- Excel Vers. ve Dili
- 2013 - TR & EN
Merhabalar, yeni bir soru ile tekrardan konu acmak zorunda kaldim. Bu sefer karsilastigim sorun icin dosya eklememe gerek olmadigini dusundum. 2 Sorum olacak tarihlerle alakali. Benim tarih formatlarim AY.GUN.YIL ("/" isareti ile degil) seklinde her zaman istedigim gibi. Ben A1 hucresine 07/18/2015 ("/" isareti ile) yazip enter'a bastigimda 07.18.2015 olarak gorunuyor hucrede. Bunu kendim istege uyarlanmis olarak tarih formatina mm.dd.yy yazdim oldu. Buraya kadar s1k1nti yok fakat ben ben ne zaman ki ayni hucreye 07.18.2015 ("." isareti ile) yazacak olursam yine hucrede nokta isareti ile sonuc gorunuyor fakat bu hucrenin isleme tabi tutuldugu ve tarih olarak algilanmasi gereken baska hucrede "DEGER" hatasini aliyorum. bu nedenle tarihi el ile yazdigim hucreye ben arada "/" isareti DEGIL , "." isaretinin oldugu formatta YAZIP o hucrenin tarih olarak algilanmasini istiyorum.
Ikinci sorum ise bir hucreye yazilan degerin tarih olup olmadigini nasil kontrol edebiliriz? ben A1 hucresine tarih degeri diye girdigim deger tarih degil ise ben B1 hucresine oyle bir formul girmeliyim ki bana "Check Date" yazsin.
cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.
Ikinci sorum ise bir hucreye yazilan degerin tarih olup olmadigini nasil kontrol edebiliriz? ben A1 hucresine tarih degeri diye girdigim deger tarih degil ise ben B1 hucresine oyle bir formul girmeliyim ki bana "Check Date" yazsin.
cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.