• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TARİH FORMÜLÜ

=IF(B2>0;DATE(YEAR(A1);MONTH(A1)+1;DAY(A1));"")

=EĞER(B2>0;TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;GÜN(A1));"")

İYİ GÜNLER YURTTAŞ BEY !

BİR HÜCREYE BUGÜNÜN TARİHİNİ GİRDİM.DİĞER BİR HÜCREYE BUGÜNDEN İTİBAREN 3 AY SONRASININ TARİHİNİ NASIL YAZDIRABİLİRİM.

A1 HÜCRESİNE BU GÜNÜN TARİHİNİ VARSAYARSAK A2'YE YAZILACAK FORMÜL
=+TARİH(YIL(A1);AY(A1)+3;GÜN(A1))

Selamlar,

Bir hücreye yazdığınız tarihin gerçek anlamda 3 ay sonrasını elde edebilmek için ekteki dosyayı incelemenizi öneririm.

Dosyada Edate formülü kullanılmıştır. (Araçlar-Eklentiler-ToolPaK - VBA Çözümleyecisi seçeneği işaretli olursa çalışır.)

Herkese merhaba,
Ekte gönderdiğim dosyada formulünü kuramadığım bir problemim var:
Her bir ürün için üretim başlangıç ve bitiş gününün yazdığı bir tablo değerim var.
Üretim haftada 6 gün yapılmaktadır ve yılın bazı günlerinde üretime tatil arası veriliyor. Tatilleri ayrıca bir sheet e yazıyoruz. Ben bu listede aynı sheette gösterdim.

Ve üretimin kaçıncı gününde hangi işçilik maliyetinde olduğumu gösteren başka bir tablo değerim var..
Benim ulaşmak istediğim sonuç ise: Pazar günlerini ve tatil günlerini dikkate almadan;
üretimin başlangıcından bitişine kadar, üretimin o ayda kapsadığı maliyetleri göstermek.
Örnek: 26.04.10 - 17.07.10 üretim başlangıç ve bitiş tarihlerinde, nisan, mayıs, haziran, temmuz ayına düşen maliyetleri tablo olarak almak istiyorum..

Ekli dosyalar

İyi günler, kolay gelsin.

Excelde yazıların başına veya ortasına günün tarihini yerleştirmeye çalışıyorum ama sürekli hata veriyor, bilgisi olan bir arkadaşımız nasıl yapılacağını söyleyebilir mi?

falan/40
1- burdaki 40 sayısının günlük olarak artmasını,

falan fıstık falan "gg/aa/yyyy/ günün ismi" falan fıstık falan.
2- Tırnak içerisine 08.05.2012 Salı şeklinde o günün tarihi ve gününün girilmesini istiyorum.

http://i.imgur.com/iLlnQ.jpg

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler, kolay gelsin.

Excelde yazıların başına veya ortasına günün tarihini yerleştirmeye çalışıyorum ama sürekli hata veriyor, bilgisi olan bir arkadaşımız nasıl yapılacağını söyleyebilir mi?

falan/40
1- burdaki 40 sayısının günlük olarak artmasını,

falan fıstık falan "gg/aa/yyyy/ günün ismi" falan fıstık falan.
2- Tırnak içerisine 08.05.2012 Salı şeklinde o günün tarihi ve gününün girilmesini istiyorum.

http://i.imgur.com/iLlnQ.jpg

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
Kod:
="Falan fıstık falan "&METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg/aa/yyyy/ gggg")&" falan fıstık falan"
Bu işinizi görür mü_?

Çok teşekkürler ellerinize sağlık gerçekten çalışıyor. Bunu biraz daha geliştirebilir miyiz?

falan fıstık falan "gg/aa/yyyy/ günün ismi" falan fıstık falan "ertesi günün tarihi ve ismi" falan filan

Tekrar teşekkürler...

Kod:
="Falan fıstık falan "&METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg/aa/yyyy/ gggg")&" falan fıstık falan "&METNEÇEVİR(BUGÜN()+1;"gg/aa/yyyy/ gggg")&" falan filan"

Merhaba
Kod:
="Falan fıstık falan "&METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg/aa/yyyy/ gggg")&" falan fıstık falan"
Bu işinizi görür mü_?

elinize sağlık. çok işime yaradı..

(konu biraz hort olacak ama, uzun süredir aradığım formüldü çok iyi oldu)

Geri