• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih ekli satırda otomatik 3 gün sonrasına tarih ekleme

Excel Vers. ve Dili
2010 Turkce
Merhaba arkadaşlar

Benim şöyle bir ihtiyacım var ekli dosyada detaylar mevcut fakat A,B,C sütunlarım var ve A sütunum müşteri no, B sütunumda tarih ve C sütunumda +3 kapatma tarihim var. Yapmak istediğim şu, B sütunundan bir tarih girdiğimde C sütunundaki karşılığına 3 gün sonrasına gün atmak istiyorum ve bunu kontrol etmek istiyorum nasıl yapabilirim acaba yardımcı olabilecek biri var mıdır? bu arada tarih butonu makroludur ve seçili satıra otomatik atar tarihi. +3 günü geldiğinide herhangi bir satıra tarih ekleme formülü ile eşitleme yapılabilir. desteğinizi rica ederim arkadaşlar.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar

Benim şöyle bir ihtiyacım var ekli dosyada detaylar mevcut fakat A,B,C sütunlarım var ve A sütunum müşteri no, B sütunumda tarih ve C sütunumda +3 kapatma tarihim var. Yapmak istediğim şu, B sütunundan bir tarih girdiğimde C sütunundaki karşılığına 3 gün sonrasına gün atmak istiyorum ve bunu kontrol etmek istiyorum nasıl yapabilirim acaba yardımcı olabilecek biri var mıdır? bu arada tarih butonu makroludur ve seçili satıra otomatik atar tarihi. +3 günü geldiğinide herhangi bir satıra tarih ekleme formülü ile eşitleme yapılabilir. desteğinizi rica ederim arkadaşlar.

yardımcı olabilecek var mı acaba?

dosyayı ekledim C hücresine tarih yazmayıda ilave ettim

hocam desteğin için teşekkür ederim.

Söyle bir sorum olacak detayları ekteki dosyada belirttim. Kısaca açılır menü popup uyarısı ile listeleme yapabilir miyiz? Kontrol edebilir misin?

tekrar desteğin için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

hocam desteğin için teşekkür ederim.

Söyle bir sorum olacak detayları ekteki dosyada belirttim. Kısaca açılır menü popup uyarısı ile listeleme yapabilir miyiz? Kontrol edebilir misin?

tekrar desteğin için çok teşekkür ederim.

mesaj uyarısı yapabilirsin
şartın gerçekleştiği satırın altına msgbox ile mesaj yazdırabilirsin
hepsinin listesi için userform kullanmam gerekir bu şekilde yapılırmı bilemiyorum
dosyayı düzenledim tekrar incelermisin.

Ekli dosyalar

mesaj uyarısı yapabilirsin
şartın gerçekleştiği satırın altına msgbox ile mesaj yazdırabilirsin
hepsinin listesi için userform kullanmam gerekir bu şekilde yapılırmı bilemiyorum
dosyayı düzenledim tekrar incelermisin.

hocam emeğin için teşekkür ederim

ben örnek dosya ve renk düzenlemesi için ekli dosya gönderiyorum benim uyarı mesajı sistemim için örnek dosyayı incelerseniz sevinirim. Buna benzer bir şey yapmak istiyorum. Bu makroyu daha önce yapmıştım ama tarih eklemeli excellime uyarlayamadım yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
hocam emeğin için teşekkür ederim

ben örnek dosya ve renk düzenlemesi için ekli dosya gönderiyorum benim uyarı mesajı sistemim için örnek dosyayı incelerseniz sevinirim. Buna benzer bir şey yapmak istiyorum. Bu makroyu daha önce yapmıştım ama tarih eklemeli excellime uyarlayamadım yardımcı olursan sevinirim.

dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

dosyayı ekledim.

hocam vallahi emeğine sağlık. Ben şimdi ekteki dosyayı düzenledim. Son olarak ben excelli her kapatıp açtığımda kapatma ve kapatma kontrol butonları otomatik çalışsın her açılışta istiyorum bunun için ise auto_sub() kullanıyorum fakat hata alıyorum sürekli. Yardımcı olabilir misiniz?

teşekkür ederim tekrar kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam vallahi emeğine sağlık. Ben şimdi ekteki dosyayı düzenledim. Son olarak ben excelli her kapatıp açtığımda +3kapatma ve +3kapatma kontrol butonları otomatik çalışsın her açılışta istiyorum bunun için ise auto_sub() kullanıyorum fakat hata alıyorum sürekli. Yardımcı olabilir misiniz?

teşekkür ederim tekrar kolay gelsin...

