• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih girişi olduğunda tamamlandı çıksın

Excel Vers. ve Dili
excel2016/türkçe
bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
F1 hücresine tarih girdiğimizde, D1 hücresinde tamamlandı yazmasını istiyorum.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

D1 hücresine yapıştırın deneyin.
Not : Konu başlıklarını konuya uygun şekilde belirleyiniz.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(F1);"Tamamlandi";"")

Yaptim ama olmadi E1 hücresine deger girdigimde F1 degismedi

Sorunuzda F1 hücresine tarih girdiğinizde D1'e "tamamlandı" yazmasını istemiştiniz ama şimdi "E1'e tarih girdiğimde F1 değişmedi" diyorsunuz. Bir gariplik yok mu?

Evet yanlış yazmisim özür. Ama bir sorunum var.örnegin: F1 hücresine birşey girdiğimde E1 hücresinde tamamlandı yazmali. Ama e 1 hücresinde zaten bur formül var. Nasıl yapabilirim?

D1 hücresine yapıştırın deneyin.
Not : Konu başlıklarını konuya uygun şekilde belirleyiniz.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(F1);"Tamamlandi";"")
Sorunuzu ya yanlış soruyorsunuz yada biz tam anlayamıyoruz. EmrExcel16 hocamın yazdığı formülü E1 e uygularsanız istediğiniz şey gerçekleşecektir. Fakat yinede sorun olduğunu düşünüyorsanız örnek dosya eklemenizi önereceğim. Kolay gelsin.

Hocamın verdiği formül doğru, ben yanlış telafuz ettim. Kisaca tekrar yazayim sorunumu.
F1 hücresine tarih girdiğimde, E1 hücresinde tamamlandı yazmasını istiyorum. Fakat E1 hücresinde zaten başka bir formül var. (=C1-B1) yazıyor. İki formülüde ayni hücrede nasıl yapabilirim?

Gerekli açiklamalar yapılmış , foruma hoşgeldiniz , umuyorumki bundan sonraki sorularınizda bunlara dikkat edeceksinizdir , zira konunun gereksiz yere uzamamasi için.

Eski formülünüzü sondaki çift tırnak yerine yazarsanız olur.
E1 hücresine
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(F1);"Tamamlandi";C1-B1)

Tamam tesekkurler

Geri