• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih formatını değiştirmek, negatif ve pozitif sayıları ayırmak

Excel Vers. ve Dili
Turkce
Banka ekstrelerini (her bankanınki farklı) Datasoft'a uygun hale getirip yüklemem gerekiyor. Datasoft'un algıladığı belirli bi düzen var ve buna uydurmam gerek.

Sırasıyla;

Tarih (01.01.1990) Açıklama İşlem (giren paralar dördüncü sütunda, çıkan paralar başında eksi olmak şartıyla beşinci sütunda)

Diğer bütün gereksiz bilgileri elle siliyorum. Ama En zor olan kısım Giren çıkan paraları ikiye ayırmak!!

Örneklersek;

Bütün bankalarda giren çıkan paralar aynı sütunda yazıyor! Ama benim bunu ayırmam gerek. Sıfırlar silinecek, eksiler bi sağ sütuna otomatik geçecek. 0'ları elle silerim hadi ama eksi bakiyeleri artı bakiyelerden otomatik ayıran bi formüle ihtiyacım var. Aradım taradım bulamadım..

83DF9E168D6C78A15B81159069FC9E35

İlgin için tşk ederim! Negatif ve Pozitif sayıları ayırıp başka bi yere kopyalamam gerek. Senin yazdığın formül sayıları ayırıyor evet, ama kopyaladığımda sayıların ayrılmış halini değil, formülleri kopyalıyor. Bunu nasıl yapabilirim?

1 - Kopyala (CTRL+C)

2 - Özel yapıştır (Fare Sağ tıkla)

3 - Değerleri işaretle tamam de.

Sonra o değer olarak yapıştırdığın yere gel sayı de. Tamam olması gerekir.

1 - Kopyala (CTRL+C)

2 - Özel yapıştır (Fare Sağ tıkla)

3 - Değerleri işaretle tamam de.

Sonra o değer olarak yapıştırdığın yere gel sayı de. Tamam olması gerekir.

Allah razı olsun! Hepsi tam da istediğim gibi olmuş. son bi ricam yardımcı olabilirsen..

31/01/2001 tarih formatı diyelim. Ben bunu 31.01.2001 olarak almak istiyorum (noktalı) Hücreleri biçimlendir seçeneğinden değişiklik olmuyor. Olsa da Tarih yerine "15516" gibi saçma sapan şeyler veriyor :(

Son düzenleme:
Allah razı olsun! Hepsi tam da istediğim gibi olmuş. son bi ricam yardımcı olabilirsen..

31/01/2001 tarih formatı diyelim. Ben bunu 31.01.2001 olarak almak istiyorum (noktalı) Hücreleri biçimlendir seçeneğinden değişiklik olmuyor. Olsa da Tarih yerine "15516" gibi saçma sapan şeyler veriyor :(

Allah cümlemizden razı olsun kardeşim. Link aşağıda.

http://www.dosya.tc/server24/eBYbQ1/Yard_mm.xls.html

Geri