Auto opende "Günü Geldi" ifadesiyle kontrol yapıyorduk, sen şimdi "D" kolonuna hangi kelimeyi yazdırdıysan oraya aynısını yaz ünlem falan ne varsa aynısı
yani şu kodu
Kod:
If Cells(a, 4) = "[COLOR="Red"][B]Kapatma günü gelmiştir. Lütfen aksiyon alınız![/B][/COLOR]" Then

aşağıdaki şekilde düzenleyiniz
Kod:
If Cells(a, 4) = "[COLOR="Red"][B]Kapatma süresi devam ediyor![/B][/COLOR]" Then
şartımız "D" hücresindeki ifade ile birebir aynı olmalı
kolay gelsin.

Auto opende "Günü Geldi" ifadesiyle kontrol yapıyorduk, sen şimdi "D" kolonuna hangi kelimeyi yazdırdıysan oraya aynısını yaz ünlem falan ne varsa aynısı
yani şu kodu
Kod:
If Cells(a, 4) = "[COLOR="Red"][B]Kapatma günü gelmiştir. Lütfen aksiyon alınız![/B][/COLOR]" Then

Kod:
If Cells(a, 4) = "[COLOR="Red"][B]Kapatma süresi devam ediyor![/B][/COLOR]" Then
kolay gelsin.

Kod:
Private Sub auto_open()
Dim a
Sheets("SATIŞ TAKİP").Columns(18).ClearContents
For a = 1 To [D1048576].End(xlUp).Row
If Cells(a, 4) = "Kapatma günü gelmiştir. Lütfen aksiyon alınız!" Then
[r1048576].End(xlUp).Offset(1, 0) = Cells(a, 1)
Range(Cells(a, 1), Cells(a, 17)).Select
                With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .PatternColorIndex = xlAutomatic
        .Color = 15773696 'seçili hücre rengini maviyapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
                End With
    With Selection.Font
        .Color = -16711681
        .TintAndShade = 0
    End With
End If
Next a
If [R2] <> "" Then
MsgBox "Kapatma süresi bugün dolan satışlarınız var! Lütfen aksiyon alınız!", vbInformation, "DrkDrk"
UserForm1.Show
End If
End Sub

hocam bu şekilde kullanıyorum buton açılışta çalışmıyor. Module olarak kaydediyorum ama hata mı yapıyoruma acaba?

Kod:
Private Sub auto_open()
Dim a
Sheets("SATIŞ TAKİP").Columns(18).ClearContents
                With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .Color = 15773696 'seçili hücre rengini maviyapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
                End With
    With Selection.Font
        .Color = -16711681
        .TintAndShade = 0
    End With
End If
Next a
If [R2] <> "" Then
MsgBox "Kapatma süresi bugün dolan satışlarınız var! Lütfen aksiyon alınız!", vbInformation, "DrkDrk"
UserForm1.Show
End If
End Sub

hocam bu şekilde kullanıyorum buton açılışta çalışmıyor. Module olarak kaydediyorum ama hata mı yapıyoruma acaba?

bi önceki mesajımı kırmızı yere aynen uygula :)
kolay gelsin.
Kod:

yani "D" hücresinde "Kapatma süresi devam ediyor!" yazısını gördüğün hücreler için işlem yap diyoruz şartımız "D" hücresindeki metnin içeriği , "D" sutununa ne yazdıysan bu koşulada aynı ifadeyi yazmak zorundayız:)

Son düzenleme:

