• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih formati sorunu

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Dim saat As Date
saat = Format([F1] .Value, "dd.mm.yy")
[F1] = saat

Yukaridaki makro ile commandbutton ile F1 hucresine dd.mm.yy formatında tarihleri gecirtebiliyorum. Ancak .../.../.... şeklinde yani icinde rakam olmayan yaziyi kabul etmiyor run time error 13 type mismatch hatasi veriyor. Sanirim tarih olarak ceviremedigi için..../.../.... Bunu nasil aynen veya "............" seklinde F1 e aktarabilirim. örneğin 25/03/2017 seklinde yazdigim tarihi 25.03.17 olarak aktarsin, ".../.../...." seklinde yazdigimi ".../.../...." şeklinde veya "............"aktarsin. Lutfen yardim.

Merhaba,

Sorunuz net değil. Sorunuzu destekleyen örnek dosya eklemenizi rica ederim.

.

textbox a mesela 25/09/2016 yazdığımda 25.09.16 formatını alabiliyorum. ancak bazen .../.../.... şeklinde yazmam gerekiyor. hata veriyor

textbox a mesela 25/09/2016 yazdığımda 25.09.16 formatını alabiliyorum. ancak bazen .../.../.... şeklinde yazmam gerekiyor. hata veriyor

Ekli dosyalar

Tam olarak istediğinizi anlayamadım.

Dim saat As Date

satırını silip deneyin.

İstediğiniz bu mu?

.

Dediğiniz satırı sildigimde görünüş olarak istedigimi veriyor bana. Ancak F1 de kaydettigim tarihleri daha sonra bir havuzda topladigimda date olarak gormedigi için eski tarihten yeni tarihe gore dizdiremiyorum. Boyle bir sorun doguyor o satiri silince

Aslinda date olarak görsün ancak icinde rakam barındırmayan ".../.../...." bu şekli hicbirsey yapmadan aktarsin. Kodun basina on error resume next yazdigimda 00.01.00 olarak aktariyor ancak tarihleri yeniden eskiye dizdirdigimde en başa koyuyor. Istedigim en sona koysun

İstediğiniz bu mu?

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

Dim saat As Date

[F1] = TextBox1

[COLOR="Red"]On Error GoTo atla[/COLOR]
    saat = Format([F1].Value, "dd.mm.yy")

[F1] = saat
 [COLOR="Red"]   Exit Sub
atla:
    [F1] = TextBox1[/COLOR]

End Sub

.

Selam,
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

If IsDate(TextBox1.Value) Then

[F1] = Format(TextBox1.Value, "dd.mm.yy")
Else
    [F1] = ".../.../...."
End If
End Sub

Geri