• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih günü ile bir sayıyı çarpmak

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
Arkadaşlar başlıkta belirtiğim gibi tarihin günü ile bir sayıyı çarpmak istiyorum.Hücrede tarihi sadece gün olarak ayarladım.İstediğim sayıyla çarpınca sonuç yanlış çıkıyor.Çarpmanın bir yolu var mıdır? yada çarpmada tarihin gününü kendi ekleyip çarpmak mümkün mü?

http://s2.dosya.tc/server/IOeBwi/_rnek.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba örnek bir dosya yı içerisinde ne yapmak istediğini ve yapılacak işlem sonucu nasıl olacak belirterek s3.dosya.tc sitesine yükleyip linkini verebilirsiniz.

İstediğinizi tam olarak belirtmemişsiniz. Sonuç sizde 210370 olmuş ancak günle sayıyı çarpınca 42118 oluyor. yani B2 de bugünü 5 ile çarpınca 55gün ileri olarak çıkar.

Kod:
=TARİH(YIL(BUGÜN());AY(BUGÜN());GÜN(BUGÜN())*A1)

İstediğinizi tam olarak belirtmemişsiniz. Sonuç sizde 210370 olmuş ancak günle sayıyı çarpınca 42118 oluyor. yani B2 de bugünü 5 ile çarpınca 55gün ileri olarak çıkar.

Kod:
=TARİH(YIL(BUGÜN());AY(BUGÜN());GÜN(BUGÜN())*A1)

Sayı ile tarihin gününü çarpınca, misal sayıyı 5 verdim günlerden 11 çarpınca 55 i bulmam lazım.Bendeki rakam yüksek çıkıyor.Sizin verdiğiniz formülü denedim.Sonuç 29 çıkıyor.

Yani sonuç doğrumu yanlışmı?

Sayı ile tarihin gününü çarpınca, misal sayıyı 5 verdim günlerden 11 çarpınca 55 i bulmam lazım.Bendeki rakam yüksek çıkıyor.Sizin verdiğiniz formülü denedim.Sonuç 29 çıkıyor.

sizde 29 çıkması normal çünki b1 de "bugün()" formülünden dolayı gün 11 değil 12 oldu 11 iken 24 çıkar.

Yani sonuç doğrumu yanlışmı?

sizde 29 çıkması normal çünki b1 de "bugün()" formülünden dolayı gün 11 değil 12 oldu 11 iken 24 çıkar.

Verdiğiniz formülde çarpılacak sayıyı 1 ve 2 yaptığımda düzgün çarpıyor. 3 ve üstünde yanlış sayılar çıkarıyor.

Merhaba.

B1 hücresine =GÜN(BUGÜN()) bu formülü yazıp deneyin.

Geri