• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih Formatı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar merhaba,
Ekte gönderdiğim tabloda tüm tarih formatlarını gg.aa.yyyy-gg.aa.yyyy şekline fonksiyon yardımı ile getirilmesi mümkün mü?

Ekli dosyalar

Tüm dosyayı paylaşabilir misiniz? Çünkü farklı şekillerde veri işlenmiş. Diğer verileri görürsen daha kolay yardımcı olabilirim.

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Listeyi Ekim ayının sonu Kasım ayının başı itibariyle tutmaya başladık ve bundan sonra tutulmaya devam edecek. Elimdeki veri bulunan tüm listeyi ekte gönderiyorum. Diğer aylarda da sıkıntı yaşamayacak şekilde nasıl formülasyonu revize edebiliriz? Tekrar çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Peki bundan sonra kaydı hangi formatta tutacaksınız. Bazılarını 01-03 KASIM 2014 olarak tutmuşsunuz kimini istediğiniz gibi 01.08.2014-07.08.2014 olarak tutmuşsunuz. Formatınızı standart hale getirin ona göre değerlendirelim.

em.mehmetaliates aslında kayıtların hepsini tek bir format olarak yani "01.08.2014-07.08.2014" şeklinde tutmayı hedefliyoruz. Firma genelinde de böyle duyuru yaptık. Genel bildirimler en son paylaştığım listedeki gibi. Bölümler iş yoğunluğundan olsa gerek kimi "01.08.2014-07.08.2014" formatında kimisi de bunun haricindeki en son ilettiğim dosyadaki formatlarda olduğu gibi bildirim yapıyor. Genel olarak formatı "01.08.2014-07.08.2014" olarak tutabilirsek tekdüzeni sağlamış oluruz düşüncesindeyiz. Elbette insanların ne yazıp göndereceklerini bilemeyiz ancak biz Kasım 2014 dönemini baz alıp buradaki formatlara göre bir çalışma yapabilirsek kendi çapımızda bir adım atmış olacağız. İlginize tekrar teşekkür ederim.

Sorunun çözümünden ayrı olarak, tarihleri ayrı sütunlara yazmak daha kullanışlı olmaz mı? Hem bu durumda excel veriyi tarih olarak görecek ve sonra gerektiğinde işlemlerde kullanabilecektir.

Sn. yusuf44 ilginize teşekkürler.

Aslında liste bölümlerden gelen bildirimlerin toplandığı bir icmal gibi düşünülebilir. Tek bir kişi yada gruptan gelmediği ve her bir bildirim farklı kişiler tarafından alelacele hazırlanarak gönderildiği için sıkıntı yaşıyoruz ve bir düzenleme ihtiyacı oluşuyor. Dolayısıyla herbir farklı tarih formatını ayrı bir sütuna yazmak ayrı bir işçilik oluşturacak ve potansiyel hatalar ile karşılaşabilme riskimiz oluşuyor.

Ayrı sütunlara derken ilk tarihi bir sütuna son tarihi başka sütuna diye kastetmiştim, tarih formatlarını farklı sütunlara yazmaktan bahsetmiyorum. Yani A1 hücresine 01/08/2014-07/08/2014 yerine A1 hücresine 01/08/2014, B1 hücresine 07/08/2014 yazarak kullanmanız daha iyi olur. Hatta gün aralığınız sabitse A1'e tarih girdiğinizde B1'e formülle son tarihi alabilirsiniz, örneğin B1'e =A1+6 yazarsanız B1'de otomatik olarak 07/08/2014 çıkar.

Şimdi daha net anladım. Teşekkürler.

Mantıksal açıdan bakıldığında dediğiniz doğru ancak pratikte uygulamak zaman alır. Benim uygulana gelen bir sisteme adapte etmeye çalıştığım bir tablo bu. Ben mevcut üzerinde kendimi sisteme uydurmaya çabalıyorum. Eğer bölümlerin kullandığı formları güncelleme işine girersem bu uzun bir süre alacak ve sıkıntılarla karşılaşacağız.

Şöyle ki sizin sorununuza anlık çözümler sunulabilir.(Benim yaptığım gibi konuyu spesifik olarak çözebiliriz) Fakat kimin neyi ne formmatta yazacağını bilmediğimizden onları istediğiniz düzene sokma imkanımız çok çok çok az. Yusuf 44 ün dediği gibi tarihleri farklı sütüna yazarsanız.İsteselerde istemeselerde aynı formatta girmiş olacaklar. Ve çözüm mümkün hale gelecek. Sorununuza tekrar geçici çözüm üretebiliriz fakat bunu formülize etmek imkansız. Çünkü kimin veriyi nasıl gireceğini bilemeyiz.

Merhaba,

Elinizdeki hazır veri bir şekilde elle düzenli hale getirilebilir. Diğer arkadaşlarımızında bahsettiği gibi bölümlerden gelecek bozuk verileri formüllerle düzeltmek çok doğru bir mantık değil. Bunun yerine kullanıcılara hazır bir şablon hazırlayıp bunu kullanın demek daha doğru olur düşüncesindeyim. Hazırlayacağınız bu çalışmada veri doğrulama kullanarak bölümlerin tabloyu doğru şekilde doldurmalarını sağlayarak işlemlerinizi daha kontrollü hale getirmeniz daha kolay olacaktır.

Arkadaşlar, yardım, destek ve önerileriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Saolun..

Geri