Kod:

yani "D" hücresinde "Kapatma süresi devam ediyor!" yazısını gördüğün hücreler için işlem yap diyoruz şartımız "D" hücresindeki metnin içeriği , "D" sutununa ne yazdıysan bu koşulada aynı ifadeyi yazmak zorundayız:)

hocam çok teşekkür ederim. aslında doğru işlem yapıyormuşum ama gözden kaçırdığım komut satırında 2 kere yenileme yaptığımdan uyarıları alamıyormuşum düzelttim. Çok teşekkür ederim desteğinden dolayı.

yani şu kodu
Kod:

Kod:
kolay gelsin.

hocam merhaba tekrar sizden bir ricam var ekteki dosyada açıklamayı yaptım kontrol edip yardımcı olabilir misiniz?
destek olursanız sevinirim. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• 12.xlsm
    12.xlsm
    91.8 KB · Görüntüleme: 5
uygulama ile ilgili olarak yardım istiyorum ?

Son düzenleme:

Kod:

uygulama ile ilgili olarak yardım istiyorum ? Dosyayı ekledim. açıklama dosya içinde mevcuttur.

Ekli dosyalar

• 12.xlsm
    12.xlsm
    91.9 KB · Görüntüleme: 2
Dosyanın son hali budur süleyman hocam. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Kod:
Sub kontrol()
Dim i, mydate, DUN
mydate = CDate(FormatDateTime(Now, vbShortDate))
DUN = CDate(FormatDateTime((Now - TimeSerial(24, 0, 0)), vbShortDate)) ' bu günden bir gün oncesinin tarihini buluyor dün
    For i = 3 To Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row '3. satırdan itibaren dolu satır sayısınca döngü yapıyor
        'MsgBox CDate(FormatDateTime(Cells(i, "C").Value, vbShortDate))

If CDate(FormatDateTime(Cells(i, "C").Value, vbShortDate)) = mydate Or CDate(FormatDateTime(Cells(i, "C").Value, vbShortDate)) = DUN Then
        Cells(i, "D").Value = "Günü geldi"
            Range("A" & i & ":Q" & i).Select
        With Selection.Interior
       .Pattern = xlSolid
        .Color = 65535 'seçili hücre rengini sarı yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
        End With
    With Selection.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorLight1
        .TintAndShade = 0
    End With
    Selection.Font.Bold = True
        Else
        If CDate(FormatDateTime(Cells(i, "C").Value, vbShortDate)) > mydate Then
                Cells(i, "D").Value = "Devam ediyor"
                With Selection.Interior
         .Pattern = xlSolid
        .ThemeColor = xlThemeColorAccent6
        .TintAndShade = -0.249977111117893
        .PatternTintAndShade = 0 ' seçili hücre rengini turuncu yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
                End With
    With Selection.Font
      .ThemeColor = xlThemeColorDark1
        .TintAndShade = 0
    End With
        Else
        Cells(i, "D").Value = "Günü geçti"
        With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .Color = 10498160 ' seçili hücreyi mor yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
End With
With Selection.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorDark1
        .TintAndShade = 0
      End With

End If
End If
Next
Dim a
Sheets("vrc").Columns(18).ClearContents
If Cells(a, 4) = "Günü geldi" Then
                With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .Color = 65535   ' seçilen hücreyi sarı yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
                End With
    With Selection.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorLight1
        .TintAndShade = 0
    End With
End If
Next a
If [R2] <> "" Then
MsgBox "Günü Gelmiş", vbInformation, "DRK"
UserForm1.Show
End If

End Sub
yukardaki kodda C sütununu kontrol edip gerekli uyarıyı yapıyor fakat şimdi ben kodda E sütunundaki ilgili satırlarda herhangi bir veri tespit ettiğinde E sütunundaki içinde veri olan satır ile ilgili işlem yapmayı durdursun istiyorum fakat kodu bir türlü bu şekilde ayarlayamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? konu ile ilgili örnek ekledim ve içinde mevcut açıklama.

Ekli dosyalar

Geri