• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih formadı

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi geceler; tarihi daha pratik girmek için B - C - D hücrelerindeki değerleri DateSerial kullanarak tarihe çevirmek istiyorum. kullandığım makro
Kod:
Sub islem_kayit()

son = Sheets("cari_hareket").Range("B65556").End(3).Row + 1

Sheets("cari_hareket").Cells(son, 2).Value = Format(Sheets("Cari1").Range("E2"), "dd.mm.yyyy")
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 3).Value = Sheets("Cari1").Range("A2"): ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 4).Value = Sheets("Cari1").Range("G2"): ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 5).Value = Sheets("Cari1").Range("H2"): ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 6).Value = Sheets("Cari1").Range("I2"): ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 7).Value = Sheets("Cari1").Range("J2") * 1: ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 8).Value = Sheets("Cari1").Range("K2") * 1: ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 9).Value = Sheets("Cari1").Range("L2"): ActiveCell.Offset(0, 0) = ""
    Range("F2").Select
    Selection.ClearContents
    Range("J2").Select
    Selection.ClearContents
    Range("K2").Select
    Selection.ClearContents
    Range("L2").Select
    Selection.ClearContents
    Range("A2").Select
End Sub
ilk satırda geçen makro, yapamadığım için önce E2 hücresine oluşturup oradan cari_hareket sayfasına aktarıyorum. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
Kod:
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 2).Value = CDate(Sheets("Cari1").Range("E2").Value)
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 2).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"

Buyurun.:cool:
Kod:
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 2).Value = CDate(Sheets("Cari1").Range("E2").Value)
Sheets("cari_hareket").Cells(son, 2).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
merhaba, sorumu okuyunca biraz karışık yazmışım, şu şekilde detaylandırmak istiyorum. " cari1 sayfasındaki B-C-D hücrelerini kullanıp oluşan E hücresine gerek olmadan, bunları "B-C-D hücrelerini kullanarak direk " cari_hareket sayfasına tarih olarak almak. daha önce başka işlemde kullandığım şöyle makro vardı buna adapte edemedim. " Sheets("cari_hareket").Cells(son,2).Value= B/C/D "dd.mm.yyyy" olması şeklinde şöyle kod vardı " =DateSerial (Cells,a"E").Value, Cells(a,"C").Value, Cells(a,"D").Value) "

merhaba, sorumu okuyunca biraz karışık yazmışım, şu şekilde detaylandırmak istiyorum. " cari1 sayfasındaki B-C-D hücrelerini kullanıp oluşan E hücresine gerek olmadan, bunları "B-C-D hücrelerini kullanarak direk " cari_hareket sayfasına tarih olarak almak. daha önce başka işlemde kullandığım şöyle makro vardı buna adapte edemedim. " Sheets("cari_hareket").Cells(son,2).Value= B/C/D "dd.mm.yyyy" olması şeklinde şöyle kod vardı " =DateSerial (Cells,a"E").Value, Cells(a,"C").Value, Cells(a,"D").Value) "
dateserial vba fonksiyonun çalışma tarzı aşağıdaki gibidir.Kendi dosyanıza uyarlayınız.:cool:
Kod:
VBA.DateSerial(Yıl, Ay, Gün)

Geri