolay olacaktır.

farklı çizelgelere veri taşıma ile ilgili bir sorum oldu akşam üzeri yine
bu son zamanlarda birbirine çok benzer sorular soruyomuyum diye kendime soruyorum ama soruyosamda art niyet içermeden bilinçsizce yaptığım bi davranıştır hocalarım ve sizler öyle algılamazsınız umarım.

öyle karmaşık çizelgeler altındayım ki 380-400 trilyonluk hesaplamalr bu 4000 5000 satırlık hesaplama çizelgeleriyle yapılmış ama karman çorman bir düzen yok
yeni bir ekleme yapılsa heryer dağılıyo yavaş yavaş brşeyler yapmaya çalışıyorum

mesela eski çalışmalardan 3 lü düşeyarayı bugün biryerde kullandım indirmiştim ali hocamındı ömer hocamla çalışmaları galiba hariha bi arşivdi o işime yaradı

bir ara korhan hocam sorularıma cevaplıyodu o soru gurubuna ait bir sorum yarım kalmıştı.

yine altalta verilerden başka tablolara geçiş diye.

ben hocalarımdan şöyle bir uygulama istesem ekleseler foruma birden fazla ve değişik koşulları içeren veri listelemeler

mesela bir formül =İNDİS(....KÜÇÜK(..(...) düşeyara n. değer
bir formül İNDİS (A1:A10; TOPLA. ÇARPIM(....) devam ediyo
bir formülde İNDİS (TOPLA.ÇARPIM((A1:A10="ali")*(B1:B10="veli")*SATIR(A1:A10)...; TOPLA.ÇARPIM.....devam ediyo) sayın ömer hocamın bana ir çözümü vardı yatay ve düşey kriterler birden fazlaysa veri çekme gibi

yine bir sorumu forumdan bir üye çözmüştü
koşullar belli iken verileri dizi formülünün sırasıyla değilde başkabir sütunda kaçıncı sırada tabloda olcağıyla ilgiliydi.

anlayacağınız kafamda çok karışık ama öğrenmek mükemmel bir duygu tüm yardım edenlerden allah razı olsun bu forumu çok seviyorum ben

sorular sormaya ve öğrenmeye devam ve hele birde alternatif çözümlerle olunca

sayın turist çözümünü bu gün kendi çizelgeme uyarlamaya çalışıyorum
birdetay sorucam

"=EĞER(EĞERSAY($F$3:F3;EĞERHATA(İNDİS($D$4:$D$32;KÜÇÜK(EĞER(($D$4:$D$32>=$E$1)*($D$4:$D$32<=$F$1);SATIR($D$4:$D$32)-SATIR($D$4)+1);SATIRSAY($F$4:F5)-1));MAK($E$1:$F$1)))>=1;"";EĞERHATA(İNDİS($D$4:$D$32;KÜÇÜK(EĞER(($D$4:$D$32>=$E$1)*($D$4:$D$32<=$F$1);SATIR($D$4:$D$32)-SATIR($D$4)+1);SATIRSAY($F$4:F5)-1));MAK($E$1:$F$1)))
bu formül ile neyi buldurmaya çalıştığınızı anlayamadım ifade edermisiniz
eğer, eğersay,eğerhata içiçe olunca kavrayamadım

not: eğerhata = EHATALIYSA formülüyle aynı anlammı

Geri